28 Şubat 2014 Cuma

Acacia /2003


Dr. Kim Do-il ve eşi  Choi Mi-sook defalarca denemelerine rağmen çocuk sahibi olamamışlardır.Choi Mi-sook yaklaşık 40 yaşına gelmiştir ve kocasının çocukları olacağından pek umudu yoktur.


Dr. Kim Do-il  ve babası evlatlık evlatlık çocuk almanın iyi fikir olduğunu düşünürler, yalnız Choi Mi-sook buna karşıdır ama kısa sürede ikna olur.Ertesi gün Choi Mi-sook ve eşi evlatlık almak için çocuk esirgeme kurumuna giderler.Choi Mi-sook'un dikkatini, müdüre odasının duvarına asılmış resimler çeker.Resimlerin bir sanat öğretmeninin elinden çıkıp çıkmadığını sorduğunda küçük bir çocuğun resimleri yaptığını öğrenince hemen o çocukla görüşmek ister.



Choi Mi-sook, çocukla görüşmek için bahçeye çıkar.Çocuğun adı Kim Jin-sung'dur ve daha 6 yaşında olmasına rağmen oldukça zekidir.Kendisi de sanatla ilgilenen Choi Mi-sook, Kim Jin-sung'u evlatlık almaya karar verir.



Kim Jin-sung, ilk başlarda fazlasıyla içine kapanıktır.Çoğu zamanını bahçede Acacia(akasya) ağacıyla birlikte geçirir, onunla konuşur, onun resmini yapar hatta onun ölen annesi olduğunu düşünmektedir.Zamanla yeni anne ve babasıyla kaynaşarak, tam bir aile kıvamına gelirler ama Choi Mi-sook'un annesi bir türlü çocuğu sevemez ve kızının hamile kalması için ona büyülü yelpaze getirir, bunları da küçük Kim Jin-sung'un yanında söylemeye çekinmez.



Kısa zaman sonra Choi Mi-sook'un hamile kalıp yeni bir çocuk dünyaya getirmesiyle bütün ilgiler bebeğe kayar ve Kim Jin-sung bir kenara itilir.Kim Jin-sung her geçen gün biraz daha değişip etrafına hatta bebeğe zarar vermeye çalışır.



Ve bir gün annesi Choi Mi-sook la tartıştıktan sonra ortadan kaybolur ve kaybolmasının ardındaki sır bütün ailenin yaşamını cehenneme çevirir...




Filmi aslında korku filmi diyerek izlemiştim ki bence hiçbir alakası yok.Film tamamen psikolojik türde, birkaç ani sahneden başka korkuyla alakası yok.Eğer benim gibi psikolojik filmlerden hoşlanıyorsanız, harika bir tercih olacaktır.Tam anlamıyla sağ gösterip sol vuran yapıtlardan! İyi seyirler ;)



24 Şubat 2014 Pazartesi

Shara Shara Fresh Girl's Heating Pore Clear



Merhaba arkadaşlar :)

Kore'den alışveriş yazısı serimde sıra "Shara Shara Fresh Girl's Heating Pore Clear"a geldi :)



Öncelikle bendeki ürünün testerı, Alice her alışverişte siparişlerinizin yanına birkaç tester ekliyor.Böylelikle ürünü ücretsiz denemiş oluyorsunuz ve istediğinizde ona göre sipariş etmek akıllıca oluyor :)




Ürüne gelince; Shara Shara Fresh Girl's Heating Pore Clear, yüz maskesi... Ürünün adından anlaşıldığı gibi, yüzü ısıtarak gözenekleri temizlediğini savunuluyor.


Benim görüşlerim; öncelikle, ürünün kendine ait hoş bir çiçek kokusu var, defalarca koklamama rağmen ürünün kokusunun hangi çiçeğe ait olduğunu anlayamadım, onun dışında hafif beyazımsı bir renge sahip :)





Ürünü yüzüme masaj yaparak uyguladım ve birden yüzümün masaj yaptığım kısımlarının ısındığını fark ettim.Açıkcası böyle bir etki beklemiyordum yüzümde :) Ürünü 3 dakika yüzümde beklettikten sonra yüzümü yıkadım.Tamamen yüzüm yağdan arındı, siyah nokta gözeneklerim ise küçüldü :) Kısacası,ürünü beğendim! Yalnız şunu söylemeliyim ki ürün kesinlikle yağlı ciltlerin kullanabileceği bir ürün, kuru ciltler için pek hoş bir tercih olmayacaktır, kuruluk yaptığı için...- İnternetten araştırdığıma ve öğrendiklerime göre içinde kaolin kili varmış. -



Eğer ürünü merak ediyorsanız, ürünün gerçek boyutuna göz atmak ya da satın almak için burayı tıklayın. Onun dışında herhangi bir alışveriş yaptığınızda leave message kısmına ürünün testerını istediğinizi söylerseniz Alice size yardımcı olacaktır :)


W2beauty, Kore menşeli ürünleri rahatlıkla bulabileceğiniz bir site...Sipariş ettiğiniz ürünler gümrükte hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla geçiyor ve evinize teslim ediliyor.Üstelik sitede freeship özelliği de var(kargo ücreti yok!)

Siz de Kore menşeli ürünleri, Kore'den sipariş edebileceğiniz site olan W2beauty'e 07565312 koduyla kaydolun ve 30$ ve üzeri alışverişlerde 5$lık indirim kazanın!Kayıt olmanızın hemen ardından facebook sayfasını beğenirseniz 1$lık daha indirim kazanacaksınız ve toplam kazancınız 6$ olacaktır.Ayrıntılı bilgi almak için  önceki yazıma tıktık.


Nasıl kayıt olurum, nasıl alışveriş yaparım, W2beauty'nin avantajları nelerdir? sorularının cevabı için tıktık.

Alışverişimin tamamını görmek için tıktık.

 Missha M Perfect Cover BB Cream hakkındaki yazım için tıktık. 

A'pieu Kissable Tint Stick hakkındaki yazım için  tıktık.

Etude House Bling Bling Eye Stick hakkındaki yazım için tıktık. 

W2beauty'nin sayfasını ziyaret etmek ve ürünlere göz atmak için tıktık.


!Uyarı:Türkiye'deki gümrük yasağından Alice'e bahsettim ama siz yine de her ihtimale karşı, leave mesaj kısmına
"koregunluklerim.blogspot.com"s owner Sibel from Turkey sponsored me and said that I won't have any problems about custom issues as long as I mention her name " yazarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

!Unutmadan:  W2beauty'nin sahibi Alice, facebook sayfasında sürekli çekilişler düzenliyor.Şu anda  Color lip-fit çekilişi var.Çekilişlere katılmak ve sonraki çekilişleri takip etmek için W2beauty'nin facebook sayfasını beğenin!W2beauty'nin facebook sayfasını beğenmek için tıktık.





Herkese iyi şanslar ve mutlu alışverişler!:)



22 Şubat 2014 Cumartesi

Emergency Couple / Emergency Man and Woman / 2014


Dizi bir çiftimizin kendisini kovalayan adamlardan kaçmasıyla başlar.Asıl erkeğimiz Oh Chang Min ve asıl kızımız Oh Jin Hee ailelerinin karşı çıkmalarına rağmen birbirlerini çok seviyorlardır ve kaçarak kiliseye gelirler.Çiftimiz kilisede dua edilmesine aldırmadan papazın yanına doğru yürür ve damat adayımız Chang Min cebinden bir kağıt çıkararak dik dik onlara bakan papaza uzatır.Kağıtta çiftimizin nikahını kıymadan önce söylenmesi gerekenler yazıyordur ve %90 ında Chang Min kendini övmüştür.







Aradan bir yıl geçmiştir, birbirlerini çok seven çiftimiz tamamen değişmiştir.Damadımız Chang Min'in ailesinin ondan yardımlarını geri çekmesi üzerine okuduğu doktorluk bölümünü bırakmak ve ilaç satmak zorunda kalır.Gelinimiz Jin Hee ise, ağır bir depresyon geçirmektedir, saçları tam tepeden dökülmüştür, sürekli ağzına çarpılası derecede mıymıntı konuşur, üstüne üstlük Chang Min'in hakaretleri onu daha da kötüleştirmektedir.



Her şey ikilimiz için giderek zorlaşıyordur.Chang Min, ilaçları satmakta zorlanmaya başlar, öyle ki satmak için gittiği karaoke toplantısında bayan patronunun tacizine bile uğrar.

Ağır depresyon altındaki asıl kızımız Jin Hee ise son kez her şeyi düzeltmek için, Chang Min için yemek yapar.Fakat Chang Min'in annesinin arayıp asıl kızımızın moralini altüst etmesi üzerine asıl kızımız fenalaşır ve yemek yanar.



Gece geç saatlerde, Chang Min sırılsıklam olmuş bir şekilde eve gelir.Yaşadığı olaylardan canı sıkkın olan asıl erkek kahramanımız bir de masanın üstünde yanarak berbat olmuş yemeği görünce ve asıl kızımızın ona dönüp bakmaması ve hala depresyonda takılması üzerine daha da sinirlendirir.

Hemen üzerine çok sevdiği balıkların ölmesi Chang Min'i delirtir.Bundan sonrası ise tam bir felakete döner ve çiftimiz çocuk gibi birbirlerinin eşyalarına hatta evdeki her şeye zarar verir.









Çiftimizin ayrılmasının üzerinden 6 yıllar geçmiştir.Chang Min, doktorluk eğitimini tamamlamış bir stajerdir ve en yakın arkadaşının düğününde şarkı söylemek için bulunmaktadır.Şarkı piyano ile çalınacaktır ve tahmin edin bakalım piyanoyu kim çalacaktır; evet asıl kızımız Jin Hee!Jin Hee salona geldiğinde etrafına bakmadan hızlıca sahnedeki piyanoya geçer ve sahnede duran eski kocasını görünce şok olur.Tabi  Chang Min de bu rastlantıdan hoşnut değildir.Yıllar geçmesine rağmen ikilimiz aynı nefreti hala ilk günkü gibi üzerlerinde taşıyordur.



Chang Min, yaşadığı şok ve sinirle daha fazla orada kalamayacağını anlar ve düğünü terk eder.Ya da terk etmeye çalışır.Maalesef otoparkta arabasının önünde başka bir araç bulunmaktadır.Sahibini aradığında tahmin edin telefona kim çıkar?Tabi ki asıl kızımız Jin Hee!

Asıl kızımız Jin Hee, sinirle yerinden kalkarak arabasını çekmeye gider, tabi Chang Min odunu(!) dilini tutamaz yine başlar asıl kızımıza hakaretler yağdırmaya...Tabi asıl kızımız da boş durmaz her lafına bir karşılık verir ta ki üzerindeki paltoyu çıkarıp arabaya binene kadar!

Üzerindeki elbise, Chang Min ile evlendikleri gün giydiği elbisedir ve bizim odun(!) Chang Min'imiz bunu boş geçer mi tabi ki geçmez!








Yaşadığı sinir sonucu asıl kızımız Jin Hee, arkadaşlarıyla içmeye gider.Arkadaşlarının uyarılarına aldırmaz ve en kuvvetli içkileri art arda içmesi sonucu nöbet geçirir.







Nefes almakta güçlük çektiği için boğazına tam bir kesik atılacakken bir doktor gelir ve boğazından midye kabuğu çıkararak asıl kızımız Jin Hee'yi kurtarır.Peki bizim asıl kızımız ne yapar?Önce doktorun üzerine kusar sonra da uyurken doktora tokat atar.



Sabah olmuştur ve Chang Min stajerliğini yapacağı hastane koridorlarındadır, kendisi stajer olmasına rağmen oldukça güzel ve çekici Han Ah Reum'u arkadaşıyla görür ve onu etkilemek için stajer doktor imajı verir.Yalnız Chang Min ve arkadaşının bilmedikleri bir şey vardır.Han Ah Reum da bir stajerdir :))








Görev çekilişini Chang Min yapar ve en zor görev olan acil çıkar grubuna...Chang Min ve arkadaşları acile doğru ilerler ve kendilerinden sorumlu doktorun yanına giderler.Doktor acilde şeytan lakabıyla anılmaktadır ve öğrencilerine karşı çok serttir.Bu sırada asıl kızımız kendine gelmeyi başarıp saatine baktığında işine geç kaldığını anlar.Kaldığı perdeli bölmenin hemen ardından doktorun ve grubun konuşmalarını duyuyordur.

Doktor, Chang Min'in de bulunduğu elindeki listeyi tek tek sayar, sona geldiğinde ise asıl kızımız birden perdeli bölmeden fırlar, neden mi? Çünkü son söylenen isim asıl kızımız Jin Hee'dir!





Peki işler bundan sonra bir arada duramayan ikilimiz için nasıl bir hal alacaktır?


Çok eğlenceli bir dizi!İzlerken bol bol güldüm, gülüyorum da...Yalnız ilk başka Jin Hee'nin tipine ve o üstündeki elbiseye sinir olmuştum.Neyseki sonradan toparladılar :)) Bu arada Chang Min gibi koca düşman başına!İnsanın bütün özgüvenini sömürür bu adam, nasıl hakaret etmedir bunlar ama neyse bunun intikamını çok pis alacağız!İleriki bölümlerde görüşürüz Chang Min Bey!! Eğlenmek isteyen herkes göz atsın bu diziye, 2014 yapımı!İyi Seyirler :)