31 Ağustos 2013 Cumartesi

The Queen of SOP / Sheng Nu De Dai Jia / 2012


Lin Xia Jie, çalıştığı iş yerinden nefret eder.Pazartesi sendromunu tam anlamıyla yaşar ama yaşamak için paraya ihtiyacı vardır yani işe gitmek zorundadır.İş yerinde çaylak grubunun içindedir.Kariyerinde hayatta kalmak için ofis bayanının takip etmesi gereken 3 şey vardır.


1.Patronun ruh halini bilmen gerek ama patronun ruh hali borsa kuru gibi dalgalıdır.
2.Slaytı öğrenmen gerek.
3.Zamanı en iyi şekilde kullanmalısın.Bir ahtapot ruhu gibi en iyi şekilde olmalı.Aynı anda 8 işi yapabilmelisin.



Lin Xia Jie, bu şartların hepsini sağlamak zorundadır ve sağlar da...Patronları çaylak grubundan Londra'ya birisinin gitmesini ister ve kimse bunu kabul etmez.Asıl kızımız Lin Xia Jie, burada çaylak olmak yerine gider Londra'da köle olurum der ve gider, köle olur.Bütün ayak işleri ona aittir:))Lin Xia Jie'nin ayak işlerini yürüttüğü bir manken vardır ve gizli gizli sevgilisiyle buluşur. 



Lin Xia Jie'den üstleri herkes için kahve getirmesini ister.Asıl kızımız söylene söylene kahve almaya gider ve yolda kapkaççı tarafından çantası çalınır.Şoka giren asıl kızımız yardım çığlıkları atar ve yardımına Tang Jun gelir.Motorsiklette kaçan hırsızın ardından korkusuzca gider.


Tang Jun çantayı almakta başarılı olur ama hırsızla itiş kakışta tüm belgeler uçar gider.Asıl kızımızın sızlanmalarına dayanamayan Tang Jun denize girer ve belgeleri onun için alır.Asıl kızımız yaptığı iyilik karşısında Tang Jun'a hediye almak ister ve ikilimiz tüm zamanını birlikte geçirir.



Lin Xia Jie, Tang Jun'a neden Londra'da olduğunu sorar ve "Benim burada gizli görevlerim var; hırsızları yakalamak, parkta kuşları beslemek gibi" yanıtını alır.Her şey çok güzel gidiyorken Lin Xia Jie'ye bir telefon gelir ve işe gitmesi gerekir.Londra'dan dönerken de ayak işlerini yapmak zorunda kalır, hizmet ettiği mankenin bavullarını taşımak ona kalmıştır.Sadece o mu birden o mankenin sevgilisi çıkar ve asıl kızımıza çarpar, bavullar yere düşer.Kaba adam arkasına bakmadan gider.




Zavallı Lin Xia Jie, Londra'dan döner dönmez işe devam eder ve o binbir uğraşla kurtardığı raporunu şefine verir ve şef onu değersiz bir şey gibi çöpe atar-burada o şefi boğmak öldürmek süründürmek istedim!-.Bir de bunlar yetmezmiş gibi zavallı Lin Xia Jie yılbaşında bile çalışır.


Güzel haber ise Tang Jun, bir internet sitesinde Lin Xia Jie'nin profilini bulur.Şimdi gelelim kötü habere en başta hani bir mankenle sevgilisi vardı ya Lin Xia Jie çalışırken adam arkasında beliriverir ve asıl kızımız korkar, düşmek üzereyken onun yakasından tutar ve üst üste düşerler.

*Peki ya sonrasında ne olacak?
-Lin Xia Jie, Tang Jun ile bir yakınlık kuracak mı?
-Yoksa asıl kızımız bizi delirten asıl kızlardan çıkıp o kaba şeye mi aşık olacak? 



Normalde Tayvan dizileri bana çok sıcak gelmese de bu diziye bayıldım!Kesinlikle izlemelisiniz!Şu ana kadar 2 bölümü çevrilmiş ve ben sadece 1. bölümünü anlattım.İyi Seyirler!!!

30 Ağustos 2013 Cuma

En İyi K-pop Erkek Grubu Hangisi Anketinin Sonuçları!!



Yaklaşık 1 ay önce bu anketi oluşturdum.Anket normalde bir hafta önce bitecekti ama bazı oylar birbirine çok yakın olduğu için biraz daha beklettim.Anketi oluşturduğumuzda çoğunluk ilk 3ün arasında SS501, Super Junior ve Bigbang olacağına emindi.Aslına bakarsanız ben de öyle düşünmüştüm ama öyle olmadı.


Beklentilerimiz birincinin ya SS501 ya da Super Junior olacağıydı.SS501 bizi şaşırtmadı ve birinci oldu hem de 519 oyla!

İkinci ise; SHINee oldu.Aslına bakarsanız biraz şaşırdım.Evet SHINee da çok güçlü bir grup ama nedense Super Junior severler daha çok diye düşünmüştüm hep...SHINee ise tam 282 oyla 2.lik tahtına oturdu.Tabi bu da Super Junior hayranı Misaki'nin kalbine güm diye oturdu :))

Veee gelelim 3. olan grubumuza...Misaki'yi rahatlatacak bir haber! Super Junior'da ilk 3te yer aldı.Tam 149 oyla 3. oldu :) ve Bigbang 36 oyla 3. kaçırmış oldu...Daha önce hiç dinlemediğim EXO grubunun 115 oy almasıyla bundan sonra dinlemeye karar verdim.

Anket tablosunu yayınlayacak olursam durum tam olarak şu:



Anket sonuçlarımıza göre ilk 3 ; SS501, SHINee ve Super Junior...

*Peki ya sizin ilk 3nüzda hangi gruplar var? 

*Unuttuğum Cnblue gibi kaç grup daha var? 

*Unutmadan bu blogta hangi şarkıların çalmasını istersiniz, siz yorum olarak yazın biz ekleyelim :)  


27 Ağustos 2013 Salı

Vampire Stories:Brothers /2011




Sei'nin beş yaşındayken ailesi vefat eder ve abisi  Ai'yle birlikte Midori'nin ailesinin evine gelirler.Yıllar geçer ve bir gün Sei, abisi Ai'yi 20. yaş gününde çağırmak için onun odasına girer.Ai'nin ağzı kanlar içindedir ve "bakma!" diye bağırır.Sei'nin birkaç saniyelik kafasını çevirmesinden sonra abisi ortalıktan kaybolur.Bir daha da bulunamaz.



Sei, Midori ile birlikte üniversite arkadaşlarıyla kampa giderler.Sei bu sırada rahatsızlanır ve Midori ile eve geri dönmek zorunda kalırlar.Eve dönmelerinin akşamı arkadaşlarının öldürülme haberini televizyondan alırlar.Daha sonrasında ise kendilerini polis karakolunda sorgu için bulurlar.


Sorgulama bittikten sonra bu ikilimiz eve döner.Eve döndüklerinde Sei büyük bir şok yaşar.Çünkü 5 yıl önce kaybolan abisi şimdi karşındadır.Sei içinde büyük bir kırgınlık taşısa da Midori'nin etkisiyle abisi Ai'yi affeder.Çünkü Sei, üvey kız kardeşi Midori'den hoşlanıyordur.



Sei'nin abisi saf kan vampirdir ve bundan Sei'nin haberi yoktur.Çünkü bir vampir 20 yaşına girdiğinde dönüşümünü tamamlar.Sei artık 20 yaşına basmak üzeredir.Ai, Sei'ye bu durumu anlattığında Sei hoş karşılamaz ve bu durum da Ai'nin hoşuna gitmez.Ai, Sei'nin bu tutumuna karşılık üvey kız kardeşlerini kaçırır ve ona Sei'nin kan içmezse öleceğini söyler.



Sei artık ne yapacaktır, vampir olma pahasına Midori'nin kanını içecek midir yoksa ölmeyi mi göze alacaktır?



20 Ağustos 2013 Salı

Hikaye Blogu Açtık!!


Misaki Ayuzawa ile her yan yana geldiğimizde -biz çocukluk arkadaşıyız- Kore dizi ve filmlerini tartışırız.Bazen de birlikte dizi izleriz.Diziyi izlemeye başladığımızda o bütün sahneleri ayrıntılı bir şekilde izler ve bense dramatik olan yerleri görünce"Aaa burası çok kötü, moralimizi bozar bu...Hadi atlatalım bu bölümü"derim ve dizinin en önemli sahnelerini kaçırırız ya da Misaki ben bakmadan izler ve bana özet geçer :)) Sonrasında ise "Bu senaristleri anlamıyorum, hep aynı şeyleri yazıyorlar.Bak mesela şu dizide ben olsam şöyle bir şey yazardım.Hem o çocuğu niye koymuşlar ki diziye, bütün dizi boyunca yatarak para kazandı.Bence şöyle olması daha iyi olur" gibi konuşmalar geçer.




Bu tür konuşmaları sadece evde birlikteyken yapmayız saçma sapan yer ve zamanlarda konuşuruz;mesela otobüsle bir yere gidiyorken, kafede yanyana gelmişken...Bir iki dedikodu yap demi gelmişsin yan yana hiiç!İki kelimemizden biri Kore olur.Yine böyle bir konuşma sırasında Misaki, Kore hakkında hikayeler yazan gruplardan bahsetti.Eve geldiğimde düşündüm evet ben de yapacağım dedim.Ama ne hakkında yazacaktım, karakterlerim nasıl olacaktı ya sonrasında konuyu nasıl bağlayacaktım?Ben bu konular arasında gidip gelirken Misaki her zamanki cool tavrıyla "Amann Sawako, yaz gitsin.Mükemmel olmak zorunda değilsin ya..."dedi ve ben de oturdum başladım yazmaya...Her yazacağımdan Misaki'ye bahsettim ve ona bahsettiğimden çok farklı şeyler yazıp ona gönderdim-yazarken insanın aklına bambaşka şeyler geliyor:))-.O da beni destekledi ve  geriye tek bir sorun kaldı.Nerede yayınlayacaktık?Kore Günlüklerim'de yayınlayamazdık çünkü araya dizi bölümleri falan girer ve hikaye bölünürdü.Yeni blog açacaktık peki ya adı ne olacaktı? Bu gibi sorunlarla tam iki ay boyunca uğraştık ve yeni hikaye blogumuzu açtık.Hatta şimdiden üç bölüm yayınladık bile! :)

Merak edenleri ve Kore hikayelerinden hoşlananları okumak için hikaye blogumuza bekliyoruz!!!


Hikaye Blog adresimiz:http://hayal-dukkani.blogspot.com/

Misaki'ye not:Yazdığın hikayeyi bırakma,her zaman yanındayım! Fighting!!

 

Good Doctor 2013!!!




Park Si On savant sendromludur.Savant sendromu otizmlilerde ve zihinsel engellilerde belirgin bir alanda olağanüstü yetenek göstermesidir-diziden öğrendim:)-.Park Si On, küçükken savat sendromunun etkisiyle hiç arkadaş edinemez ve zorbalık görür.Tek arkadaşı, beslediği tavşandır.Beslediği tavşanda babası tarafından öldürülür.




Ağabeyi, Park Si On'un bu durumuna dayanamaz ve onun diğer çocuklarla arkadaş olmasını için çocuklarla konuşur.Ama ortada bir şart vardır; pas kokan eski bir demiryolu tüneline girilecek ve çocukların istediği şey getirilecektir.Park Si On'un abisi düşünmeden bunu kabul eder ve kardeşiyle birlikte tünele girerler.



Tünel, eski bir tünel olduğundan çok geçmeden yıkılmaya başlar.Olay yerinde Park Si On'un abisi ölür. Park Si On ise artık doktor olmaya karar vermiştir.Onu kurtaran doktorun bütün tıp kitaplarını okur.Daha yedi yaşındayken bütün organlarını tanır ve onları bir duvara çizer.Daha sonrasında tıp fakültesinde okuyarak üstün başarıyla mezun olur.



Park Si On'a yardım eden doktor şimdi bir hastanede müdürlük yapıyordur ve Park Si On'u işe aldırmaya çalışır.Park Si On metro istasyonunda beklerken küçük bir çocuğun üzerine cam reklam tabelası düşer ve Park Si On onu kurtarır.



Park Si On bu kurtarışla birlikte tüm televizyon ekranlarında gösterilmiştir.İşe alınmasını da bu durum kolaylaştır.Artık hastanede Pediatri stajeridir.Yalnız bir problem vardır;müdürün ayağını kaydırmak isteyen çalışanlar, Park Si On'un hastalığından yararlanıp dedikodu çıkaracaklardır.Tabi her zaman kötü şeyler olmaz Kore dizilerinde... Park Si On'un kaldığı eve eski kalan kişi içmiş bir şekilde gelir.Park Si On onu uyarmak ister ama kız çoktan sızmıştır.Her şey normaldir ta ki sabah kız ayılıp kendine gelene kadar... 



Diziye ben bayıldım.Park Si On, rolünü kusursuz oynuyor.Konusu da gayet güzel ve ilgi çekici İyi Seyirler:)



18 Ağustos 2013 Pazar

Master's Sun/2013 !!!


                                                               Taeser

İki zıt insan birisi cana yakın ve yardım sever diğeri olabildiğine soğuk ve kibirli.



Kong Hyo Jin The Greatest Love da ki gibi tekrar aynı karakterde görmek güzel oldu aslında. Tam aynı diyemem ama benzerlikleri bulabiliyorum. 
Mesela adamın kibirli yine Hyo Jin in daha yumuşak yardım sever yapıda olması gibi sanırım yine onun bu yumuşaklığı kibirli adamı da yumuşatacağa benziyor çünkü daha ikinci bölümde adamın dikkatini çekmeyi başardı bile.




Tae Kong-Sil uzun süre önce ölümden dönmüş ve daha sonrada diğer dünyanın insanlarını görmeye başlamıştır ve hayatı tamamen değişir.





Artık kimsenin yanında normal bir yaşamı olamaz sevgilisi olamaz mesela bu en büyük üzüntülerinden biridir onun !yanlızlık!...  




Genelde bu insanlar ondan yardım istemek için yanlarına geliyordur.



Bu ölüler yüzünden Kong Sil'in gecesi gündüzüne karışmış artık geceleri uyuyamaz gündüzleri de sadece az bir zaman uyumaktadır bu yüzden uykuya hasrettir.


Kong Sil yine bir ölüye yardım etmek için -tabi yine rahatsız edildikten sonra- yola koyulmuştur. O akşamda büyük iş adamı otel sahibi olan - Joo Joong-Won(Su Ji Sub)- golf sahası için engel teşkil eden evi satın almaya çalışmaktadır. Dönüşte yol kenarında araba bekleyen Kong Sil



arabayı durdurur fakat şoföre devam etmesini söyler ama arabanın önüne biri gelince ki tahmin edin o biri kim :) araba durunca Kong Sil bunu fırsat bilip arabaya dalar. Bir benzin istasyonunda dururlar. Kong Sil yine bir ölüyü görmüş ve korkmuştur -bu yüzden- ölü arkasından takip etmeye başlayınca kız onun yanına gidip soju içmesine yardım eder ve onunla konuşmaya başlar Joong Won bunun bu halini görünce sinirlenip gitmeye kalkışınca tam o sırada  kız peşinden koşturur onun arkasından da Ruh







kız git git derken adama çaptığında birden ölünün kaybolduğunu fark eder Kong Sil hazinesini bulmuştur artık bu adam hayaletleri uzak tutma enerjisine sahiptir. -daha doğrusu onları uzak durmasına sebep olan bir sebep vardır ama hala onun ne olduğunu anlamadım :( - 
Kon Sil'in bu o kadar hoşuna gider ki artık onun yanında kalma çabaları başlamıştır.

onun bu yapışkanlığı adamı başata sinir etse de kızın komşuyla olan yakınlığı gözünden kaçmaz ve nedense bundan rahatsız olur ama kendisi farkında değildir ve kendini kandırır. 

Herkesin içinde olan yara bu muhteşem adamda da vardır ve kızın bunu söylemesiyle artık ona inanmaya başlar.


-her ne kadar inkar etse de-


Velhasılı kelam başta çıkar ilişki olan bu arkadaşlık devamında nasıl olacak merakla bekliyoruz.
Aniden gelen sahnelerden tırsanlar için söyleyeyim korkabileceğiniz sahneler olabilir.Ama muhteşem bir dizi kesinlikle izlenmeli. :)

                                              Tanıtıcı Reklam






                                    İyi Seyirler Çingularım...

15 Ağustos 2013 Perşembe

Red Candy / 2010



Jae Bak, 40 yaşında evli ve iki çocukludur.Jae Bak işine her sabah metroyla gider.Metroya bindiğinde sürekli kırmızı şeker yiyen bir kızı görür ve ondan hoşlanmaya başlar.Kızı sürekli izler ve işe gidiş-dönüşlerde metroya biniş saatini kıza -Yu Hee'ye- göre ayarlar.




Jae Bak, Yu Hee'yi böyle tam 100 gün boyunca izler.Artık ona dair  birçok şey biliyordur.Mesela, sürekli kırmızı şeker yiyordur ve evine giderken bakkaldan çilek alıyordur.Yine böyle birgün Yu Hee'yi izlerken, Yu Hee bunun farkına varır ve onun yanına gider.Normal bir şekilde muhabbet ederler.



Daha sonra bu ikilimiz metroda yine karşılaşır-adam zaten hep onu bekliyordur-.Bir önceki günün olayından sonra cesaret bularak Yu Hee'nin yanına gider ve onla sohbet eder.Yu Hee bu konuşma sırasında bir yeri görmek istediğinden bahseder ve Jae Bak da bu fırsattan istifade onu özel arabasıyla oraya götürebileceğini söyler.Böylelikle ikilimiz yakınlaşır.Yu Hee, Jae Bak'ın evli olmasını ilişkilerinden sorun etmez.



Jae Bak- Yu Hee ilişkisi seyrinde gidiyorken, Yu Hee hakkında hoş olmayan dedikodular duyar.Bu dedikodulara göre;Yu Hee evli adamlarla birlikte oluyor ve onların parasını alıp evliliklerini yıkıyordur.Bu dedikodular doğru mudur?Bundan sonra Jae Bak ne yapacaktır? 



Film, günlük yaşamda karşılaşabileceğimiz bir problem olan evli-bekar ilişkisini işliyor.Film güzel ama güzelim kızın kel,tıfıl, göbekli hem de evli bir adamla birlikte olması hoşuma gitmedi.Adama gelince sözde aşık ama karısından da vazgeçmiyor.Hem pastam  dursun hem karnım doysun hesabı!Neyse İyi Seyirler :))



12 Ağustos 2013 Pazartesi

Who Are You/2013 !!!


Korkmak isteyenler mutlaka izlesin aslında korku tutkunları pek korkacağını zannetmiyorum şahsen  korktuğum söylenemez fakat dizinin ilerleyişi gerçekten ilginç ilk başta olaylar çok hızlı ilerledi ama gidişat gayet heyecanlı.
Başlama sebebim ne olabilir? Tabii ki Taecyeon (2PM in adam gibi adamı aralarında en erkeksi olanı o hatta öyle tavırları var ki Türk erkeklerine benzettiğim oluyor. Fakat en son bir show programında izledim kendisinin içinden bir sevimli ayıcık çıktı çok hayal kırıklığına uğradım aslında koreli bir sevimli karizma olarak gözüküyordu ve gayet normal bir görüntü fakat. Önceki gördüğüm haliyle zıt olunca biraz tuhaf hissettirdi. Neyse bu kadar magazin yeter!! :D ) 





Dedektif Yang Shi-On bir operasyondan dolayı hastenelik olmuş  ogün olanlar hakkında hiç bir şey hatırlamıyordur. Uyandığında ise çok uzun zaman geçmiştir ve  kimsenin göremediği şeyleri yani ölen insanları görmektedir. Doğru anladıysam haksız yere ölenler ya da cesetleri gömülmeyenler de olabilir yani anlayacağınız çeşitli sebeplerden ötürü iki dünya arasında sıkışıp kalan insanaların nasıl öldüğünü bulmak için mücadelesi başlamıştır. 







Daha çok olaylar ölülerin Dedektif Shi bulup yardım istemesiyle başlıyor. bunlar olmadan önce Dedektif Shi ölenlerin ve ya davalardan kalma eşyaların tutulduğu bir karkolumsu mu demeliyim öyle bir yere atanı işte orada görevli şapşikte -Dedektif Cha Gun Woo  (Taecyeon)- Hareketleri falan olay olmuş ben bayıldım.












Taecyeon'a çok yakışmış bence :D- 

Dedektif Shi gördüğü ölülerin durumuna göre hareket ederken Dedektif Gun Woo ise tam tersi hiç bir şekilde bu tar şeylere inanma gördüğünü bilir sadece ve üstü olan bu kadının olayları ayrıntılarıyla nasıl bildiğini bulmak için uğraşır hatta bunu öğrenebilmek için meraktan çatlıyordur.    -şu anlık öyle-. 









Bence sonunda neden bu hale geldiğini öğrenecek tabii bu benim fikrim senaristin ne yapacağı hiç belli olmaz. Sadece ben böyle bir düşünce içersindeyim. Ve en çok merak ettiğim en başta bir Dedektif Lee Hyung Jong rolundeki Kim Jae Wook başta operasyone giderken gözüktü adam daha ilk bölümden mort anlamadım ruh olarak geri i döncek acaba, aslında dizinin en çok merakla beklediğim kısmı burası bekliyoruz bakalım.  :D  Yine çok konuştum, beraber izleyip görcez nasılsa :D
Çok ilginç ve eğlenceli bir diziye benziyor ilk iki bölümü yayınlandı kaçırmayın çingularım :D



Gerim Gerile İzleyelim... :P