1 Temmuz 2014 Salı

Heaven's Postman / 2009


Shin Jae Joon iki dünya arasında yolculuk yapabilen cennetin postacısıdır.Her gün düzenli olarak bir tarlanın içerisinde yer alan posta kutusundan, yaşayan kişilerin ölen sevdiklerine yolladıkları mektuplarını cennete ulaştırmak için alır.
Ha Na ise erkek arkadaşını kaybetmiş ve sürekli onun için mektuplar yazmaktadır.Ancak bu mektuplar diğer mektuplar kadar sevgi dolu değildir, nefret ve kızgınlık doludur.Ha Na yine ölen erkek arkadaşına mektup atacağı gün, o posta kutusunun yanında daha önce hiç görmediği genç bir adam belirir ve kendisinin cennetin postacısı olduğunu söyler hatta Ha Na'ya iş teklifinde bulunur.

Ha Na ilk başta işi kabul etmez ama bir iş bulmaya mecbur olduğu için kabul etmek zorunda kalır.Artık ikisi birlikte ölen kişilerin geride bıraktıklarının mutlu olmasını sağlamakla görevlidir ve Ha Na, Shin Jae Joon'la zaman geçirdikçe ona aşık olup eski acısını unutmaya başlar ama bilmediği bir şey vardır; Shin Jae Joon, gerçekten cennetin postacısıdır ve acısını unutan,huzura eren insanlar artık onu göremez...

Peki Ha Na ve Shin Jae Joon arasındaki ilişki mutlu bir sonla bitecek midir?

Şimdi gelelim film hakkındaki görüşlerime...

Filme büyük bir beklentiyle başladım, çok övüldüğünden ve  fantastik konuları sevdiğimden...Ama film beklentilerimi karşılayamadı..Evet konu güzeldi,sıkıcı da değildi çünkü bütün film boyunca bir aksiyon olacak diye beklemiştim, hani Ha Na'ya dair yeni bir sır, yeni bir gerçek ortaya çıkacak diye ama olmadı.Daha derin işlenmeliydi konu,  böyle çok yüzeysel geldi ama belki bu kadar çok beklenti içerisine girmesem beğenebilirdim, bilemiyorum..

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, Jaejoong hayranları kusura bakmasın, berbat bir oyunculuğu vardı, çok ruhsuzdu; sanki zorla filme dahil edilmiş gibi ifadesizdi.Sanırım mimiklerini kullandığı bir iki sahneden biri aşağıdaki sahne...




Sonuç olarak beklentilerinizi benim kadar yüksek tutmazsanız ve vakit geçirmek için film arayışındaysanız güzel film...İyi seyirler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder