7 Kasım 2014 Cuma

What Happens to My Family / 2014



Farklı dizi türleri üzerinde yoğunlaştığımı söylemiştim değil mi? Bu sefer de bir aile dizisine sarayım dedim hem de türüne bakmadan...Ama iyi ki bakmamışım, büyük ihtimal romantik komediyi görünce izlemekten vazgeçecektim (çok sıkıldığımı düşünüyorum romantik komedilerden).

Dizi harika bir yapım; içerisinde aşk,nefret, dram her şey var, tam bir aile dizisi..Aşk unsuru da öyle vıcık vıcık değil ve hep görmediğimiz sahnelerden oluşup bizi sıkmıyor.Yani sevdim bu diziyi, izlemelisiniz!

O halde konuya geçelim değil mi?


Dizideki olay, eşini yıllar önce son çocuğu Dal Bong'un doğumunda kaybetmiş, 3 çocuğa sahip aile babası Cha Soon Bong ve onun çocuklarının etrafında geçer.Cha Soon Bong, tofu dükkanı işleterek çocuklarını büyütmüştür, tabi dul kızkardeşi de ona yardım etmiştir.Cha Soon Bong, çocuklarını  deyim yerindeyse pamuklara sararak büyütmüştür, onlara asla kızmaz, el üstünde tutar ve hatalarını hep görmezlikten gelir.



En büyük oğlu Kang Jae, doktordur.Alanında başarılı olmasına rağmen, hatta en iyisidir, iyi bir aileden gelmediği için yükselişini bir türlü yapamaz.Sürekli babasını suçlar ve her şeyi kendi başına yaptığını düşünür.Evliliğe soğuk bakmasına rağmen, mevki için hiç hoşlanmadığı kanser merkezinin sahibinin kızıyla evlenir.Ağzına kürekle vurmak isteyeceğiniz, ayaklarına beton döküp okyanusun en ücra köşesine atmak isteyeceğiniz yegane çifttir bu ikili...



Kızı Kang Shim, ünlü bir şirkette baş sekreter olarak çalışmaktadır.İşe gittiğinde her yerinden asalet fırlayan bu kızımız, evde hepimiz gibi sıradandır, zaman zaman da çirkeftir.İş yerinde bu çirkefliğini saklayıp, başkanın oğluna tahammül etmeye çalışır.Ama ikisi de birbirlerine tahammül edemezler, olaylar komik bir hal alır :)



En küçük oğlu Dal Bong, 2 yıldır işsizdir ve neye elini atsa mahveder, talihsizdir!Abisi ve ablasının başarıları altında ezilir.Bir gün bir işe kabul edildiği bilgisini alır ve dolandırılarak saadet zincirine üye olur.Zor durumdayken onu Seoul kurtarır...Seoul, 12 yıl önce kendisine evlenme vaadinde bulunan, ölmekten kurtardığı Dal Bong la evlenmek ister.Bunun için dağları bayırlara aşıp Seul'e gelir ama işler onun için beklediği gibi gitmez.Seoul'un de bu aileye dahil olmasıyla karışık olan aile işleri daha karışık bir hal alır.



Çünkü Seoul, kafasına Dal Bong ile evlenmeyi koymuştur ve Dal Bong buna hiç niyetli değildir.Zaten gerçekler göründüğü gibi de değildir.Eskiden idol grubunda yer alan şimdilerse ise restoran işleten Eun Ho'nun ortaya çıkmasıyla işler daha da değişik bir hal alır.


Söylemeden geçemeyeceğim birkaç şey...

Kaç yaşına gelmişsin, böyle bir evlenme teklifi alıyorsun bir de burun kıvırıyorsun!Gençlerin önünü aç kadın diye isyan edeceğimiz, kötü, zenginlik manyağı Eun Ho'nun annesi :D


Ve eski dost, şimdilerde düşman sonrasında rakip olacak olan Dal Bong ve Eun Ho'nun ilk karşılaşması...


Son olarak dizinin 50 bölüm yayınlanacağını da söyleyip, sizi izlemeye itecek elimdeki son repliği de iliştireyim buraya :)



Not: Replikler rastgele sahnelerden alınmıştır.Dizi izlerken üşengeçliğimden elimde olanları ekledim posta...Ama siz izleyin bu diziyi, çok eğleneceksiniz! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder