30 Eylül 2013 Pazartesi

The Heirs 2013 Tanıtımı!!




İlk bölüm hakkındaki yorumumu okumak için tıklayın.Uzun zamandır Kore severler arasında Lee Min Ho ve Park Shin Hye'nin yer alacağı proje  "The Heirs" dizisi konuşuluyor.Bildiğiniz gibi ikili Kore dizi sektörünün en iyilerinden...




Aslında, bu dizi hakkındaki gelişmeleri takip etmeme rağmen yayınlanmadan bloga yazmak istememiştim.İzleyip ilk izlenimlerimi paylaşmayı düşünüyordum ama daha sonra yakın bir zamanda yayınlanmaya başlayacağını duyup hemen yazmaya karar verdim-tabi izleyince de ilk izlenimlerimi blogda yayınlayacağım-.Bu sene her ne kadar kendimi kpss ye adamaya karar versem de bu ikiliyi kaçıramam :p


Konusuna gelecek olursak; varlıklı ailelerden gelen liselilerin aşk,okul ve arkadaşlık hayatını anlatıyor.İnternette dolaşan dedikodulara göre; "Gossip Girl" ve hepimizin en çok sevdiği dizilerden biri olan "Boys Over Flowers" karışımı bir dizi olması bekleniyor.Boys Over Flowers deyince aklıma F4 ve erkek gibi cesur olan asıl kızımız Geum Jandi geliyor."Gossip Girl" zaten dedikodu ...Ortaya oldukça eğlenceli bir yapım çıkacağa benziyor :)



Karakter analizine gelecek olursak;



Kim Tan (Lee Min Ho)

Empire Group'un varisidir. Küstah ve hep kendini düşünen biridir. Buna rağmen üvey ağabeyi Kim Won'un gölgesinde kalmıştır. Durumu kötü olmasına rağmen Cha Eun-sang'a aşık olmuştur-Min Ho, Boys Over Flowers'daki rolünde olduğu gibi yine zengin, bakalım burada da zorba ruhu olacak mı? :)-.




Cha Eun Sang (Park Shin Hye) 

'Fakirliğin varisi' ve Empire Group'un temizlik işlerine bakan kadının yani hizmetçisinin kızıdır. Chan Young ile birlikte büyümüştür ve iki ayrıcalıklı erkek, Kim Tan ve Choi Young-do ile bir aşk üçgeninde kalmıştır-sadece ben Geum Jandi ruhu sezmiyorum dimi?:)-.



Choi Young Do (Kim Woo Bin)

Lüks bir tatil yerinin varisidir. IQ'su 150'dir.Fakat zekasını derslerini geçmek yerine arkadaşlarını küçük düşürmek ve rahatsız etmek için kullanmaktadır-kesin favorim sen olacaksın, gıcık karakterlere zaafım var:))-.



Yoon Chan Young (Kang Min Hyuk)

Empire Group'un sekreterinin oğludur. Kim Tan'ın eski kız arkadaşı Lee Bo-na'ya aşık olan Cha Eun-sang'ın en yakın arkadaşıdır.



Kim Won (Choi Jin Hyuk)

Empire Grup'un şu anki başkanı ve Kim Tan'ın üvey abisi. Kim Won'un annesi ölmüş ve Kim Won, Empire Lisesinde öğretmen olan Jeon Hyun Joo ile sevgili.



Lee Bo Na (Krystal)

 Şu anda Yoon Chan Young ile çıkan, Kim Tan'ın eski sevgilisi. Bankalar Holdinglerinin mirasçısı-içimden bir ses senin dizinin kötülükte sınır tanımayan kız karakteri olacağını söylüyor!!- .



Rachel Ryu (Kim Ji Won)

Büyük Otel Grubu'nun mirasçısı, Kim Tan ile nişanlı ve ona karşılıksız bir aşk besliyor. Annesi otel grubunun başkanı ve Choi Young Do (Rachel'in kan bağı olmamasından dolayı üvey abisi) adında bir oğlu olan Oteller zincirine sahip bir adamla ikinci evliliğini yapmış-kesin bu kız beni dizi boyunca delirtecek, hissediyorum!!-.



Lee Hyo Shin (Kang Ha Neul) 

Başsavcının oğlu ve öğrenci temsilcisi.Kim Tan’ın abisi Kim Won ile sevgili olan öğretmeni Jeon Hyun Joo'u karşılıksız seviyor.




Choi Young Do (Park Hyung Shik)

Rachel'ın abisi, oteller zincirinin mirasçısı.



Jeon Hyun Joo ( Im Joo Eun)

Empire Lisesi'nde bir öğretmendir. Dışarıdan aklı başında ve havalı görünen fakat gerçek hayatta az biraz garip olan biridir. Yapmasını bildiği tek şey çalışmak olsa da keskin zekası ile Kim Won'un dikkatini çekmektedir.

Şimdi de tanıtım videolarımızı ekleyelim;









Son olarak, Allah hepimize "Park Shin Hye" şansı versin...Dizi yayınlanmaya başladığında tekrar görüşmek üzere!

28 Eylül 2013 Cumartesi

Otomen 2009


Otomen; kalem,kılıcı kullanmakta usta bir Japon çocuğudur.Gerçek bir erkek gibi davranmak için, yemek yapmak,dikiş dikmek gibi kızsal yanlarını saklayıp erkeksi görünmeye çalışır.



Asuka, kız oyuncaklarıyla oynayan erkek bir çocuktur.Babasının en sevdiği kiraz ağacının dalını kırar ve babasına bunu itiraf etmek için korkarak yanına gider.Babası, Asuka'nın dürüstlüğü karşısında çok etkilenir, dürüstlüğün 1000 kiraz ağacı dalından bile daha değerli olduğunu söyler.Asuka'nın annesi de bu durumdan etkilenir ve pahalı bir çanta aldığını itiraf eder.

İtiraf sırası Asuka'nın babasındadır, sizce o ne itiraf eder?Birçoğunuzun aklına aldatma mevzusunun geldiğine emininim ama onu değil, her zaman bir kadın olmak istediğini itiraf eder ve evden ayrılır. 



Tabi, bu durumda Asuka'nın annesi fenalaşarak bayılır ve Asuka'dan tam bir erkek olmasını ister.


Seneler geçmiş Asuka büyümüş ve Japon dövüş sanatlarından biri olan kendoda en iyilerden olmuştur.Artık onun muhteşem ders notları, yakışıklı bir yüzü ve fazlasıyla da popülerliği vardır.Liseler arası kendo yarışmasını kazanır ve bir üst tura kalmaya hak kazanır.



Yarışma salonundan çıktığında Miyakozuka adlı bir kızın Ariake adlı bir çocuğa yapılan zorbalıklara dayanamayıp zorbalara kafa tuttuğunu görür ve kıza yardım eder.Kızla küçük bir sohbetten sonra kız yanından ayrılır ve Asuka kıza aşık olduğunu farkeder.


Bir gün dersteyken sınıfa yeni bir nakil öğrenci geleceğini öğrenir.Bilin bakalım bu nasıl öğrenci kimdir?Tabi ki aşık olduğu kız Miyakozuka'dır.Miyakozuka ise Asuka'nın tam tersi bir kişiliğe sahiptir.Kızsal yetenekleri berbat denecek kadar kötüdür ama harika bir dövüş yeteneğine sahiptir.Peki bundan sonra ikilimizin ilişkisi nasıl ilerleyecektir?



Eğer ben gülmek istiyorum diyorsanız harika bir dizi!2 sezondan oluşuyor; 1.sezon 8, 2.sezon 4 bölüm...Japon dizilerini izlediyseniz komedi dizileri saçma komik olur.Bu dizi de onlardan!



*Şu anda adını hatırlayamadığım egoist kız :))


*Miyakozuka ve Asuka'nın birbirine yakınlaşması için her şeyi yapan manga çizeri sınıf arkadaşlarının hayalet kılığına girmesi...






Sonrasında; hayaleti görünce onu tekmeleyen Miyakozuka:))


*Miyakozuka'nın muza basıp harika düşüşü :))


*Saçma sapan dil hareketleriyle İngilizce konuşan öğretmen :))


*Asuka'nın annesinin tuzakları :))





*Sevimli tombiş bazen rehber bazen müzik öğretmeni :))



İyi Seyirler!!

20 Eylül 2013 Cuma

Gosa / Death Bell / Ölüm Zili 2008


Gosa, koleje girmek için her Koreli öğrencinin vermesi gereken bir sınavdır.Kolej giriş sınavlarından yaklaşık 200 gün önce okul dersleri iyi olan 20 öğrenci için özel kurs düzenlenir.Bu seçkin 20 öğrenciye ingilizceden iyi anladığı için bir de sınıfın tembel ama yurtdışında eğitim görmüş olan öğrencisi Kang Hyun da dahil olur-Kang Hyun rolünü Kim Bum oynuyor ^^- .Öğrenciler içinde stres etkili zihinsel problemi olan biri, daha sonra seçkin öğrenci grubundan çıkarılır.Öğrenci sürekli hayalet kız suratı görür.





Öğrenciler sınıftaki yerlerini aldıklarında birden "Fur elise" piyona solosu zil olarak çalmaya başlar ve sınıftaki tv ekranında Hye-Yeong görünür.Hye-Yeong, camdan su dolan bir haznede kilitlenmiştir.Kurtulması için onu kaçıran gizemli kişinin sorduğu soruyu çözmeleri gerekir.Öğrenciler ne yazık ki soruyu çözemez ve kaçırılan kız boğularak ölür.




Bu durum oradaki bütün öğretmen ve öğrencileri fazlasıyla korkutur.Okulda hiç telefon bulunmadığı için yardım çağırmaya bir öğretmen olan Bay Lee gider.Bu sırada da korkan öğrenciler öğretmenlerini dinlemeyip kapıya doğru yönelmişlerdir bile...Öğrenciler  kurtulmak için yöneldikleri kapıya geldiklerinde kanlar içindeki Bay Lee ile karşılaşırlar.Katilin istediği şey basittir,sorular doğru bir şekilde çözülecek ve kimse okuldan dışarı çıkmayacaktır.




Katil, öğrencilere "Güzel bir bahar günü, konferas salonunda ne olduğunu hatırla" tarzında bir soru yöneltir.Kimse soruyu anlayamaz, Ina dışında...O gün Ji-Won adında okulun en çalışkan öğrencisi öldürülmüştür.




Bu noktadan sonra, Öğrenciler ve öğretmenlerin  birbirlerinden ayrılmamaları ve soruları zamanında çözmeleri gerekir.Ayrıca ölüm sırası öğrencilerin başarı sıralarına göre devam ediyordur.Bir kısım soruları çözmeye devam ederken diğer kısım katilin peşinden gider ve karşılarına ruhsal sorunlar yaşayan öğrenci çıkar.Hwan Chan Wook adlı öğretmen, yaşadığı olaylar sonucunda sinirlenir, öğrenciyi öldürür.Fakat olaylar son bulmaz.Peki o zaman katil kimdir?


*Birçok kişinin şüphelendiği gibi Ji-Won'un hayaleti midir?

*Yoksa Bay Lee'nin şüphelendiği gibi Kang Hyun mudur?

*Ya da içlerinden biri midir?




Filmi hakkındaki yorumları okumadan izledim -ki bu genelde yapmadığım bir şeydir- ve çok beğendim!Hakkında birçok olumsuz yorum yazılsa da bence fazlasıyla akıllıca bir film, izlerken sürekli merak uyandırdı bende.

Film boyunca acabalar eksik olmadı aklımda ama ben bu filmi gidip korku kategorisinde değerlendirmem.Her ne kadar korku olarak geçse de birkaç gerilim sahnesinden başka bir şey yok filmde...

Korku olmasını boşver! Beni dizinin konusu ve sürükleyiciliği etkiler diyorsanız ; harika bir film kesinlikle izleyin!! :)




19 Eylül 2013 Perşembe

My Boyfriend Is Type-B / B Tipi Erkek Arkadaşım / 2005



Ha Mi, bir üniversite öğrencisidir ve gereğinden fazla saftır.Chae-yeong adlı kuzeniyle birlikte yaşar.Kuzeni kan gruplarının analizini yaparak evlilik buluşması ayarlayan bir çöpçatanlık şirketinde çalışmaktadır.




Ha Mi'nin aşktan yana da pek şansı yoktur.Bir gün yanlış numaraya mesaj atar.Bu kişi Young Bin'dir.Asıl kızımız olan Ha Mi, otobüsten iner ve yanlışlıkla mesajlaştığı Young Bin'le çarpışır-tesadüfün bu kadarı- .Çeşitli olaylardan sonra telefonlar karışır ve Ha Mi'nin telefonu parçalanır.Bunun üzerine Ha Mi, Young Bin'in telefonunu alıp kaçar.Tabi Young Bin de asıl kızımızı telefonu almak için takip eder.



Asıl kızımız, telefonun mesaj bölümüne girdiğinde yanlışlıkla mesajlaştığı kişinin Young Bin olduğunu öğrenir ve bunun kader olduğuna inanır.İkilimiz  bu olaylardan sonra buluşmaya başlarlar ve asıl kızımız Young Bin'i, kuzeni Chae-yeong ile tanıştırır.



Young Bin, Chae-yeong'un nefret ettiği B grubuna aittir.Chae-yeong'a göre bütün B grupları bencil ve kötüdür.Hatta B ile başlayan tek bir güzel kelime bile düşünemez.Doğal olarak da Young Bin'den nefret eder.Sadece nefret etmekle kalsa iyi asıl kızımız Young Bin ile buluşacakken tüm kıyafetlerini ıslatır ve kapıyı kilitler-böyle kuzen de olmaz ya!!-.



Asıl kızımız çaresiz Young Bin'e görüşemeyeceklerini söyler.B tipi olan asıl erkek kahramanımız da eğer 100 saniyede içinde gelmezse asıl kızımızla bir daha görüşmeyecektir.Asıl kızımız ne yapar peki?Giyer yöresel kıyafeti evden fırlar çıkar.



Daha fazla dayanamayan Chae-yeong, Young Bin'in eski kız arkadaşları ve tanıdıklarıyla görüşür.Yorumlar hep negatiftir.

*Peki asıl kızımız bunlara aldırmayıp Young Bin ile görüşmeye devam edecek midir?

*Young Bin, o katlanılmaz bencilliğinden vazgeçecek midir?

*En önemlisi mutlu son olacak mıdır?




Filmi çok beğendim, asıl erkek kahramanımız Young Bin'e rağmen!Nasıl egoları tavan nasıl bencil anlatamam...Asıl kızımız da aşık ama saf aşık, insan biraz mantığını da devreye sokar.Genel olarak aşkın işleniş şekli ve komedi çok iyi!Birçok kişi de beğenmiş zaten.



Beğenmediğim tek unsur; film her ne kadar eğlenceli ilerlese de arada ufak tefek kopukluklar var.Bu kadar güzel eğlenceli bir filmi mini dizi halinde yapıp 3-4 bölümde harika bir şekilde bağlayabilirdi.Sonu çok "Hadi bağlayalım da bitsin" olmuş ama genel olarak filmi beğendim :) İyi Seyirler!!



17 Eylül 2013 Salı

Music Bank Full Yayın


Evet geçtiğimiz 7 Eylülde Music Bank'a Koreli birkaç grup geldi.Biz de hem gitmiş olanlar hem de gitmemiş olanlar için bu konuyu bloga yazalım dedik- özellikle gitmemiş olanlar için yazdık,izlemekten mahrum kalmışlar için, benim gibi, bizim gibi:( -

İlk zamanlar gidemediğimiz için biz de üzülsek de - hatta resimlerine bile bakmadık moralimiz bozulmasın diye- artık üzülmeyin alternatifimiz geldi.Asya Fanatiklerinin Full yayınını verdiklerini sonunda görünce o kadar mutlu oldum ki anlatamam-şuan ben de izliyorum ve süper bir ortam varmış ve bunu kaçırdığım için çok üzüntü içerisindeyim ama olsun- .Can Korecanlar gitmişler orayı bir güzel doldurmuşlar sağolsunlar,  oppalarımız unnilerimiz gelmişler.Sadece Korecanlar değil  onlar da heyecanlı görünüyorlardı ya da ben mi öyle gördüm? -neyse yazımı bitireyim ben de devam edeyim izlemeye demi?- 


Oppalarımı izlerken aklıma geldi dayanamadım yazayım dedim hemen bloga aşağıya linki iliştireceğin oradan izleyebilirsiniz emek hırsızlığı yapmak istemem açıkçası(bize yapılıyor ne sinir bozucu biliyoruz) direk paylaşım sitesinde izleyin dimi Korecanlarım çingularım hadi iyi seyirler...



 MUSİC BANK IN ISTANBUL izle

16 Eylül 2013 Pazartesi

Plump Revolution /2012


Do Ah Ra, 20 yaşından itibaren kilo almamak adına sürekli yediklerinin kalorisini hesaplayan ve düzenli egzersiz yapan bir modeldir.Kendisinin tam tersi bir de şişman kardeşi vardır.Ona göre şişmanlık hayattaki en iğrenç şeydir.




Do Ah Ra,  dört farklı kişiyle sırayla evlilik görüşmesinde bulunur.İlk üçünü ukalalıklarıyla ve kibiriyle masadan yollar ama dördüncü asıl kızımızı görüp beğenmediğini söyleyerek masadan kalkar.Asıl kızımız bu duruma deli olur ve giden dördüncü adayın peşinden giderken, restorandaki garip bir adam ona şemsiye almasını söyler.Asıl kızımız aldırmadan dördüncü adayın peşinden koşmaya devam eder ve sokağın köşesinden dönecekken birisi yanlışlıkla bir kova suyu asıl kızımızın üzerinden boşaltır.



Asıl kızımız bu durum karşısında büyük bir şaşkınlık yaşayıp restorana geri döner.Garip adama bunu nasıl bildiğini sorunca adam onla dalga geçip şemsiye satıcısıyım, bundan sonra tüm hayatın değişecek der.Asıl kızımız onun standart yalancı  falcılardan olduğunu düşünür.

Yaşadığı olayı hemen unutup günlük yaşantısına döner ve o da ne?Fotoğrafçısı değişmiş onun yerine bir başkası gelmiştir.Yeni fotoğrafçı Kore'nin en iyilerinden Kang Do-Kyung'dur ve aynı zamanda kaçan dördüncü adayımızdır.Kang Do-Kyung çekimler boyunca asıl kızımıza takmıştır ve kıyafetlerini değiştirmesini söyler.Peki ona ne tarz bir kıyafet gönderir?Bildiğimiz genellikle alışveriş merkezleri açılırken çocukları eğlendirmek için giyilen tavşan v.b. kostümler olur ya, işte ondan!Menajeri asıl kızımıza kıyafeti kutusuyla soyunma odasında verir ve kıyafeti gören asıl kızımız çıldırır.Hemen Kang Do-Kyung'un yanına gider.



Kang Do-Kyung ise gayet rahat bir tavırla baş manken olmak istiyorsa giymesini, sıradan bir mankense çekip gitmesini söyler.Ha bir de unutmadan "Ve kendine bir bak" der.Asıl kızımız şöyle baştan aşağı kendine bakar ve utancından hemen oradan kaçar.Çünkü yarı çıplaktır:))



Asıl kızımız mecburen o aptal kıyafeti giyer ve sevimli sevimli pozlar verir.Çekim bittiğinde ise sinirlenip giderken ayağı kayar, yere düşer.Hemen yerden kalkar ve gider.Evine gittiğinde kendini aptal yerine koyduğu için deliye döner ta ki menajeri ona bir sürü iş teklifi aldığını söyleyene kadar...



Bu durum asıl kızımızın hoşuna gider ve diğer manken arkadaşlarının da Kang Do-Kyung'la ilgili iyi şeyler söylemesi üzerine Kang Do-Kyung'un ofisine gider.Ofise gittiğinde içeri girip girmeme konusunda çekinirken bir el onun omzuna dokunur  ve asıl kızımız o korkuyla Kang Do-Kyung'a tekme atar.

Asıl kızımız oraya Kang Do-Kyung'a teşekkür etmeye gitmiştir ama Kang Do-Kyung onu rencide etmeye devam eder.Asıl kızımız bu sahnede en önemli hamleyi yapar ve Kang Do-Kyung'u öper.Ama beklediği tepkiyi alamaz hatta Kang Do-Kyung asıl kızımıza itici der.



Asıl kızımız yine aynı restoranda yine aynı garip adamın yanına gider ve adamdan yardım ister.Garip adam Kang Do-Kyung'un eski ilişkilerini araştırır ve onun şişmanlardan hoşlandığını öğrenir.



*Peki bu durum karşısında asıl kızımız şişmanlamayı göze alabilir mi?

*Şişmanlarsa Kang Do-Kyung ondan hoşlanacak mıdır?

*Peki ya mankenlik kariyeri?



Filme tek kelimeyle bayıldım.Bol bol güldüm eğlendim.Kızdaki aşka ve hırsa hayran kaldım.Ben olsam herhalde bir kilo almayı bile kabul etmezdim.Erkek karakterin ukalalığı ve gıcıklığı beni benden aldı, arada elime geçen bir şeyi bulup fırlatmak istedim ama sonu tatlıya bağlandı ya önemli olan o :)



Peki filmi izledikten sonraki düşüncelerim;

Her ne kadar Koreliler harika vücut yapısına sahip olsalar da bu durumdan kendileri de hoşnut değil.Evet güzel görünüyorlar ama mutlular mı?Dürüst olmak gerekirse, o kadar zayıf olup her gün kalori hesaplamasıyla rutin şeyler yemek, bir çikolata kaçamağı yapamamak işkence olmalı!Sürekli görünüşüne kilona egzersizine dikkat et ve rutin yaşa, robottan ne farkın kalır ki!Bu film bunu çok iyi şekilde anlatmış.Kesinlikle izlemelisiniz!!!