31 Mayıs 2014 Cumartesi

Drajeli İrmik Tatlısı


Geçen hafta eve geldiğimde annem yine yeni bir tarif deniyordu "Drajeli irmik tatlısı".. Tabi tarifin ilk kobaylarından biri olunca ve irmikle pek aram olmayınca pek sıcak bakmadım tarife..Ama annem yine beni şaşırttı! İrmikle arası olmayan bir ben için harika bir lezzetti!
Peki siz irmik tatlısını hiç bu şekilde denediz mi?Kesinlikle denemelisiniz :)

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
2 kaşık nişasta


1 paket kremşanti
1 su bardağı şeker
1 paket Eti burçak bisküvi
1 çay bardağı hindistan cevizi
Çikolatalı draje ya da bonibon

Yapılışı:

Malzemeler kısmında yazan kadar süt, şeker ,irmik ,nişastayı tencerede karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.Piştikten sonra ılımasını bekliyoruz..

Eti burçak bisküviyi rondodan geçiyoruz ve hindistan ceviziyle karıştırıyoruz.

Tenceredeki ılıklaşan karışımın içine bir paket toz kremşantiyi döküp elle yoğuruyoruz.İçinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve eti burçak-hindistan cevizi karışımına buluyoruz. Üzerine çikolatalı drajeyi ya da bonibonu koyuyoruz.Afiyet olsun :)

Not 1: Bonibon da dahil bazı drajeler renk veriyor ve hoş olmayan bir görüntü oluşuyor.Bu yüzden ya servis ederken drajeyi koyun ya da çikolatalı renk vermeyen draje bulun :))

Not 2: Yuvarlarken elinizi ıslatmanız işinizi daha çok kolaylaştıracaktır. 



Çekilişim hala devam ediyor, katılmadıysanız tıktık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder