31 Aralık 2014 Çarşamba

Güle güle 2014, arkandan su dökmeyeceğim!



instagram adresim; @koregunluklerim

Selam sevgili blog okuyucularım! Siz bu postu okurken ben uçakla Adana'ya dürüm yemeye gitmiş olacaktım ama son anda kardeşimin finali olduğunu öğrenip planı iptal ettik. Babamın orijinal sürpriz fikirleri işte :)) Bir de hiç unutmam; bir yaz günü,sıcacık bir havada, sizi tatile götüreceğim deyip kaplıcaya götürmüştü ve ben orada neredeyse baygınlık geçiriyordum!Tam bir hayal kırıklığıydı hahaha :)) 

Acısıyla tatlısıyla bir yıl geçirdik. 2014 benim için en kötü yıllardan biriydi, hiç yalan söyleyemeyeceğim!Ama her zaman ileri bakma taraftarıyım, dün her şey güzel olmadıysa yarın neden olmasın değil mi? (Yarınlar bitmez:) )  

Umarım 2015, hepimiz için harika bir yıl olur; sağlıklı, huzurlu, başarılı, musmutlu!Her zaman dediğim gibi; pamuklu şeker tadında!Mutlu yıllar hepimize!!!


Not: Dışarıda her yer karla kaplı ama ben daha elimi bile sürmedim! :))

30 Aralık 2014 Salı

Kimono ceket yaptım!





Selamlar ! Kimono ceket dikiş çalışmamı bitirmiş bulunmaktayım. Aslında geçen hafta bitirmiştim ama yazmak bugüne kısmet oldu.


Yaz aylarında hava ne kadar sıcak olursa olsun üzerime bir hırka ya da bir ceket alma gereksinimi duyuyorum.Tshirtlerin kollarının çok kısa olması rahatsız ediyor beni.Sanki çocuk gibi görünüyormuşum gibi hissediyorum!Nedenini bilmiyorum ama öyle :(

Neyse..Geçen yaz kolları ve bedeni bol, rahat bir şeyler aradım ama bulamadım.İnternet üzerinden de bu modellerden sipariş etmekten çekindim, bedenime uymaz ya da beğenmem diye..Tabi dikiş kursuna başlayınca ve tam kimonoluk kumaş bulunca yapmaya karar verdim... :D


Fakat gün geçmiyor ki aksilikler yakamı bıraksın.Bu kimononun kumaşını 2 Parça halinde bulup çok ucuza mal ettim.Öyle ki püsküllerinin fiyatı kumaşın fiyatını katladı.Fakat desen karışık olduğu için keçeli kalem yazısını kestikten sonra fark ettim.Yazı, tam kimononun koluna denk geldi! Meğer aldığım parçalardan biri, kumaş sonuymuş :( 

kore diziizle kore dizi kore dizi seyret yeni kore dizileri

Mecburen kolu kısalttık.Normalde el bileklerime gelecek olan kol, püsküllerin sayesinde fakir kol kıvamında kaldı ama sevdim bu kol boyunu... Bir işin içinde ben olurum da aksilikler biter mi bitmez!Kolu kurtardık ama benim şapşallığım bitmedi.Kimononun beden boyunu kısaltırken normalde keseceğimin iki katını kestim!Kaldı mı düdük gibi!Kime hediye edeyim diye düşünürken etek uçlarına da püskül koydum ve tam istediğim gibi oldu bütün aksiliklere rağmen sonucu beğendim :)) Sizce nasıl olmuş ?



Not: Mevsim kış olduğu için ilkbahara ve kışa yatırım yapıyorum :D Şimdi de runner ve mevsimlik uzun ceket tarzı bir şey dikiyorum :))


26 Aralık 2014 Cuma

Zaman hiçbir şeyin ilacı değildir!


"Zaman hiçbir şeyin ilacı değildir..."

Bu sözü ben değil, İskoç bilim adamları söylemiş hem de öylesine değil!


Yememiş içmemişler,bu konuyu araştırmışlar  ve vardıkları sonuç zaman kavramının insanların acılarını,kırgınlıklarını iyileştirmediği olmuş. Bu duruma da " Kırık kalp sendromu" demişler.. 

Tvde bu araştırmayı duyduğumda, bir İskoç bilim kadını edasıyla ben de oturdum, düşündüm konu üzerine...Kırgınlıklarımı, kızgınlıklarımı,eskileri, yenileri hepsini koydum önüme ve şu sonuca vardım;

Evet, zaman bir şeylerin ilacı değil!Acıları tamamen unutturmuyor ama acıyla,kırgınlıkla bir şekilde yaşamasını öğretiyor.Buna alıştırıyor. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Zaman ilaç mı yoksa bambaşka bir şey mi?

Not: Bu durumda insanları kırarken iki kez düşünmek gerekir..

Not 2: Bu bilim adamlarının gerçekten canları sıkılıyor! İskoç bilim kadını edası nasıl oluyor diye sormayın açıklayamam :)

Not 3: Depresyon için de bir virüs olduğu söyleniyor.. Bana, kimden bulaştıysa bu negatiflik hemen çıksın ortaya! :p

24 Aralık 2014 Çarşamba

Bloguma gelen aramalar / Google aramaları

Bloggerlar bilir, bazen bloglarımıza o kadar tuhaf google yönlendirmeleri gelir ki şaşar kalırız :) Ben de uzun zamandır bu aramalar üzerine bir yazı yazmak istiyordum ama işte hep tembellik!Kısmet bu güneymiş :)


Bloguma en çok gelen google yönlendirmelerinden biri beyaz ten!Devlet meselesi haline dönüşmüş durumda...



Yüz nasıl beyazlar, ne yapmak gerekir?

Güneşten koruyan ürünler kullanırsanız, cildinizi temiz tutarsanız beyazlar ama sadece birkaç ton!Bu konuda beyazlatıcı kremler var piyasada ama mükemmel etki beklememek lazım.



Allah aşkına!Sarı saç vücudu nasıl beyazlatsın!O zaman saçlarını sarıya boyayan zencilerin ay parçası gibi olması lazımdı :)




Böyle bir şeyin mümkün olduğunu sanmıyorum :)





Sanırım saçlarını simsiyaha boyarsan daha beyaz görünür cildin, hani koyu diye :) Birkaç ton açık pudra ve fondötenle de beyaz görünebilirsin.Ama bence beyaz tenli olmak çok harika bir şey değil..Mesela ben Pretty Little Liars daki Emily'nin ten rengine bayılıyorum.Hem herkes kendine yakıştığı gibi yaratılmıştır. :)






Kar beyazı yüz?Yalnız o bir hastalık...Hiç kar beyazı ten rengi olabilir mi?!



Öğretmenini tanımıyorum ama ya harika bir cilde sahip ya da fondöten, pudra karışımıyla pürüzsüz doğal makyaj görünümü veriyor :)) Ama bence bu kadar merak ediyorsan öğretmenine sorman daha doğru olur :)




Bildiğim kadarıyla estetikle beyaz tenli olunamaz,  ciltteki lekelerin rengi açılıp cilt eski rengine getirilebilir ve cilt birkaç tona kadar açılır :)



Bunun cevabını da yukarıda vermiş bulunmaktayım :)



Eğer Kore dizilerindeki bembeyaz dişlerden bahsediyorsanız, onlar  dişlerini yaptırıyorlar..Yoksa kar beyazı dişlerin de pek mümkün olduğunu düşünmüyorum.. :)


Bence ksdflkjweksjwlesoll :p Google bu aramayı nasıl bana yönlendirmiş anlamış değilim :)





Hahahah! Yarım saattir bu aramaya gülüyorum :)) Kız, bıyıklı da olsa aşık ve mektup yazmış ama google bunu bana nasıl yönlendirmiş bilemiyorum :p





Baktım hiçbir şeyin düzeleceği yok, akışına bıraktım ve hayırlısı olsun dedim :)



İzliyordum ama artık izleyemiyorum, yeterince vaktim yok :/



Enes Kaya'nın, eşi Koreli ve adı Jang Mi Yoon... Kendisi İstanbullu (üşenmedim araştırdım :D )







Estetikli bir sürü Koreli ünlü var estetiksizleri saymak daha kolay olur sanırım..Yalnız yaptıranların birçoğu da estetiksiz olduğunu savunuyor orası ayrı :)




Herkesi toplayıp parti verelim o zaman! :D




Göz akının sarıya dönük renkte olması hastalık belirtisi olabilir, doktora gitmelisin..Onun dışında nasıl beyazlatılır fikrim yok :/



Cinayet işlenen silah nasıl...
Seçilir
Saklanır
Neler düşünüyorsunuz bloguma girerken :D



Kusursuz cinayet nasıl işlenir diye şuracıkta bir yazı yazmıştım ama bunu gerçek anlamda yazmamıştım.Zaten kan tutar beni :(





Epilasyon... Yoksa doğuştan tüysüz değillerdir :)



Pirinç suyuyla tüy mü azaltılıyormuş, hiçbir fikrim yok :)



Saç dökülüp dökülmemesi genlerle alakalıdır yoksa Korelilere has bir şey diye düşünmüyorum.Belki de saç ektiriyorlardır :)



Böyle bir dizi mi vardı?Hem de odunculu falan :D İzlediysem bile hatırlamıyorum, eğer bilen varsa söylemekten çekinmesin :)



Au Haru Ride! Güzel animedir :) Konusu için tıktık.




Kore liseleri, sırları olacak iyi mi bilemiyorum :) Belki teknik liseleri iyidir, yalnız liselilerin tuvalet ve sınıf temizliğinden de sorumlu olduklarını hatırlatmak isterim :D





Güney Kore'de nasıl oyuncu olunur hiçbir fikrim yok ama Türkiye'de oyunculukta iyi bir yere gelip ondan sonra herhangi bir Güney Kore yapımında yer alabilirsiniz.Güney Kore'ye gidip orada oyuncu olacağınızı düşünmek çok ütopik olur..Tabi şans, kısmet... :)



Pis olmak, insanla alakalıdır, bir ırkla değil..Elbette onlarda da pis ve temiz insanlar vardır,biz de olduğu gibi...Yalnız bu pislikten kastettiğin domuz, köpek eti yeme ise tüketiyorlarmış.Yaşlı kesim, köpek etinin kendilerine güç sağladığını düşünüyorlarmış...



Yani 40 yıl düşünsem aklıma googleda Korelilerin nasıl yüz yıkattığını aramak gelmez :D




Kore dünyada en çok estetik yapılan ülkelerden biri...Eğer durum hala değişmediyse, dünyada en çok estetik yapılan ülke sıralamasında da 1. :)



Kore'de göz estetiği olarak; göz büyütme ve göz altı torbalarının kesilmesi gibi estetik operasyonlar yapılıyor.



Yukarıda dediğim gibi estetiksizleri saymak daha kolay olur :)



21 yaşında 22 estetik mi?!Yazık o kıza!Psikolojik tedavi olması şart...



Ben de hep bunu kendime soruyorum!Neden bu kadar şanssızım diye.. :( Cevabını hala bulamadım ama bu konuda yazdığım yazı şuracıkta...




Kore'de zibilyon tane özel gün var :) Hepsi de sevgililer için düzenlenmiş, sevgilisi olmayan bir köşeye çekilip, depresyona girsin bir zahmet...Çünkü her ayın 14'ü özel bir gün! Bir tek Nisan 14 yalnızlara ayrılmış o da Siyah Gün olarak anılmakta... :)




Kore erkeklerini Türk kızlarının yıldırdığını duydum; İstanbul'a gelen Koreli erkekleri, kızların taciz ettiğini, internette her gördüğü çekiğe saranı...Böyle giderse hoş şeyler düşüneceklerini sanmıyorum :/
Ayrıca Koreli erkekler de insan :) Yani hepsinin beğeneceği tek bir kadın tipi ya da sevdiği şey yoktur. Kore'de sevimli, bebek yüzlü görünmek bir nimet sayıldığı için Koreli erkekler kız gibi görünüyor :) Hatta kız gibi göründüğünü söylemek övgü gibi bir şey...



Kore'de her yaştan ve boydan kız var, nasıl bir arama bu :D



Evet!Korelilerin zayıflık sırlarını ben keşfettim!Bu soruların hepsinin cevabı tam şuracıkta :D




Neden olmasın? İsteyince olmayacak  şey yok :)



Böyle hiçbir şey yapmadan beden aklıyla zayıflanıyorsa bana da haber verin, zira fazlasıyla tembelim :)


Çok kötü!Yine bu konudan şuradaki yazımda bahsetmiştim.



Resmen bir dizinin konusu ama üzgünüm bilemiyorum:D Çiçekçi kız deyince aklıma şu şarkı geliyor :))



The Heirs :) Konusu için tıktık.





Ilk defa duyuyorum! Korkunç bir haber :( Yalnız google bunu nasıl yönlendirmiş anlamış değilim .. 




Pahalı makyaj malzemelerinin ucuz versiyonları derken çakmalarını mı kastediyorsun? Eğer öyleyse sakın böyle bir şeye kalkışma!Cilt bu, riski göze alamazsın...


6 aylık Brezilya fönü yaptırıyorlardır yalnız ben de düz saçlara sahibim ve hiç memnun değilim. Bu konu hakkındaki yazımı şuradan okuyabilirsiniz :)



Yalnız bu nasıl bir meraktır :D Çantasından Sırma su çıkan Koreli ünlü :)) Demek ki Kore ye ihraç ettiğimiz ürünlerden biriymiş :))



Japonların tükürme gelenekleri mi varmış?Hiç görmedim, tanık da olmadım..Yalnız Çin'de yere tükürmek serbestmiş galiba (Bizde de pek farklı sayılmaz :/ )

Yalnız Hadi inşallah Kore değil Türk filmi ;) Hatta konusundan da şurada bahsetmiştim :)

Ben de 11 Haziran da o yazım da şuracıkta :)



Family'S Honor  ama izlemedim :)


"Babam ve oğlum"un Kore versiyonu çekilecekmiş yeni duydum..Sahi çekildi mi o?


Her Legend, konusu için tıktık.   :)
Yaşa göre değişir :) Ama Kore ile ilgili bir hediye almak istiyorsan ; chopstick, makyaj malzemesi ( aldığım site hakkında bilgi için tıktık ) kpop hayranıysa kpop ürünleri olabilir falan :)



Okulda havalı olmak için standart kısa saç modeli yoktur herhalde :) Yüzüne yakışan model seni havalı gösterecektir zaten :)


Korebünlüklerim nedir ya :') Kore günlüklerim o ama ben Kuronuma'nın Fikir Baloncuğu'nu tercih ederim :))



Ben mi? Ben olamam o :)) Benden düşlerinin oppası falan olmaz olsa olsa düşlerinin unnisi olur biraz daha zorlarsak düşlerinin nunası olur :)) Yok ben diziden bahsediyorum diyorsan Düşlerimin Prensi dizisi konusu için tıktık.