14 Temmuz 2013 Pazar

Ayashi no Ceres (Gökyüzü'nün Efsanesi)






Aya arkadaşlarıyla yolda yürürken bir kızın çantasının kapkaççı tarafından çalındığını görür ve ona yardım etmek için kapkaççının üstüne atlar.Çantanın kapkaççının elinden fırlamasıyla Aya çantaya doğru yönelir ve köprüden aşağı doğru düşer ama hafifçe ayaklarının üstünde dikilir.Ne olduğunu anlayamayıp yolun ortasında dona kalmıştır.Tam o sırada hızla bir araba gelip ona çarpacakken Toya adında biri onu kurtarır.Daha sonra hiçbir şey demeden ortadan kaybolur.




Bu arada Aya'nın ikiz bir erkek kardeşi vardır "Aki ".Bir sonraki gün 16 yaşlarına girecekleri için arkadaşlarıyla plan yapmışlardır.Fakat hayalleri suya düşer.Aileleri onlara 16. doğum gününü dedelerinin yanında kutlamak zorunda olduklarını söylerler.İkizler her şeyden habersiz dedelerinin evlerine giderler.Gittiklerinde ise çok şaşırırlar.Çünkü tüm aile toplanmıştır ve ortada ne pasta ne de süs vardır.



Aya yine her şeyden umutludur ve büyük babası ona ahşap bir kutu vermiştir.Kutuyu açtığında Aya birden farklı tepkiler verir ve ikizi Aki kanlar içinde kalır.

Aya korkuyla ambulansı aramalarını söyleyince "Aki bizim varisimiz ölmesine izin veremeyiz, ölmesi gereken sensin!" denilir ama Aya hiçbir şeye anlam veremez.Bu Aya'yı öldürmek için yapılmış bir plandır ve dedesi babasının onu öldürmesini ister.



Fakat babası bunu kızına yapamaz ve dedesi tarafından öldürülür.Bu durum karşısında sinirlenen Aya, değişim gösterir ve ortadan kaybolur.Artık Aya'nın içinde Ceres'in olduğu kesinleşir ve Mikage ailesinin onu kesinlikle öldürmesi gerekmektedir.Çünkü Mikage ailesi Ceres'in kaftanını çalıp onu küçük düşürmüştür.



Anime toplam 24 bölümden oluşuyor.Aslında romantik komedi diye başlamıştım bu animeye...İlk bölümler oldukça neşeli geçmişti zaten...






Ama daha sonraki bölümlerdeki dram beni çıldırttı-anime dramla da iyi, ben dram sevmiyorum -.Bölümleri izlerken bir önceki bölümde izlediğiniz, öğrendiğiniz gerçeklerin hepsi bir anda değişiyor-böyle animeleri çok severim:))-.Sevmediğim 2 şey vardı bu animede; 1.si dram olması, 2.si ise olayların birden meydana gelmesi...Kahramanlar aşık oluyorlar iyi hoş ama bir etkileşim oluşsun aralarında, birden aşk mı olur.Neyse son spoiler; içinde fazlasıyla aşk var ve sonu mutlu bitiyor!!! :D




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder