27 Ekim 2014 Pazartesi

Liar Game / 2014


Romantik komedilerden sıkıldınız mı?
Asıl kızlarımızın aptal aşık rolleri size fenalık mı getirdi?
Diziyi izlerken klasik sahneler içinizi bayıp  "işte şimdi şu olacak!" gibi tepkiler mi vermeye başladınız?
O zaman şimdi sıkı durun!
Sawako yepyeni bir diziyle karşınızda; 
"Liar game "



Dizi, yalan oyunu üzerine kurulu..En iyi yalan söyleyen, en akıllı olan, en iyi rakibini kandıran oyunu kazanacak ve finalde tam 10 milyar won'un sahibi olacak...Kulağa çok mu kolay geliyor hiç öyle değil!Yarışma 40 kişi arasında gerçekleşmekte ve bu 40 kişinin her birine 500.000 won verilmekte..Ama harcamaları için değil!Yarışmacıların verilen süre boyunca paralarını korumaları ve diğer yarışmacıların paralarını ele geçirmeleri gerekmekte...Bunu rakiplerini kandırarak, onların paralarını çalarak ya da başka yöntemlerle yapmaları serbest!Tek şart fiziki müdahale olmaması...Süre dolduğunda elinde kim daha çok para bulundurursa, yarışı o kazanır ve toplam 500.000 won'un sahibi olur.

En iyi yalan söyleyen kazanacak!
Kimseye güvenmemelisin!


Oyun kuralları, herkes için zor gözükmese de Nam Da Jeong için gerçekten zordur.Çünkü o aptallık derecesinde herkese güvenen, yalan söylemeyi beceremeyen, dürüstlük abidesi bir öğrencidir..Hem de paraya çok ihtiyacı olmasına rağmen!Babası borçlarını ödeyemediği için ortalıktan kaybolur ve Nam Da Jeong saati 5$ olan işlerde çalışmak zorunda kalır..


Ama birgün şansı döner!İşe yetişmek için koştuğu bir gün, yolun ortasında yardım isteyen yaşlı kadına yardımcı olmak için işe geç kalmayı göze alır.Yaşlı kadının elindeki bavulu istediği yere kadar taşımaya karar verir.


Bu yolculuk sırasında yaşlı kadın lavaboya gideceğim bahanesiyle ortalıktan yok olur...


Nam Da Jeong, saatlerce onun dönmesini bekler, sonrasında merakına yenik düşüp çantayı açar...Şok olur, çanta parayla doludur.


Nam Da Jeong, bir an afallar ama sonrasında parayı evine götürür.Parayla dolu bir yatakta uyuduktan sonra sabah o parayı polis merkezine teslim etmeye karar verir ve teslim etmeye gittiğinde o da Liar Game'in parçası olmuştur.


Yarışmaya katılıp katılmama konusunda çekimser olmasına karşın, yıllar önce ona yardımı dokunan öğretmeniyle yaptığı anlaşma sonucu yarışmaya katılmaya karar verir.


Anlaşmaya göre, öğretmeni, Nam Da Jeong'a karşı bilerek kaybedecek ve sonunda kazanılan parayı ikisi yarı yarıya paylaşacaklardır.



Asıl kızımız, artık kendini güvende hissederek öğretmeni ne istediyse onu yapar.Ama en önemli kuralı unutmuştur!

"Asla kimseye güvenme!"

Tahmin edebileceğiniz gibi, asıl kızımız öğretmeni tarafından dolandırılmış ve tüm parasını kaybetmiştir.


Ve bu noktada hapishaneden yeni çıkan, eski psikoloji profesörü Cha Woo Jin'den yardım almaya karar verir.Cha Woo Jin, insan psikolojisi konusunda bir dahidir..Peki asıl kızımıza yardım mı edecektir yoksa asıl kızımız birkez daha mı dolandırılacaktır?



Diziyi anlatış tarzımdan da anladığınız gibi bayıldım!Akıllıca bir dizi daha ortaya çıkarmışlar ve içerisinde yer alan psikolojik etkenler de ilgimi daha çok çekmekte..Beni rahatsız eden tek şey asıl kızımız!Evet, çok aptal olduğundan ona sinir oldum!Ama sevimliliğine de hayran kaldım.Neyse hep beraber izleyelim, bakalım dizinin seyri ne olacak? 

Not:Bu diziden önce çekilmiş Japon versiyonu var, onun da adı "Liar Game"..Aynı olup olmadıklarını bilmiyorum ama onu da izlemeyi düşünüyorum.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder