11 Mart 2014 Salı

Mimi / 2014


Min Woo, yaklaşık 28 yaşlarında webcomic (internet mangası) çizen bir genç adamdır.Çizdiği manga kısa zamanda çok popüler olur.Min Woo'nun işi zamanında yetiştirmesi için uyumadan çalışması gerekir ve bu durumu özelikle annesine çaktırmamaya çalışır.Fakat Min Woo'nun vücudu buna daha fazla dayanamaz ve kısa zamanda rahatsızlanır.





Min Woo, bir kafeye bir şeyler içmek için evden çıkar.Arkasında bir kız çaktırmadan onu izlemektedir.Kafeye gittiğinde ise o kız Min Woo'yu masada beklemektedir.Min Woo bütün soğukluğuyla kızın olduğu masaya oturur ve kızın kakao önermesine rağmen americano ister.Kızla hiç bir şey konuşmaz.Kızın adı Mimi'dir.






Min Woo'nun kafede rahatsızlandığı için bir sonraki durağı doktor olur.Min Woo'nun geçmişine ait bazı anıları kayıptır ve takviminde son not alınan tarih 8 Aralıktır.Tomografisinde hiçbir sorun ortaya çıkmaz.Doktor her şeyin sinirsel olduğunu söyler ve ilaç kullanmasını önerir ama Min Woo bunu kabul etmez.



Bu sırada Min Woo'yu takip eden kız Mimi, karanlıkta boş dar sokaklarda birinden kaçmaya çalışır ama hiçbir şekilde başarılı olamaz.Karşına sürekli siyahlar içerisinde bir adam çıkar.Mimi son çare karanlık sokakta gördüğü  bara girer.Burada da siyahlar içerisindeki tuhaf  yakışıklı,karizmatik adam tekrar karşısına çıkar ve Mimi bu adamdan fazlasıyla korkmaktadır.



Min Woo, manganın gerçek hayattan alıntı olduğuna dair internetten bir yorum almıştır ve bu durumu araştırmak için eski okuluna gider ve olaylar gerçekleşmeye başlar.





*Min Woo, hafızasını nasıl kaybetmiştir?

*Min Woo'yu takip eden kız kimdir?Bu kızın peşinde olan tuhaf ama hem yakışıklı hem karizmatik adam kimdir?

*Peki ya Min Woo kaybettiği anılarını tekrar kazanabilecek midir?

Dizi sadece 4 bölümden oluşan mini dizi ve ben çok beğendim, merakla yayınlanacak son bölümü bekliyorum :) Tür olarak korku olarak adlandırılsa da daha çok gizem türünde, oldukça da sürükleyici :) Kesinlikle izlemelisiniz!

 Not :Ne kadar zor bu dizileri yeni kategorilere ayırmak mini dizi diye de bir kategori oluştursam mı menü çubuğuna?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder