27 Nisan 2014 Pazar

The Five / 2013


Eun A, 14 yaşında bir kız çocuğuna sahip evli bir bayandır.Kızı Ga-young'ın 14. doğum günü için birlikte alışverişe çıkarlar.Ga-young, bu alışveriş sırasında bir arkadaşı olan Chae Young  ile karşılaşır.Chae Young, kendisinden büyük bir adamla onu gören Ga-young'ı fark eder ve onu kimseye söylememesi için tehdit eder.



Chae Young, para karşılığında birlikte olmak için gittiği adam tarafından canice öldürülür, fakat kimsenin bundan haberi yoktur.Ertesi gün Ga-young annesiyle birlikteyken Chae Young'ın yanında gördüğü genç adamı tekrar görür ve yanına giderek,  onları gördüğünü ve Chae Young'ın dediği gibi bu olaydan kimseye bahsetmediğini söyler.Yani kendini ele verir.Genç adam Chae Young'ın evde olduğunu isterse onu görmek için arkadaşının yanına götürebileceğini söyler fakat Chae Young'ın annesi Eun A' nin gelmesiyle planı suya düşer.



Genç adam, artık fark edileceğini bilmektedir ve dikkatli şekilde Eun A ve kızının  bindiği aracı inceler.Eve gittiklerinde Eun A ve ailesi her şeyden habersiz birlikte doğum gününü kutlarlar.Doğum günü merasimi  sona erdiğinde, o genç adam eve gizlice  girip Eun A'nın ailesini katleder.



Eun A, bu olaydan ağır yaralı olarak kurtulur ve uzun süre kendine gelemez.Kendine geldiğinde artık tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur ve hayatta kaybedeceği tek şey canıdır.Eun A, canını ortaya koyarak o genç adamdan intikam almak için 4 kişiyle anlaşma yapar.Anlaşmaya göre bu kişiler, Eun A'nın o katile ulaşmasını sağlayacak ve karşılığında ailelerindeki hastalar için Eun A'nın organlarını alacaktır.




Eun A, oldukça zeki olan bu katile ulaşıp intikam alabilecek midir?

Peki Eun A'nın anlaştığı bu 4 kişinin her biri sunulan şartlara uyacak mıdır?




Film hakkımdaki görüşlerime gelecek olursak; her şeyden önce film 123 dk, yani süresi iki saati geçiyor.Bu iki saatin bir saati, resmen işkence gibi!Bir türlü geçmek bilmiyor!Aslında film, konu olarak kötü değil, gereksiz uzatmalar  insanı boğuyor sadece...Onun dışında filmdeki en çekici şey katil, psikopatlardan mı hoşlanıyorum ne?! :D Sonuç olarak, katili görmezden gelirsek, bu film zaman geçirmek için izlenebilir ya da ilk bir saatini atlayıp öyle izleyin, daha çekici gelecektir.İyi Seyirler!!  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder