22 Şubat 2014 Cumartesi

Emergency Couple / Emergency Man and Woman / 2014


Dizi bir çiftimizin kendisini kovalayan adamlardan kaçmasıyla başlar.Asıl erkeğimiz Oh Chang Min ve asıl kızımız Oh Jin Hee ailelerinin karşı çıkmalarına rağmen birbirlerini çok seviyorlardır ve kaçarak kiliseye gelirler.Çiftimiz kilisede dua edilmesine aldırmadan papazın yanına doğru yürür ve damat adayımız Chang Min cebinden bir kağıt çıkararak dik dik onlara bakan papaza uzatır.Kağıtta çiftimizin nikahını kıymadan önce söylenmesi gerekenler yazıyordur ve %90 ında Chang Min kendini övmüştür.







Aradan bir yıl geçmiştir, birbirlerini çok seven çiftimiz tamamen değişmiştir.Damadımız Chang Min'in ailesinin ondan yardımlarını geri çekmesi üzerine okuduğu doktorluk bölümünü bırakmak ve ilaç satmak zorunda kalır.Gelinimiz Jin Hee ise, ağır bir depresyon geçirmektedir, saçları tam tepeden dökülmüştür, sürekli ağzına çarpılası derecede mıymıntı konuşur, üstüne üstlük Chang Min'in hakaretleri onu daha da kötüleştirmektedir.



Her şey ikilimiz için giderek zorlaşıyordur.Chang Min, ilaçları satmakta zorlanmaya başlar, öyle ki satmak için gittiği karaoke toplantısında bayan patronunun tacizine bile uğrar.

Ağır depresyon altındaki asıl kızımız Jin Hee ise son kez her şeyi düzeltmek için, Chang Min için yemek yapar.Fakat Chang Min'in annesinin arayıp asıl kızımızın moralini altüst etmesi üzerine asıl kızımız fenalaşır ve yemek yanar.



Gece geç saatlerde, Chang Min sırılsıklam olmuş bir şekilde eve gelir.Yaşadığı olaylardan canı sıkkın olan asıl erkek kahramanımız bir de masanın üstünde yanarak berbat olmuş yemeği görünce ve asıl kızımızın ona dönüp bakmaması ve hala depresyonda takılması üzerine daha da sinirlendirir.

Hemen üzerine çok sevdiği balıkların ölmesi Chang Min'i delirtir.Bundan sonrası ise tam bir felakete döner ve çiftimiz çocuk gibi birbirlerinin eşyalarına hatta evdeki her şeye zarar verir.









Çiftimizin ayrılmasının üzerinden 6 yıllar geçmiştir.Chang Min, doktorluk eğitimini tamamlamış bir stajerdir ve en yakın arkadaşının düğününde şarkı söylemek için bulunmaktadır.Şarkı piyano ile çalınacaktır ve tahmin edin bakalım piyanoyu kim çalacaktır; evet asıl kızımız Jin Hee!Jin Hee salona geldiğinde etrafına bakmadan hızlıca sahnedeki piyanoya geçer ve sahnede duran eski kocasını görünce şok olur.Tabi  Chang Min de bu rastlantıdan hoşnut değildir.Yıllar geçmesine rağmen ikilimiz aynı nefreti hala ilk günkü gibi üzerlerinde taşıyordur.



Chang Min, yaşadığı şok ve sinirle daha fazla orada kalamayacağını anlar ve düğünü terk eder.Ya da terk etmeye çalışır.Maalesef otoparkta arabasının önünde başka bir araç bulunmaktadır.Sahibini aradığında tahmin edin telefona kim çıkar?Tabi ki asıl kızımız Jin Hee!

Asıl kızımız Jin Hee, sinirle yerinden kalkarak arabasını çekmeye gider, tabi Chang Min odunu(!) dilini tutamaz yine başlar asıl kızımıza hakaretler yağdırmaya...Tabi asıl kızımız da boş durmaz her lafına bir karşılık verir ta ki üzerindeki paltoyu çıkarıp arabaya binene kadar!

Üzerindeki elbise, Chang Min ile evlendikleri gün giydiği elbisedir ve bizim odun(!) Chang Min'imiz bunu boş geçer mi tabi ki geçmez!








Yaşadığı sinir sonucu asıl kızımız Jin Hee, arkadaşlarıyla içmeye gider.Arkadaşlarının uyarılarına aldırmaz ve en kuvvetli içkileri art arda içmesi sonucu nöbet geçirir.







Nefes almakta güçlük çektiği için boğazına tam bir kesik atılacakken bir doktor gelir ve boğazından midye kabuğu çıkararak asıl kızımız Jin Hee'yi kurtarır.Peki bizim asıl kızımız ne yapar?Önce doktorun üzerine kusar sonra da uyurken doktora tokat atar.



Sabah olmuştur ve Chang Min stajerliğini yapacağı hastane koridorlarındadır, kendisi stajer olmasına rağmen oldukça güzel ve çekici Han Ah Reum'u arkadaşıyla görür ve onu etkilemek için stajer doktor imajı verir.Yalnız Chang Min ve arkadaşının bilmedikleri bir şey vardır.Han Ah Reum da bir stajerdir :))








Görev çekilişini Chang Min yapar ve en zor görev olan acil çıkar grubuna...Chang Min ve arkadaşları acile doğru ilerler ve kendilerinden sorumlu doktorun yanına giderler.Doktor acilde şeytan lakabıyla anılmaktadır ve öğrencilerine karşı çok serttir.Bu sırada asıl kızımız kendine gelmeyi başarıp saatine baktığında işine geç kaldığını anlar.Kaldığı perdeli bölmenin hemen ardından doktorun ve grubun konuşmalarını duyuyordur.

Doktor, Chang Min'in de bulunduğu elindeki listeyi tek tek sayar, sona geldiğinde ise asıl kızımız birden perdeli bölmeden fırlar, neden mi? Çünkü son söylenen isim asıl kızımız Jin Hee'dir!





Peki işler bundan sonra bir arada duramayan ikilimiz için nasıl bir hal alacaktır?


Çok eğlenceli bir dizi!İzlerken bol bol güldüm, gülüyorum da...Yalnız ilk başka Jin Hee'nin tipine ve o üstündeki elbiseye sinir olmuştum.Neyseki sonradan toparladılar :)) Bu arada Chang Min gibi koca düşman başına!İnsanın bütün özgüvenini sömürür bu adam, nasıl hakaret etmedir bunlar ama neyse bunun intikamını çok pis alacağız!İleriki bölümlerde görüşürüz Chang Min Bey!! Eğlenmek isteyen herkes göz atsın bu diziye, 2014 yapımı!İyi Seyirler :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder