25 Haziran 2014 Çarşamba

Don't Click / Mihakindong Youngsnag / 2011


Olay iki kız kardeşin etrafında gerçekleşmekte...Jung Mi, ablasıyla yaşayan liseli asi bir kızdır.Ablası onu okutabilmek için kendi eğitiminden vazgeçip evi geçindirme derdine düşer.Jung Mi, kolay yoldan para kazanabilmek için, ablasından habersiz maskeyle dans ettiği bir videoyu internete yükler ve bir kişinin yarı zamanlı bir işten kazanacağından daha çok para kazanır.

Ablası ise bu sırada bir dükkanda satış elemanı olarak çalışmaktadır ve sanal suçlarla uğraşan sevgilisi Joon-Hyuk'la ayrılmıştır.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi kimden geldiği belli olmayan, taciz mesajları alır; biri onu gizlice kameralardan izlemektedir.Bu kişinin iş yerinde çalışan biri olduğunu düşünür ve işi bırakır.
  
Joon-Hyuk, Jung Mi'nin ablasıyla barışabilmek için Jung Mi ile konuşur.Jung Mi yardım edeceğini söyler ama tek bir şartı vardır; yasaklı videoları ona getirmesi...Joon-Hyuk, mecburen bu teklifi kabul eder ve yasaklı videoyu Jung Mi'ye getirir.Jung Mi hedefine ulaşmıştır, artık videoyu satarak para kazanabilecektir.Fakat videoyu açtıktan sonra her şey tuhaflaşmaya başlar.Çünkü video kara büyüyle bağlanmıştır ve onu izleyen herkesin ölümüne sebep olmaktadır..Peki Jung Mi bu kara  büyüden kurtulabilecek midir?


Film konusundan da anlaşıldığı gibi korku ve gerilim türünde...Fazlasıyla olumlu yorum almış ve beğenilmiş bir film...

Bana kalırsa abartıldığını düşünüyorum; öyle aman aman bir korkunçluğu yoktu, bir iki sahnede gerildim...Sanki biraz Halka'dan biraz da Paranormal Activity'den etkilenilmiş gibiydi..Bir de film aklımda bir sürü soru işareti bıraktı ve konusu amaçsızdı.Yine de zevk meselesi, izleyip izlememek size kalmış... :)

Bundan sonrası izleyenler için...


Konusu sizce de amaçsız değil miydi?Hani kızlar yüklese o videoyu, hayalet onlardan intikam almaya çalışsa daha iyi otururdu konu...Bir de izleyenler şu sorularıma cevap verirlerse sevinirim..

*Kızların annesi nerede?Onları terk mi etmiş?
*Babaları yurt dışında çalışıyor da neden kızlar böylesine ciddi bir problem olmasına karşın onu arama gereği duymuyorlar?
*Jung Mi'nin ablası en başta videoyu izlememesine rağmen izleniyordu.Kim, neden izliyor?
*Bir de Allah aşkına hayaletin ailesinin birden ölüp gitmesi komik değil miydi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder