19 Eylül 2013 Perşembe

My Boyfriend Is Type-B / B Tipi Erkek Arkadaşım / 2005



Ha Mi, bir üniversite öğrencisidir ve gereğinden fazla saftır.Chae-yeong adlı kuzeniyle birlikte yaşar.Kuzeni kan gruplarının analizini yaparak evlilik buluşması ayarlayan bir çöpçatanlık şirketinde çalışmaktadır.




Ha Mi'nin aşktan yana da pek şansı yoktur.Bir gün yanlış numaraya mesaj atar.Bu kişi Young Bin'dir.Asıl kızımız olan Ha Mi, otobüsten iner ve yanlışlıkla mesajlaştığı Young Bin'le çarpışır-tesadüfün bu kadarı- .Çeşitli olaylardan sonra telefonlar karışır ve Ha Mi'nin telefonu parçalanır.Bunun üzerine Ha Mi, Young Bin'in telefonunu alıp kaçar.Tabi Young Bin de asıl kızımızı telefonu almak için takip eder.



Asıl kızımız, telefonun mesaj bölümüne girdiğinde yanlışlıkla mesajlaştığı kişinin Young Bin olduğunu öğrenir ve bunun kader olduğuna inanır.İkilimiz  bu olaylardan sonra buluşmaya başlarlar ve asıl kızımız Young Bin'i, kuzeni Chae-yeong ile tanıştırır.



Young Bin, Chae-yeong'un nefret ettiği B grubuna aittir.Chae-yeong'a göre bütün B grupları bencil ve kötüdür.Hatta B ile başlayan tek bir güzel kelime bile düşünemez.Doğal olarak da Young Bin'den nefret eder.Sadece nefret etmekle kalsa iyi asıl kızımız Young Bin ile buluşacakken tüm kıyafetlerini ıslatır ve kapıyı kilitler-böyle kuzen de olmaz ya!!-.



Asıl kızımız çaresiz Young Bin'e görüşemeyeceklerini söyler.B tipi olan asıl erkek kahramanımız da eğer 100 saniyede içinde gelmezse asıl kızımızla bir daha görüşmeyecektir.Asıl kızımız ne yapar peki?Giyer yöresel kıyafeti evden fırlar çıkar.



Daha fazla dayanamayan Chae-yeong, Young Bin'in eski kız arkadaşları ve tanıdıklarıyla görüşür.Yorumlar hep negatiftir.

*Peki asıl kızımız bunlara aldırmayıp Young Bin ile görüşmeye devam edecek midir?

*Young Bin, o katlanılmaz bencilliğinden vazgeçecek midir?

*En önemlisi mutlu son olacak mıdır?




Filmi çok beğendim, asıl erkek kahramanımız Young Bin'e rağmen!Nasıl egoları tavan nasıl bencil anlatamam...Asıl kızımız da aşık ama saf aşık, insan biraz mantığını da devreye sokar.Genel olarak aşkın işleniş şekli ve komedi çok iyi!Birçok kişi de beğenmiş zaten.



Beğenmediğim tek unsur; film her ne kadar eğlenceli ilerlese de arada ufak tefek kopukluklar var.Bu kadar güzel eğlenceli bir filmi mini dizi halinde yapıp 3-4 bölümde harika bir şekilde bağlayabilirdi.Sonu çok "Hadi bağlayalım da bitsin" olmuş ama genel olarak filmi beğendim :) İyi Seyirler!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder