10 Aralık 2013 Salı

Bunları biliyor muydunuz?

Merhaba arkadaşlar bugün de sizinle benim ilgimi çeken hem de şaşırtan bilgileri paylaşmak istiyorum, ben bunları daha önce bilmiyordum, peki siz bunları biliyor muydunuz?:)

* İnternet fenomeni Pucca'nın, takma ismi aslında , Koreli bir çizgi film kahramanına aittir.Karakter, kör, sağır, küçük bir kızdır ve sürekli sevgilisinin peşinden onu öpmek için koşar.Bir arkadaşı "Bak aynı sen" diye Pucca'nın bir oyuncağını gönderir ve Pucca bu ismi kullanır.




*Korede insanların %78'i toplu taşıma araçlarını kullanır ve metro da en çok tercih edilen toplu taşıma aracıdır.Girişimciler, buralarda yer alan reklam panolarını sanal markete çevirmiştir.Yani panolarda sipariş edecekleri ürünün resmi ve kodu bulunmaktadır, akıllı telefonla bu ürünleri sipariş edebilir ve böylelikle zamandan tasarruf edebilirler.





* Kore dünyada intihar ve estetik oranının en yüksek olduğu ülkelerden biridir.



*Bir dönem Türkiye'deki bütün çocukları kendine hayran bırakan "Pokemon" adlı çizgi film Japonya'da o kadar ünlü değildir.



*At eti Japonların mutfağında bir başlangıç yemeğidir ve çiğ olarak yenen bu et oldukça popülerdir.Çiğ at eti ince ince dilimlenir ve bu şekilde servis edilir. Bu yemeğe  ”Basashi” denir.



*Japonya, dünya’da cinayet oranın en düşük olduğu ülkelerden biridir ama maalesef intihar oranları o kadar düşük değildir. Japonların intihar için seçtikleri  en popüler yer ormanlardır ve Aokigahara onların en çok intihar ettiği yerdir.




*Güney Kore başkenti Seul, Kore dilinde “başkent” anlamına gelmektedir.


*Kuzey Kore'de devlet başkanlığı sistemini babadan oğula geçer.




*Kuzey Kore’de onlarca kişinin yasadışı Güney Kore dizilerini izledikleri için idam edildiği iddia edilmiştir.



*Güney Kore'de yaşayanların yasa zoruyla İnternet Explorer kullanırlar ve bu durum online alışveriş yapmak için güvenlik sertifikasına ihtiyaç duyulmasından kaynaklanır.


*Çin'de Eski zamanlarda kadınlara cazibe kattığı düşünüldüğü için kadınların ayakları çok küçük yaşta kırılır ve sarmalanırdı. Golden lilies olarak da bilinen bu adet yüzünden kırılan ayak onarılamaz ve küçük kalırdı. Bu uygulama Song Hanedanlığı döneminde (M.Ö. 960-1279) kadın göstericiler ve saray içinde başlamıştır.




*Çin'deki lehçe farklılıkları o kadar muazzamdır ki Çin'in kuzey ve güney bölgelerinden gelen iki Çinli kendi lehçeleriyle anlaşamazlar. Bu yüzden televizyon kanallarında Çince alt yazı geçilir.



*Çin'de Sofrada ağzınızı şapırdatmak yemeği beğendiğinizi gösterir. Ne kadar şapırdatırsanız yemeği o kadar beğendiğiniz anlaşılır.



*Batıda cenaze ve ölüm rengi kabul edilen siyahın aksine Çin'de beyaz renk ölüm rengi olarak kabul edilir.



*Çin'de serçe parmağının tırnağını uzatmak asil ailelere ait bir haktı. Tırnaklarını korumak için altın veya gümüşten aksesuarlar  takarlardı. Halen bazı Çinlilerin bu geleneği sürdüklerini görebilirsiniz.






*Çin'de tek çocuk sistemine geçişle birlikte birçok aile bebein cinsiyetinin belirlenmesiyle  kız çocuklarını aldırmaya başlamış, böylece erkek kadın nüfusu arasında dengesizlik oluşmuştur. Şu anda Çin'de erkek nüfusu kadın nüfusundan 32 milyon fazladır.





*Dragonun Batıda genellikle kötü bir namı olmasına rağmen Çin'de en kusursuz hayvan olarak addedilir ve imparatorla ilişkilendirilir. Hatta Çin burçları arasında Dragon burcu en üstün burçtur.



*40. Çin bayrağı ilk olarak 1 Ekim 1949 tarihinde Pekin'in ve dünyanın en büyük meydanı olan Tiananmen meydanında sallandırılmıştır. Bayraktaki kırmızı renk devrimi, yıldızlar ise komünizmi ,yıldızların yerleşimi ise Çinlilerin birliğini temsil eder.




*Kore’de eğer 30 yaşında bir erkek 19 yaşında bir kızla evlenirse ona "Hırsız’" lakabı takılır.


* Kore'de evlilikten sonra kadınlar kocalarının soyadlarını almazlar.


*Türkiye vatandaşları Güney Kore'ye vizesiz gidebilirler.

*Çin'de en yaygın hobi pul koleksiyonculuğudur.

*Dünyanın ilk saatini, Çinli bir hizmetçi olan Su Song (M.Ö 1088-1092) tarafından bulunduğu söylenmektedir.

*Tuvalet kağıdını 14. yüzyılda Çinliler bulmuştur. O zamanlar tuvalet kağıtları sadece imparatorların kullanımları içindi.


*Çinliler ölülerinin ruhlarına gitmesi için ölünün mezarına veya öldüğü yere yiyecek koyar ve iki üç gün süreyle ruhunun gelip bu yemekleri yiyeceğine inanırlar.

*Kırmızı renginin Çinliler için özel bir anlamı vardır. Bu renk neşe, mutluluk gibi kavramları çağrıştırır ve bayramlarda gözünüzün gördüğü her yer kırmızıdır.

*Bir efsaneye göre, çay İmparator Shen Nong (M.Ö. 2737) tarafından kaynayan suya çay yaprağının düşmesiyle keşfedilmiştir.


*Çin'in bazı bölgelerinde kızların at kuyruğu sayısı onların medeni durumunu belirtir. iki at kuyruğu bekar kızı, tek at kuyruğu ise evli kadını simgeler.

*Yakın bir zamana kadar Çinlilerde kadınların ayaklarının gözükmesi büyük bir ayıp olarak kabul edilirdi. Hala orta yaş kadınların açık ayakkabıların içine ten çorap giydiklerini görebilir.

*1966-1976 yılları arasında sürdürülen Kültür Devrimi ülkede açlık ve binlerce ölüme yol açmıştır. Bu devrimi anlatan bir hikaye kitabında düşük seviyeli bir işçinin uzun zaman doğru dürüst yemek yemediğinden kendisine gizlice verilen (bazı yiyecekleri belirli bir kesim yiyebiliyordu) pilavı kustuğunu ve böylece pilav yediğinin anlaşılarak cezaya çarptırıldığını anlatılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder