28 Şubat 2014 Cuma

Acacia /2003


Dr. Kim Do-il ve eşi  Choi Mi-sook defalarca denemelerine rağmen çocuk sahibi olamamışlardır.Choi Mi-sook yaklaşık 40 yaşına gelmiştir ve kocasının çocukları olacağından pek umudu yoktur.


Dr. Kim Do-il  ve babası evlatlık evlatlık çocuk almanın iyi fikir olduğunu düşünürler, yalnız Choi Mi-sook buna karşıdır ama kısa sürede ikna olur.Ertesi gün Choi Mi-sook ve eşi evlatlık almak için çocuk esirgeme kurumuna giderler.Choi Mi-sook'un dikkatini, müdüre odasının duvarına asılmış resimler çeker.Resimlerin bir sanat öğretmeninin elinden çıkıp çıkmadığını sorduğunda küçük bir çocuğun resimleri yaptığını öğrenince hemen o çocukla görüşmek ister.



Choi Mi-sook, çocukla görüşmek için bahçeye çıkar.Çocuğun adı Kim Jin-sung'dur ve daha 6 yaşında olmasına rağmen oldukça zekidir.Kendisi de sanatla ilgilenen Choi Mi-sook, Kim Jin-sung'u evlatlık almaya karar verir.



Kim Jin-sung, ilk başlarda fazlasıyla içine kapanıktır.Çoğu zamanını bahçede Acacia(akasya) ağacıyla birlikte geçirir, onunla konuşur, onun resmini yapar hatta onun ölen annesi olduğunu düşünmektedir.Zamanla yeni anne ve babasıyla kaynaşarak, tam bir aile kıvamına gelirler ama Choi Mi-sook'un annesi bir türlü çocuğu sevemez ve kızının hamile kalması için ona büyülü yelpaze getirir, bunları da küçük Kim Jin-sung'un yanında söylemeye çekinmez.



Kısa zaman sonra Choi Mi-sook'un hamile kalıp yeni bir çocuk dünyaya getirmesiyle bütün ilgiler bebeğe kayar ve Kim Jin-sung bir kenara itilir.Kim Jin-sung her geçen gün biraz daha değişip etrafına hatta bebeğe zarar vermeye çalışır.



Ve bir gün annesi Choi Mi-sook la tartıştıktan sonra ortadan kaybolur ve kaybolmasının ardındaki sır bütün ailenin yaşamını cehenneme çevirir...




Filmi aslında korku filmi diyerek izlemiştim ki bence hiçbir alakası yok.Film tamamen psikolojik türde, birkaç ani sahneden başka korkuyla alakası yok.Eğer benim gibi psikolojik filmlerden hoşlanıyorsanız, harika bir tercih olacaktır.Tam anlamıyla sağ gösterip sol vuran yapıtlardan! İyi seyirler ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder