2 Ağustos 2013 Cuma

GoSick /2011


Kujo Kazuya, Japon ordusunda yüksek rütbeye sahip bir babanın 3. oğludur.Kazuya, diğer iki  abisine göre daha kırılgan ve duygusal bir yapıdadır.Bu yüzden sürekli olarak babasından tepki görür.Ayrıca yüksek notlara sahip olmasından dolayı Sauville'nin en iyi okulu St.Marguerite Akademisi'nde okumaya hak kazanır.Kazuya ailesinden ayrılarak tek başına Sauville'ye gelir.Ama işler onun için pek de iyi gitmez.Okula geldiği gibi herkes ondan uzaklaşır ve onu "Kara Ölüm Meleği" diye çağırırlar.





Kazuya ilk başta olanlara pek anlam veremez ama mecburen kabullenir.Ayrıca okuduğu akademide korku hikayeleri ve efsaneleri yaygındır.Kazuya yeni arkadaşlarına uyum sağlayabilmek için kütüphanenin yolunu tutar ve burada Victorique adında altın saçlı bir kızla tanışır.




Victorique, bütün gününü kitapların arasında kütüphanede geçiren sevimli,kısa boylu ve fazlasıyla kibirli bir kızdır.Victorique, Kazuya ile aynı sınıfta olmasına rağmen okulda onu tanıyan sadece Kazuya vardır.Kütüphaneye herhangi biri geldiğinde Victorique ortalıktan kaybolmakta ve sadece Kazuya geldiğinde ortaya çıkmaktadır.



Kazuya, ilk başlarda bu duruma anlam veremez hatta onun doğaüstü bir varlık olduğunu düşünür.Evet Victorique doğaüstü bir varlıktır.Kazuya, Victorique  ile kütüphanenin en üst katında zaman geçirirken asansör açılır ve içerisinden tuhaf saçlı bir dedektif çıkar.Dedektif, bu ikilimizin yayına gider ve Victorique ile hiç muhatap olmadan Kazuya'ya laf atar ve araştırması gereken olayı anlatır.Victorique hemen problemi çözer ama dedektif bir teşekkür bile etmeden çekip gider.


Victorique, aslında o dedektifin kız kardeşidir ve o kütüphaneye hapsedilmiştir.Ayrıca inanılmaz derecede zekidir.Bütün gün kütüphanede olduğundan canı çok sıkıldığından kimsenin çözemediği cinayet v.b. problemleri çözerek eğlenmektedir.



Victorique, senelerce tutsak hayatı sürmesine rağmen Kazuya'nın hayatına girmesiyle her şey değişecektir.Dışarı çıkıp gezecek, aşık olacak, onu terk eden annesini bulacaktır ve aslında neden tam olarak tutsak olduğunu, gerçek babasının onu tutsak etmedeki amacını öğrenecektir.



Çok beğendiğim animelerden biri daha...Victorique, ukala tavırlarına rağmen oldukça sevimli bir kız!Sıkılınca yerde yuvarlanmaları, bana kendimi hatırlattı-ben de sıkılınca yatakta bir oraya bir buraya dönüp zaman harcamaya çalışırdım- ve Victorique  tam bir şeker canavarı...Aslında Kazuya'yı sevmesine rağmen ona olan aşkını saklaması, tavırları çok tatlı!Peki ya Kazuya?Her defasında Victorique'ya kızmasına rağmen ona kıyamayıp her seferinde onu affetmesi!Tam anlamıyla aşk:)



Aaaa tabi kötü karakterleri de unutmayalım.Victorique'nın biyolojik babası tam bir pislik!Victorique'nın doğmasını kendi çıkarları için sağlamış.Victorique'nın zavallı annesi karşı duramamış bu adama...Sonrasında annesi kaçmasına rağmen hatta Victorique'yı doğurmak istemediği halde hala Victorique'yı koruması!Gerçek karşılıksız sevgi...Anne sevgisi!


İzlemelisiniz kesinlikle beğeneceksiniz! :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder