2 Eylül 2013 Pazartesi

35 sai no koukousei / 35 Yaşında Liseli / 2013


Dizi bir öğretmenin liselerdeki sorunlar üzerine intihar etmesiyle başlar.Baba Ayako-anlamı yaşlı kadın demekmiş- lisedeki bu sorunlar üzerinde liseye bir öğrenci olarak katılır.Yaklaşık 35 yaşında olan bu öğrenci tabi ki lisede alay konusu olur.




İlk derse girdiği gün neden liseye geldiği sorulur, verdiği yanıt kısa ve nettir; 100 arkadaş edinmek için...Öğretmen sorular sorduğunda sınıfın serserileri soruların Baba Ayako'ya sorulmasını ister ve asıl kızımız-ya da asıl teyzemiz-soruları artistik bir şekilde hızlıca çözer.



Sınıfta pek çok zorba vardır.Bunlardan biri sahte biletleri zorla güçsüz kişilere satmaya çalışır ve Baba Ayako, okulda müfettiş varken polisi arayıp onları şikayet eder ama başı belaya giren Baba Ayako olur.Bunu bir daha yaparsa okuldan atılacaktır.



Ama sınıftaki zorbalar hızlarını kesmeden tam hız zorbalığa devam ederler.Bu seferde, hiç arkadaşı olmayan ve bu yüzden tuvalette yemek yiyen kızla uğraşırlar-hiç arkadaşı olmaması sorun değil de tuvalette yemek ne demek ya, iğrençliği boşver çarpılıp kalacak o olacak:))-.Yaptıkları aşağılamanın bir sınırı yoktur her seferinde daha ileriye giderler.Öyle ki kız intihar etmeye bile kalkışır ama onlar yine durmaz.Baba Ayako ise lise yıllarında aynısının ona da yapıldığı için kızı çok iyi anlıyor ve bu sebepten de hep yanında olmak istiyordur.



Baba Ayako, kızın yanında olur ve onu her defasında intihar etmekten vazgeçirir.Şimdi ilk arkadaşını edinmiştir bile...Peki daha sonrasında bütün zorbalıkları yok edip 100 arkadaş edinebilecek midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder