26 Nisan 2014 Cumartesi

Blog için dikkat çeken eklentiler


Biliyorsunuz, belirli zaman aralıklarıyla, aslında fırsat buldukça, blogumda eskiden kullandığım eklentileri ya da kullanmakta olduğum eklentilerin benzerlerini paylaşıyorum.Bilmeyenler buradan paylaşımlara bakabilir.

Bu günü de blogumda en çok sorulan sorulardan biri olan, bloguma eklediğim dikkat çeken,sevimli eklentileri nasıl ve nereden eklediğime ayırdım.Aslında paylaşacağım, bu eklentilerin hepsini kullanmadım ama kullanmak isteyenlerin olabileceğini düşünüyorum.Bu paylaşımı daha sonrasında belki part2, part 3 olarak çoğaltabilirim çünkü bilgisayarıma format atıldığı için birçok veriyi kaybettim, tekrar buldukça paylaşmayı düşünüyorum :)Neyse paylaşımlara geçelim:)

*Kullanmadığım ama çok beğendiğim bir eklenti insan saatler :) Çok şıklar! Siteye girdiğinizde görselin altındaki kodu html olarak blogunuza eklemeniz yeterli! İnsan saatlerin sitesi için tıktık.




*Bloga sevimli yukarıdan sarkan süsler, hareketli gifler ekleyebileceğiniz hoş bir site widgetindex...Aşağıdaki eklentileri kullanmak için tek yapmanız gereken resmin üzerine tıklamak ve açılan sayfada sizin için uygun olan kodu seçip Html olarak blogunuza eklemek...Sitede birçok eklenti var ama benim hepsini yazmam mümkün değil.Bu yüzden dikkatinizi çekeceğini düşündüğüm iki eklentiyi paylaşıyorum, gerisi için siteyi biraz karıştırmanız yeterli olacaktır.

Sol taraftaki gifleri kullanmak için tıktık. 

Kpop Welcome to my blog gifleri için tıktık.


*Daha önce severek kullandığım ifadelerin bulunduğu başka bir site "Milkysmile emoticon" Görseller aşağıdaki şekilde...Beğendiğiniz resme tıkladığınızda, resmin farklı ifadelerle giflerini göreceksiniz ve beğendiğiniz gifin altındaki kutucuktaki kodu html olarak blogunuza ekleyeceksiniz hepsi bu :) Gifleri eklemek için siteye tıktık.




*Yukarıdan sarkan, uzak doğu rüzgar zilleri, blogunuz için hoş bir eklenti olabilir, aynı zamanda zil sesi de çıkarıyor.Görselerden biri aşağıdaki şekilde...Blogunuza resimlerin altında bulunan html i eklemeniz yeterli...Uzak doğu rüzgar zilini eklemek için siteye tıktık.



*Çok farklı bir site Daisypath, yaptıkları eklenti bir tür geri sayım üzerine; doğum günü, nişan, evlilik, mezuniyet gibi birçok şeyin özel gününe geri sayım ayarlayabiliyorsunuz.Yapmanız gereken siteye girdikten sonra geri sayım yapacağınız alanı seçmek ve sonrasında onu özelleştirmek...Özelleştirme bittiğinde en son sayfada tek yapmanız gereken "Code snippet: HTML, Used for some forums." başlığı altında çıkan Html i blogunuza eklemek:) 
Daisypath geri sayım eklentisi için siteye tıktık.



Şimdilik paylaşacağım eklentiler bu kadar, umarım işinize yaramıştır, güle güle kullanın! :) Herhangi bir sorununuz olursa bu yayının altında sorunuzu bırakabilirsiniz.

Not 1: Html eklemek için; kopyaladığınız kodu, yerleşim>gadget ekle>html/java s. seçtikten sonra açılan boş alana yapıştırıp kaydetmeniz gerekmektedir.

Not 2: Lütfen soru sorarken link paylaşımı yapmayın, yorumunuzu yayınlamam dolayısıyla cevap alamazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder