20 Ağustos 2014 Çarşamba

Confessions / Kokuhaku / 2010


Yoko Moriguchi, bir orta okulda öğretmenlik yapmaktadır.Öğrencilerinin saygısızlıklarına, onu umursamamalarına aldırmadan onlarla sevecen bir şekilde iletişim kurmaya çalışır.Ta ki 4 yaşındaki kızının öğrencileri tarafından öldürüldüğünü öğrenene kadar...




Yoko Moriguchi, kızının katillerini öğrenmesine rağmen hiçbir şey yapamaz, polise başvuramaz.Çünkü Japonya'da 14 yaşının altındaki çocukları koruyan bir kanun vardır.Yani 13 yaşındaki çocuk, ailesini katletse bile sadece psikolojik terapi görür ve elini kolunu sallayarak sokağa bırakılır.

Yoko Moriguchi, kızının katillerini kanunun koruduğunu bildiğinden katillerin cezasını kendisi vermeye karar verir ve bir gün derste katillerin sütlerine AIDS'li kan enjekte ettiğini söyler.Ve inanılmaz intikam planı böylece işlemeye başlar.


Film, hakkında fazla spoiler vermek istemediğim için anlatım kısmını kısa kestim.Film, akıllıca kurgulanmış bir intikam planı üzerine...Filmi, izlerken sürekli tetikte "Acaba ne olacak, buradan nereye bağlayacaklar?" diye bekliyorsunuz ve sonunda ağzınız açık kalıyor.Eğer Kore yapımı Old Boy filmini izlemişseniz bu film de aynı çarpıcılıkta bir film..Kesinlikle izlemelisiniz!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder