9 Ocak 2014 Perşembe

Çin usulü susamlı çıtır tavuk


Malzemeler :

2 dilim tavuk göğsü

80 gr kadar susam
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı köri
1 yemek kaşığı soya sosu
Çok az tuz
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı :


Tavuk göğsünü yıkayıp, süzüyoruz.Daha sonra etleri parmak uzunluğunda şeritler halinde kesiyoruz.Kestiğimiz tavuk etlerini bir kaba alarak, üzerine köri, tuz ve soya sosu ekleyip, karıştıyoruz ve 30 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Dikkat:Tuzu çok atmayın çünkü soya sosunun da tuzlu tadı vardır.




Daha sonra ayrı ayrı kaplara, un, çırpılmış yumurta ve susamı koyuyoruz.Tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya en son da susama bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.Kızaran tavukları kağıt havlu serilmiş tabağa alıyoruz ki yağlarının süzülsün.Artık tavuğumuz hazır!Ketçap, barbekü sos gibi soslarla servis ediyoruz :) Afiyet olsun !!


Tarif ye-mek.net ten uyarlanmıştır. 

Aslında bu tarifi yaklaşık 1 ay önce denedim.Görsel olarak hoşuma gittiği için denememek olmazdı.Tarif Çin mutfağına ait olduğu için pek bizim damak zevkimize uygun değil.Şöyle ki hem yağda kızartılması hem de susamlı olması bizim gibi fazla yağlı yemeyen bir ailenin damak zevkine uymadı.Biraz da ben abartıp ana yemek gibi çok yapınca ağır geldi.Bu yemek daha çok tadımlık bence...O zaman oldukça hoş oluyor. Herkes için 3-4 dilimlik çıtır tavuk ideal olur ve yanında barbekü sos veya ketçap gibi soslarla servis edilebilir :) 
Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder