16 Mayıs 2013 Perşembe

Korelilerin Beyaz Tenlerinin Sırları




Hepimiz Koreli kızlarımızın beyaz ten tutkusunu biliyoruz ama aslında sanıldığı gibi beyaz tenli değillerdir.Beyaz tenli olabilmek için birçok yöntem denerler.Neden mi? Çünkü beyaz ten onlar için masumiyetin ve asaletin simgesidir, genellikle kırsal kesimlerde köylerde yaşayanlar beyaz tenli olmazlar.Peki beyaz tenli olmak için neler yapıyorlar;



Pirinç Suyu:Pişmemiş pirinçleri suda ıslatın ve bekletin.Bir süre sonra temiz su beyazımsı bir renge bürünecek, o suyu dökmeyin!Çünkü o suyu yüzümüze uygulayacağız.Daha etkili olması için yıkamayın bırakın kalsın -zaten pirinç kokmaz:)-.Pirincin içinde bulunan bir madde bizi güneşin etkilerinden bir nebze koruyacaktır.Unutmadan pirincin içinde C vitamini vardır.


Pirinç Maskesi:Bu yöntemde ise ilk önce pirincimizi öğütüyoruz-nasıl öğütülecek inan ki bilmiyorum-.Daha sonrasında içine su veya süt koyarak macun kıvamına getiriyoruz.Bu karışımı yüzümüze maske şeklinde sürüyoruz.



BB Kremler: Güneşten koruyorlar aynı zamanda cildin yenilenmesini sağlıyorlar.Aynı zamanda eğer çok sorunlu bir cildiniz yoksa ciltteki çoğu kusuru örter-göz altı morlukları,güneş lekeleri-.Bitkisel içeriklidir.Akne,sivilce kapatır,tedavi eder.Korelilerin çoğunun yağlı ciltli olmasından dolayı yağlı cilde uygundur.Bu özellikleri duyduğumda deli gibi her yerde missha bb krem aradım ama yoktu.E-bay'dan da sipariş edemedim-gümrükte el konuluyormuş-.Bir tanıdığımız yurt dışına gitti, sipariş ettim bulamadı.İnternette de sahtesinin dolaştığını duyduğum için sipariş edemedim.Çok bahtsızım :( Her ne kadar başka markaların bb kremleri raflarda yerini alsa da hiçbir kremin missha kadar önerildiğini duymadım.



Beyazlatıcı kremler:Tahmin edin bu kremlerin ana maddesi ne?Tabiki pirinç! Bu kremler Koreli kızlarımızın vazgeçilmezlerinden biri...Beyazlık onlar için çok önemli olduğundan,çoğu makyaj malzemesi beyazlatıcı etkilidir.Bu tür kremlerin Türkiye'de adını daha duymadık ama yakın zamanda burada da duyulmaya başlar.



Yarım çay bardağı hindistan cevizi sütü üzerine bir çorba kaşığı ananas suyu ekleyin.İkisini karıştırdıktan sonra yarım saat yüzünüzde bekletin.Soğuk suya batırılmış bir pamuk yardımıyla her gün birer kez uygulayın.Hindistan cevizi içinde bulunan sıvı cildin ölü derilerden arınmasına ve yaşlılık belirtilerini azaltmaya da yardımcı oluyormuş :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder