24 Temmuz 2014 Perşembe

Kadayıflı Baklava Tarifi


Merhabalar!Ramazan dolayısıyla tariflerime ara vermiştim ama önümüzün bayram olduğunu hatırlayıp hem güzel hem lezzetli hem de yapımı kolay bu baklava tarifini paylaşayım dedim :)


Malzemeler:
Yarım kilo taze kadayıf
Bir paket hazır baklava yufkası
Yarım kilo ceviz
Yarım kilo tereyağ

1 paket bizim yağ (Bizim markasıyla anlaşmam yok annem bizimci:)) )
1 su bardağı ayçiçek yağ
6,5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Yarım limon

Yapılışı:

Öncelikle cevizi küçük parçalara ayıracak şekilde rondodan geçiriyoruz ama toz haline gelmemesine dikkat ediyoruz.

Bir kabın içerisinde taze kadayıf ve ufalanmış cevizi karıştırıyoruz.

Daha sonra  bir tencerenin içinde tereyağı, margarin ve sıvı yağı karıştırıp ocakta eritiyoruz.

Hazır baklava yufkalarından her seferinde 2 şer tane alıyoruz ve erimiş olan yağı sürüyoruz 




Sonrasında baklava yufkasının bir ucuna, kadayıf ve ceviz karışımını koyuyoruz




Aşağıda görüldüğü gibi rulo şeklinde, sıkıca sarıyoruz.Biz bu sarma işlemini iki kişi yaptık, daha sıkı olması için, açıkçası tek başına çok zor oluyor.Sonrasında eşit boyutlarda kesiyoruz.



Kesip, tepsiye dizdiğimiz baklavalarımızın üzerine kalan ısıtılmış yağı döküyoruz ve fırınlıyoruz.Biz 200 derecede pişirdik.



Seker ve su karışımı kaynaktıktan sonra yarım limonu sıkıyoruz ve 5 dk daha kaynatıyoruz.

Fırından çıkardığımız baklavayı ılıklaşınca, ılık şerbeti üzerine döküyoruz ve soğuduktan sonra dolaba koyuyoruz.Üzerine fıstık tozu serpip  dondurmayla da servis ediyoruz.Afiyet olsun!

Not 1: İsterseniz içerisindeki kadayıf ceviz karışımını azaltabilirsiniz.Bu tarifle yaklaşık iki tepsi baklava çıkıyor.
Not 2:Kullandığım baklava yufkasını ve taze kadayıfı bimden bulabilirsiniz.Kesinlikle Bim sponsorum değil bize yakın iki market var biri A101 diğeri Bim :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder