30 Temmuz 2013 Salı

Akuryo Byoutou / Hayaletli Hastane / 2013






Luna, annesinin ölümünden sonra hayaletleri görmeye başlar.Bunu sınıfındaki diğer kişilere anlattığında ise olumsuz tepkilerle karşılaşır.Herkes onun annesinin ölümüyle geçirdiği şok sonrası hasta olduğunu düşünür.






Aradan yıllar geçmiştir ve Luna artık bir hastanede çalışıyordur.Bir rivayete göre hastanenin eski yerleşkesi hayaletlidir ve sahibi el değiştirdiği için yıkılamıyordur.Luna, geçmişte yaşadığı olumsuz olayların sonucu -biraz kaba olacak ama- ezik bir kız olmuştur.Yürüyüşü ve hareketleri bir tuhaftır.Hatta bazı hastalar onun yerine başka hemşirelerin gelmesini isterler.Tuhaf bir tılsım taşır yanında hayaletlerden korunmak için...

Hastanede çalışan diğer hemşireler ve hastalar hayaletleri görmeye başlar ve söylenti etrafa yayılır.Luna her ne kadar hayalet olaylarından uzak durmaya çalışsa da lisedeki en yakın arkadaşının işi gereği hastanedeki efsaneyi araştırması gerektiği için olayın içine girer.Hayaletli olduğu söylenen eski yerleşkeden alınması gereken bir şey için Luna gönüllü olur ve oraya gider.



Gittiği eski binada karanlıkta bir şeyler onun ilgisini çeker-tuhaf bir ses ona Luna diye seslenmektedir- ve el feneriyle yürümeye başlar.Elindeki tılsımdan dumanlar çıkmaya başlar.Biraz yol kat ettikten sonra kilitli bir kapı çıkar önüne ve kilit tak diye açılır.




Her ne kadar hayalet görmeye alışık olsa da Luna bu durum karşısında tedirgin olur.Çünkü kilit kendi kendine açıldıktan sonra kapı da açılmaya başlamıştır.Luna yere düşen  hayaletlerden koruyan tılsımı almak için elini uzatır ve...





Dizinin bugüne kadar sadece 2 bölümü yayınlanmış.Korku-gerilim türünde bir dizi olduğunu görünce dayanamayıp izlemeye başladım.Seviyorum korkmayı gerilmeyi :)) 



Dürüst olmak gerekirse ilk bölümde asıl kız karaktere sinir oldum.Tamam anladık eziksin, psikolojin bozuk ve ruhları görüyorsun.Tamam hadi arkadaş da edinemiyorsun a-sosyalsin ama o yürüyüş o hareketler ne öyle!Dizinin içine girip, asıl kızın karşısına geçip "Kendine geeel" diye çığlık atasım geldi.

Son olarak "Ana karakteri takmayın.Muhtemelen daha sonraki bölümlerde onu bize sevdirmek için allayıp pullayacaklar:) Dizi izlenmeye değer, 2.bölümden itibaren gerilmeye başladım bile!İyi Seyirler, korku-gerilim severler "

26 Temmuz 2013 Cuma

Brothers Conflict / 2013 !!!




Hinata, Ema'nın babası tekrar evleniyordur ve bu evlendiği kadının tam 11 tane oğlu vardır /futbol takımı kurmuş kadın mübarek/ . Artık 11 erkek kardeşi vardır. Aslında 13 kardeşler fakat 2 si farklı yerler de kaldıkları için 11 diyebiliriz sanırım.



 Aralarından biri de sınıf arkadaşıdır hatta, Hinata eve vardığında birbirinden yakışıklı yetenekli çeşit çeşit adamla bir arada kalması gerekiyordur artık birini saymayalım o çünkü daha 9 yaşlarında sevimli bir oğlancık :)   Aslında birini daha saymamalıyım sanırım;  O da bayan kıyafetleri giymekten ve bayan gibi davranmaktan hoşlanıyor.
 Bu 9 kişi kıza bir alaka bir ilgi bir alaka -Abaza cenneti anlayacağınız :) - sanki ömürlerin kız görmemişler -yalnız kendimde bir kıskançlık hissettim çaktırmayın - Zaten ikisi çoktan aşık olmuştur bile diğerleri ise biraz hatun gördük güzelmiş. İçimi de kaynattı ee daha ne olsun diyerek inceden kıza yürümeler falan ama gerçekten sevenler biraz farklı tabii, 
(yakışıklıların bazıları aralarından en sapığı da sarı olan- bulduğu yerde fırsatı kaçırmıyor bir de keşiş olcak-)





                                                     (basketbolcu ve doktor)
                                                               (İdol -yıldız)
                                                                    (kuaför)
( Hinata'nın sınıf arkadaşı olan kardeşi bu çok üzüldü sevdiği kız kardeşi olunca)
                                                -Kaname işte dediğim sapık keşiş :) -

                                                              (bunlar da üçüzler)

Düğün günü gelmiştir Babası ve yeni annesi evleniyordur. Anne de cadaloz biri değil onca erkek çocuktan sonra kızı oldu diye heyecan dolu hatta / Hak verdim doğrusu o kadar hödükle uğraşmak kolay mı kız çocuk anneye başka tabii -!! hheee kendime de bir pay çıkarayım !! -



Düğün günü resmi kabul gerçekleşiyor.




Bu safcacık kız için dizinin isminden de anlaşıldığı gibi "Kardeşlerde Çatışma" başlıyor. Bir de gelen giden kıza yumulmaya teşebbüs etmiyor mu çıldırıyorum burada. 
Şimdi diyeceksiniz sen de anime deki karakterleri kıskanıyorsun olacak iş mi diye ama iştebir çok bayanbu kızın yerin de olmak ister.Bir de flörtöz yapıdaysan aradığınız anime ne yalan söyleyeyim tam da bu .
 Çevirmen bile altta yorum yazmış;  " Hatta bu saf kız yerine bizi alın biziiii, çok tatlısınız" (Nerissa) . Deyince  ben ne yapayım şimdi. 
Neyse bu kadar goygoy yeter  çingular. İzleyin siz de eğlenin kıskanın, böyle bir şeyin içinde olmakta isteyenler biraz da çatlayabilirsiniz heee!!! Muuaahaaaaaaa!!!!
Devamı dehşet merak ediyorum SAWAKO KURONUMA buanime tam senlik kaçırma seversin böyle harem animelerini :) hhhoooohhoooo!!!!

25 Temmuz 2013 Perşembe

Drama Special - Our Erotic Love / 2010


İşinde başarılı bir gazetecidir. Hataya tahammülü yoktur.  
Sevdiği kadının düğününde sunuculuk yapacaktır.





Sanırım damadı seven kız da orada ve zaten bu kalbi kırıklar orada karşılaşıyorlar. Arkadaşıyla düğün yemeği yerken  yan masada da bir kız oturmaktadır.





  Tam eline çorbayı alır ki kız yan taraftan çığlığı basar kendi kendine bir şeylere kızmıştır. Ama olan adama olur adam o ani bağırmadan bir an irkilir ve bütün sıcak çorbayı üstüne dökmüş ve en değerli yerini yakmıştır. -



nihaahaa- Acil hemen bir  hekime görünür ve sevkin yapmalarını söyler fakat doktor giderse bir daha eskisi gibi olmayacağını söyler ve orada kalır. Kız dışarıda bekliyordur.Daha sonra adam o halde yatarken kız gelip fotosunu çekmeye kalkışır ve bir şey olmamış gibi babam bir kaza olduğunda mutlaka fotoğrafını çekmemi söyledi. Bende onu yapıyorum der ve üstündeki çarşafı kaldırmasıyla kapatması bir olur.








                       hihihhii!!!  suratının haline bakın komedi hheeehhee!!!
bunun üstüne bir de patronu  Yerel bir kanala gideceği söyler başta gitmek istemez ama yapacak bir şey yoktur.




Bir süre sonra yerel kanal da kızın spiker olduğunu öğrenir kendisi oraya yönetmen olarak gittiği için kızın yaptığı onca patavatsızlık yüzünden adam sinirine hakim olamaz ve bir çok şeyde devre dışı bırakır fakat kızın cana yakınlığı sevecenliği adamı çoktan yumuşamıştır ve...  gerisinidi siz izleyin artık bu kadar spoiler yeter dimi

 İYİ SEYİRLER 


The Blade and Petal / Sword and Flower / 2013 !!!



Geryo döneminde kralı tahtan indirmek için uğraşan bir örgüt vardır aslında iç bakanlar arasında da istemeyen var ve onların ayarlamasıyla olmuştur bu.








Onlar ilk karşılaştıklarında bir suikast üzerindeyken karşılaşırlar yüzü kapalıdır ve kız onu göremez. yanından hızla ayrılırken prensesin kuzeni (amcasının oğlu); prenses diyerek koşar ve adam orada onun kim olduğunu anlamıştır.



Daha sonra onunla pazar da karşılaşırlar kızı kurtarmıştır ve daha sonra pazarda karşılaşırlar kız onu görünce aşık olmuştur bile ve onu gördüğüne çok mutludur.




Küçük kaçamaklarla kız onu takip ediyordur. Adam bunun farkındadır ve kızın bu davranışları onun da hoşuna gidiyordur adam kesin nişancıdır muhteşem bir ok kullanıcısıdır. Gözü kapalı hedefi vuruyordur.



Hatta bunun üzerine show bile yapmaktadır kız onun nerede çalıştığını bulur ve bir showuna katılır hatta gösteriye dahil olur daha sonra kız onun bu yeteneğinin boşa gitmesini istemez ve sır kendisinin koruması olması için bir kanun oluşturmuş ve yarışma düzenlemiştir ve artık onunla birliktedir mutludur sevdiği adam yanındadır. Fakat olacak olaylar onu aşkı ve intikamı arasında bırakacaktır.

Seçme zorunluluğunun altında ezilmenin ızdırabıyla yaşamak zorunda kalacaktır babasının intikamını mı almalıdır, yoksa sevdiği adamla her şeyi unutup devam mı etmelidir. Bu arada bir de kuzeni prensese karşı duyguları vardır bir de aşk üçgeni var anlayacağınız.




Bu sene kore de bayağı tarihi dizi ve aksiyon hakim maşallah şimdiye kadar sadce 1-2 tane romantik komedi izledim yani bu sene tarih dram ve aksiyon sevenlerin senesi diyebilirim sanırım.
Neyse korecanlar ben de devamını merakla bekliyorum nolacak diye beraber izleyelim dimi. :)









Hadi iyi seyirler çingularım :)

24 Temmuz 2013 Çarşamba

İlk İzlediğiniz Kore dizisi





Benim ilk izlediğim Kore dizisi "Düşlerimin Prensi"ydi.Sanırım bundan 5-6 sene önce TRT1de yayınlanıyordu.Açıkçası ondan önce Kore dizilerine dair hiçbir fikrim yoktu.Zaten şans eseri denk gelmiştim bu diziye, televizyonda seyredecek hiçbir şey yokken...Ama birden hoşuma gitti ve eksik izlediğim için internetten tamamını izleyeyim de aklımdaki soru işaretleri yok olsun dedim.Diziyi alt yazılı bir sitede bulup bir günde bitirdim-hangi site olduğunu hatırlamıyorum-hem de bir kez değil defalarca izledim bölümlerini baştan sona...Ondan sonra devamı geldi zaten Coffee Prince, Full House derken bir bakmışım Kore dizilerinin delisi olmuşum :))





Zaten hepimiz Kore dizilerini böyle sevmeye başlamadık mı?İlk önce bir dizi izlersin, hoşuna giderse daha sonra bir tane daha gelir ardından...Bunun sebebi ilk izlediğiniz dizinin sizde bıraktığı olumlu etkidir.Ben de herkesin ilk izlediği -yani o olumlu etkiyi bırakan- diziyi öğrenmek için küçük bir anket yaptım, blogumuzda...Küçük derken mütevazi olmaya çalışmıyorum, seçenekleri o kadar az tutmuşum ki birçok kişi diğer seçeneğini seçmiş:)) 1000 kişinin katıldığı anket sonuçları şöyle...



Oylar arasında beni en çok şaşırtan Full House dizisinin ilk izlenme oranı oldu.Karşılaştığım birçok Kore dizilerinden hoşlanan kişilerin ilk dizisiydi.Oranlar arasında tabiki 1.lik Boys Over Flowers'ın oldu ki inanın buna hiç şaşırmadım!Ama 2.liği Goong alır diye düşünürken Playful Kiss kaptı 2.liği ve benim ilk dizim olan Goong 3. sıraya geriledi ki bunlar hep KHJ'nin oyunları :)) Peki ya "diğer" seçeneği! 4. olmuş bile...Hangi diziler olabilir ki onlar? Eğer sizde bu listede yer almayan dizilerden herhangi birini ilk olarak izlemişseniz, bu yazının altına yorum atarsanız çok mutlu olurum.Hem belki izlemediğim yeni diziler keşfedebilirim :)