21 Temmuz 2013 Pazar

Soul /Hon / Ruh (Korku Dizi!!! )





Dizimiz, elleri kanlar içinde genç bir  kızın cadde ortasında yürümesiyle başlar.Caddedeki herkes korku ve şaşkınlıkla kıza bakmasına rağmen kız bunlara aldırmadan caddenin karşısındaki bekleyen adama doğru gülümseyerek ilerler.O sırada beyaz saçlı tuhaf bir genç kızı bıçakla kovalamaya başlar.


Uzun bir kovalamacanın ardından genç kız kaçtığı binanın çatısına çıkar.Burada daha önce gördüğü ve gülümsediği adamı görür ve mutlulukla ona doğru koşar ve sarılır.Ama devamında sandığınız gibi romantik bir sahne oluşmaz, kızın gözleri kırmızıya döner ve kafası tuhaf tuhaf hareket eder.Hemen ardından uçarak adamın boğazına yapışır.Adamı neredeyse öldürecekken kendine gelir ve kendini öldürmesini söyler.Adam kızı öldürdükten sonra beyaz saçlı genç olayı görünce bıçakla adama doğru koşar ve kız rüyadan uyanır.

Rüyayı gören Ha Na'dır ve bir ikiz kardeşi 
vardır.Ha Na sürekli olarak kabuslar görmesine rağmen neşeli bir kişiliğe sahiptir.




Her okulda olduğu gibi ikizlerin okulunda da bir zorba vardır-aynı zamanda başkan- ve herkesi canından bezdirir.Bir gün Ha Na, başkanın elinden seri katillerle ilgili kitaplardan hoşlanan bir çocuğu kurtarır ve kendisi başkanın elinden zor kurtulur.Daha sonrasında ise başkanı, başkan yardımcısı olan kıza zorbalık yaparken görür.Çok geçmeden kız çatıya çıkar ve intihar eder, tam da Ha Na'nın önüne düşer cesedi...



Ha Na, bu olayı bir türlü atlatamaz ve her yerde kızın ruhunu görür.Her yerde başka ölü ruhlar da görmeye başlar.Aklı karma karışık olmuş bir şekilde yolda bisikletiyle ilerlerken son anda araba kazası geçirmekten kurtulur.Arabanın içinden inen ise ; rüyasında gördüğü ve gülümsediği adamdır.Adam ona ruhlardan kaçmamasını söyler.Ha Na'nın ruhları görmesinin bir sebebi vardır, çünkü onlar ona yarım kalmış bir şeyler anlatmaya çalışıyordur.



Ha Na hayaleti dinleyerek onun bıraktığı cep telefonunu bulur.Aynı çatıda dolaptan takırtılar ve içinden çıkan daha önce başkan tarafından zorbalığa uğrayan tuhaf çocuktur, intiharın gerçekleştiği yerin fotoğraflarını çekerken yakalanıp yine başkan tarafından zorbalığa uğramıştır.Ha Na onu bu durumda bırakamaz ve onu eve bırakmak için dersi eker.

Ha Na'nın telefonu aldığından başkanın adamlarının haberi olur ve bu olayla ilgisi olan başkanın bu durum hiç hoşuna gitmez.Ha Na'nın ikizi Doo Na, ikizinin eşyalarını alırken başkan, onu yakalar ve depoya kapatarak yakar ve Doo Na ölür.Ha Na'nın hayatı ikizinin ölmesiyle artık daha zordur ama Ha Na daha sonra Doo Na'yı içinde hissedecektir.


Bir korku filmi sever olarak bu diziyi nasıl daha önce fark etmediğimi  anlamış değilim.Korku türü ben de romantik komediden bile önce gelir.Bu dizide efektler öyle çok harika değil ama olay kurgusu, içindeki gizem insanı cezbetmiyor değil.Toplam 10 bölümden oluşuyor, bir günde seve seve tüketilebilir!İyi Seyirler!! :))



Dipnot: Sonradan öğrendim ki Misaki zaten paylaşmış olsun ben ayrıntılı açıklamış oldum:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder