20 Eylül 2013 Cuma

Gosa / Death Bell / Ölüm Zili 2008


Gosa, koleje girmek için her Koreli öğrencinin vermesi gereken bir sınavdır.Kolej giriş sınavlarından yaklaşık 200 gün önce okul dersleri iyi olan 20 öğrenci için özel kurs düzenlenir.Bu seçkin 20 öğrenciye ingilizceden iyi anladığı için bir de sınıfın tembel ama yurtdışında eğitim görmüş olan öğrencisi Kang Hyun da dahil olur-Kang Hyun rolünü Kim Bum oynuyor ^^- .Öğrenciler içinde stres etkili zihinsel problemi olan biri, daha sonra seçkin öğrenci grubundan çıkarılır.Öğrenci sürekli hayalet kız suratı görür.





Öğrenciler sınıftaki yerlerini aldıklarında birden "Fur elise" piyona solosu zil olarak çalmaya başlar ve sınıftaki tv ekranında Hye-Yeong görünür.Hye-Yeong, camdan su dolan bir haznede kilitlenmiştir.Kurtulması için onu kaçıran gizemli kişinin sorduğu soruyu çözmeleri gerekir.Öğrenciler ne yazık ki soruyu çözemez ve kaçırılan kız boğularak ölür.




Bu durum oradaki bütün öğretmen ve öğrencileri fazlasıyla korkutur.Okulda hiç telefon bulunmadığı için yardım çağırmaya bir öğretmen olan Bay Lee gider.Bu sırada da korkan öğrenciler öğretmenlerini dinlemeyip kapıya doğru yönelmişlerdir bile...Öğrenciler  kurtulmak için yöneldikleri kapıya geldiklerinde kanlar içindeki Bay Lee ile karşılaşırlar.Katilin istediği şey basittir,sorular doğru bir şekilde çözülecek ve kimse okuldan dışarı çıkmayacaktır.




Katil, öğrencilere "Güzel bir bahar günü, konferas salonunda ne olduğunu hatırla" tarzında bir soru yöneltir.Kimse soruyu anlayamaz, Ina dışında...O gün Ji-Won adında okulun en çalışkan öğrencisi öldürülmüştür.




Bu noktadan sonra, Öğrenciler ve öğretmenlerin  birbirlerinden ayrılmamaları ve soruları zamanında çözmeleri gerekir.Ayrıca ölüm sırası öğrencilerin başarı sıralarına göre devam ediyordur.Bir kısım soruları çözmeye devam ederken diğer kısım katilin peşinden gider ve karşılarına ruhsal sorunlar yaşayan öğrenci çıkar.Hwan Chan Wook adlı öğretmen, yaşadığı olaylar sonucunda sinirlenir, öğrenciyi öldürür.Fakat olaylar son bulmaz.Peki o zaman katil kimdir?


*Birçok kişinin şüphelendiği gibi Ji-Won'un hayaleti midir?

*Yoksa Bay Lee'nin şüphelendiği gibi Kang Hyun mudur?

*Ya da içlerinden biri midir?




Filmi hakkındaki yorumları okumadan izledim -ki bu genelde yapmadığım bir şeydir- ve çok beğendim!Hakkında birçok olumsuz yorum yazılsa da bence fazlasıyla akıllıca bir film, izlerken sürekli merak uyandırdı bende.

Film boyunca acabalar eksik olmadı aklımda ama ben bu filmi gidip korku kategorisinde değerlendirmem.Her ne kadar korku olarak geçse de birkaç gerilim sahnesinden başka bir şey yok filmde...

Korku olmasını boşver! Beni dizinin konusu ve sürükleyiciliği etkiler diyorsanız ; harika bir film kesinlikle izleyin!! :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder