1 Aralık 2013 Pazar

The uninvated / Davetsiz / 2009


Anna'nın annesi yatalak hastadır ve benzin deposunun benzini sızdırması üzerine yanarak can verir.Anna annesinin bu ölümünden kötü etkilenir ve hayaller görmesi üzerine psikiyatri kliğiniğine yatırılır.Bir süre sonra Anna kaldırıldığı psikiyatri kliniğinden iyileşip ayrılır.




Eve geldiğinde kız kardeşi Alex, ilk başlarda onu bırakmasına kızgın olmasına rağmen aslında büyük bir mutluluk yaşamaktadır.Her şey güzeldir ta ki Anna'nın babasının bir başka kadınla nişanlandığını duyana kadar...Babasının yeni nişanlısı Rachael, annesinin bakıcısıdır.Rachael evdeki her şeyi kendi zevkine göre düzenlemiş ve onların eski eşyalarını çatı katına kaldırmıştır.Babası ise bütün bunlara göz yumar, tamamen Rachael'ın yanında yer alır.


Anna, ilk başlarda bu duruma kardeşi Alex kadar tepki göstermez ama bu sırada tuhaf rüyaları yeniden görmeye başlar.Rüyalar sadece uykusunda değil, uyanıkken de karşısındadır.Annesinin yandığı kulübeye gittiğinde annesinin hayaletini görür ve hayalet parmak işaretiyle pencereyi göstererek "katil" der.Kız kardeşi Alex'in gelmesiyle gördüğü hayalet yok olur, pencereden baktıklarında ise Rachael'ı görürler.



Anna, gördüğü rüyayı Alex'e anlatır.Alex inanmasa bile Rachael'ın kim olduğunu araştırmaya karar verir.Yapılması gereken ilk şey Anna'nın o gün ne gördüğünü bilen arkadaşıyla konuşmakla başlayacaktır, fakat Rachael bu durumu fark eder.Bir gün sonra Anna'nın arkadaşının cesedi bulunur. Alex'in buldukları ise daha korkunçtur; Rachael'ın aslında kim olduğu...





Bu tür filmleri çok seviyorum.Her şeyden önce çok kaliteli, korku türünde değil de daha çok gerilim ve psikolojik türde...İzleyen herkesin keyif alacağı ve onları etkileyecek bir film...Kesinlikle izlemelisiniz!



Dikkat!Aşağıdaki satırlar fazlasıyla spoiler içerir!İzleyenlerin okuması içindir!

Konu olarak farklı olsa da çoğu özelliklerini Kore yapımı film Tale of Two Sisters'a (Karanlık Sırlar) benzettim.Aynı olan unsurları maddelersek;

*Her ikisinde de, asıl anneler hasta ve daha sonrasında ölürler

*Her ikisinde de, iki kız kardeş var, bir tanesi şizofreni...

*Her ikisinde de, şizofren kızların, olaylara ilişkin bazı hatıraları kayıptır

*Her ikisinde de, babaların eşinden başka kadınla ilişkisi var ve kızlarını hiç umursamazlar...

*Her ikisinde de, aslında iyileştiğini sandığımız şizofreni karakter iyileşmemiştir

*Her ikisinde de, ikinci kız kardeşler ölüdür, şizofreni kızlar onların yaşadığını ve yanlarında olduklarını düşünürler

Kore yapımı 2003 yılında vizyonda yer almış, bu yapım ise 2009 yılında...Sizce de biraz fazla benzemiyorlar mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder