11 Mayıs 2014 Pazar

Doctor Stranger / 2014




Park Hoon, annesi ve babası boşanmış sevimli küçük bir çocuktur.Babası Güney Kore'nin en iyi kalp cerrahıdır.Amerika'nın, Kuzey Kore'ye saldırma ihtimaline karşı, G.Kore lideri Jang Seok Joo tarafından ölmek üzere Kuzey Kore liderinin ameliyatını gerçekleştirmek için K.Kore'ye gitmek zorunda bırakılır.Çünkü Amerika, Kuzey Kore'ye nükleer silahla saldırmayı düşünüyordur ve bu G.Kore'yi büyük ölçüde tehdit etmektedir.




Park Hoon'un babası K.Koreye gittikten sonra hemen işine koyulur ama K.Kore liderini ameliyat ederken, liderin kalbi birden durur.Bunu gören K.Kore askerleri, birden içeri Park Hoon'u getirirler, eğer lider tekrar hayata döndürülmezse Park Hoon öldürülecektir.Park Hoon'un babası bu ameliyatta başarılı olur ve lider hayata döner, tabi ki Amerika da savaştan vazgeçer.Park Hoon ve babası huzurla G.Kore'ye geri dönüyorlarken...



Etrafları askerlerle çevrilir.G.Kore lideri Jang Seok Joo, bu olayda tek kahraman olmak istediği için Park Hoon ve babasının ortadan kaldırılmasını istemiştir!



Ama evdeki hesap çarşıya uymaz ve K.Kore askerleri Park Hoon ve babasını öldürmeyip, K.Kore vatandaşı yaparlar.Tabi ki hayırlarına değil!Her ikisi de yıllarca K.Kore'de doktorluk yaparlar.Her ne kadar kötü kadermiş gibi gözükse de Park Hoon hayatından memnundur; aşıktır bir kere..



Park Hoon, senelerce aşık olduğu kız Jae Hee'yi evlenmeye ikna eder.Artık babasıyla tanışmanın vakti gelmiştir fakat hiçbir şey hayallerindeki gibi olmaz. Jae Hee'nin babasıyla tanışmak için evlerine gittiğinde Jae Hee'nin K.Kore askerleri tarafından tutuklandığını görür çünkü Jae Hee'nin babası siyasetçidir ve siyaset suçlarında tüm aile, birlikte esir kamplarına gönderilerek cezalandırılır.



Bu acı Park Hoon'a yetmezmiş gibi bir de zorunlu olarak K.Kore liderinin uzun yaşamasını sağlamak için kurulmuş bir tıp merkezinde 5 yıl çalışmak zorunda kalır.Burada insanlar üzerinde acımasız deneyler yaparak geçirir  5 yılını...Ama o asla ilk aşkından vazgeçmez, yıllarca onu arar. 


Ve bir gün Park Hoon'un çalışmak zorunda kaldığı yere hasta adayı olarak yıllarca aradığı ilk aşkı Jae Hee gelir ve K.Kore askerleri Jae Hee'deki organların babasına nakledilmesini yani Jae Hee'nin öldürülmesini istiyordur.

Peki bu durumda Park Hoon ne yapacaktır?



Diziyi ilk izlemeyi düşündüğümde kararsız kalmıştım; açıkçası standart doktor dizilerindendir diye düşünmüştüm ama izlemeye başladığımda farklı olduğunu anladım ve çok beğendim!

En çok da her dizideki Amerika hayranlığına karşı bu dizide olası tehlikeyi görebilen insanların olmasını sevdim,demek ki hepsi Amerika hayranı değilmiş ve bir şeylerin farkındalarmış...Umarım diğer bölümler de bu kadar güzel olur!iyi Seyirler!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder