29 Ocak 2014 Çarşamba

Hoddeok / Ev yapımı





Hamur için malzemeler (6 adet) :

1 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kuru maya 
Çeyrek çay kaşığı şeker


İçine koyulacak malzeme için;

Çeyrek çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı, ezilmiş ceviz
6 yemek kaşığı esmer şeker




Yapılışı:

Yarım çay kaşığı kuru mayayı 3 yemek kaşığı ılık suyla eritin.10 dakika sonra, unu,çeyrek çay kaşığı şeker ve tuzu,sütü ve maya-su karışımını karıştırıp yoğurun ve 3 saat ılık bir yerde mayalanması için bekletin.

3 saat sonra mayalanan hamur hazır olduğunda, ellerinizi yağlayın ve hamuru eşit altı parçaya bölün.Elinize aldığınız her parçanın içini açarak, ceviz, tarçın ve esmer şeker karışımını koyun (ben  sadece ceviz değil, ceviz-fındık karışımı, esmer yerine de beyaz şeker  koydum ve karışımı bol bol yaptım :))).




Daha sonra içlerini doldurduğunuz hamurları yuvarlayın.Tavaya az yağ koyup ısıttıktan sonra hamur toplarını tavaya koyun.


 Ve spatula yardımıyla üzerine bastırarak hamurun yayılmasını sağlayın.Hamurun her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.


Hamurun her iki tarafını pişirdikten sonra, soğutmadan sıcakken servis edin ya da hemen afiyetle de yiyebilirsiniz :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder