22 Mayıs 2014 Perşembe

Limonlu Kek Tarifi


Kurabiye canavarlığımın yanında tam bir kek canavarıyımdır da :) Sütümü ve kekimi alır bütün öğünlerimi onlarla geçirebilirim ama öyle her keki yiyemem, kekin yumurta kokmaması lazım, limon kabuğu, portakal kabuğu olmaması lazım, yumuşak olması lazım, lazım da lazım...O yüzden annem ilk limonlu kek yapmayı önerdiğinde pek olumlu bakmamıştım, limon kabuğu olan şeyleri yiyemem diye..Fakat tarifi denedikten sonra bayıldım! :)   Umarım siz de beğenirsiniz...


Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı  un
1 adet limon

Yapılışı

Öncelikle yumurta ile şekeri mikserle çırpıyoruz, eğer benim gibi yumurta kokusundan hoşlanmıyorsanız krema kıvamına gelene kadar çırpın.Böylece yumurtanın baskın kokusu yok olacaktır. 

Limonun kabuğunu rendenin küçük kısmıyla rendeliyoruz.Kalan kısmının ise suyunu sıkıyoruz.

Şekerle yumurta karışımına, sütü, limon kabuğu rendesi ve suyunu, sıvı yağı ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın ve 175 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.Yaklaşık 40-45 dakika sonra kek pişmiş olacaktır.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder