29 Ocak 2014 Çarşamba

Hoddeok / Ev yapımı





Hamur için malzemeler (6 adet) :

1 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı tuz
6 çorba kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kuru maya 
Çeyrek çay kaşığı şeker


İçine koyulacak malzeme için;

Çeyrek çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı, ezilmiş ceviz
6 yemek kaşığı esmer şeker




Yapılışı:

Yarım çay kaşığı kuru mayayı 3 yemek kaşığı ılık suyla eritin.10 dakika sonra, unu,çeyrek çay kaşığı şeker ve tuzu,sütü ve maya-su karışımını karıştırıp yoğurun ve 3 saat ılık bir yerde mayalanması için bekletin.

3 saat sonra mayalanan hamur hazır olduğunda, ellerinizi yağlayın ve hamuru eşit altı parçaya bölün.Elinize aldığınız her parçanın içini açarak, ceviz, tarçın ve esmer şeker karışımını koyun (ben  sadece ceviz değil, ceviz-fındık karışımı, esmer yerine de beyaz şeker  koydum ve karışımı bol bol yaptım :))).




Daha sonra içlerini doldurduğunuz hamurları yuvarlayın.Tavaya az yağ koyup ısıttıktan sonra hamur toplarını tavaya koyun.


 Ve spatula yardımıyla üzerine bastırarak hamurun yayılmasını sağlayın.Hamurun her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.


Hamurun her iki tarafını pişirdikten sonra, soğutmadan sıcakken servis edin ya da hemen afiyetle de yiyebilirsiniz :))

27 Ocak 2014 Pazartesi

Missha M Perfect Cover BB Cream


Merhaba arkadaşlar, sonunda W2beauty'den aldığım Missha M Perfect Cover BB Cream ile ilgili yorumlarımı yazıyorum!:) Her zaman denemek istediğim bir kremdi, hakkında birçok olumlu yorum, yazı okumuştum ve hepsi haklıymış!Tek kelimeyle bayıldım kreme... :)

Bilindiği üzere Missha bir Kore markası, zaten bb kremin ilk çıktığı yer de Kore...Kremden bahsedecek olursam; öncelikle kremin, hoş bir kokusu var.Yoğunluğu da oldukça iyi, çok az bb kremden alıp, istediğiniz sonucu elde edebiliyorsunuz.Bendeki kremin numarası 23 ve 50 ml'lik ve pompalı ambalaja sahip olması kremin boşuna israf edilmesini engelliyor.



Ben karma bir cilde sahibim, kullandığım renklendiricili kremler ve bb kremlerde, kremi sürdükten sonra T bölgemde, yağlanma oluyordu ve yüzüm terlemeye başlıyordu.Bu da oldukça rahatsız ediyordu beni...Ama  Missha M Perfect Cover BB Cream'de böyle bir sorun yaşamadım, yüzüme sürdükten sonra herhangi bir akma, yağlanma olmadı.Sabah erken saatlerde sürdüm kremi, akşama kadar durdu yüzümde, hatta yorgunluktan çıkarmayı bile unuttum ve sivilcelenme olmadı.Kesinlikle karma ve yağlı ciltlerin hoşlanacakları bir krem!


Ben kumral bir tene sahibim, ne açık ne koyu olan ara renklerdenim.Bu yüzden tenime uygun fondöten, bb krem bulmam oldukça zor oluyor, ya tenime koyu kaçıyor ya da yüzümü kırmızıya yakın pembeleştiriyor.Ben doğal değilim diye çığlık atıyor kremler, fondötenler  yüzümde :) İlk açtığımda 23 numara çok koyu gözüktü bana, ne yaptım ben diye düşündüm ama cildime yaydıktan sonra tam bir bütünlük sağladı ve oldukça doğal durdu bu da benim hoşuma gitti.



Krem yağlı bir yapıya sahip olmadığı ve de yağlanma yapmadığı için sivilcelenme gibi bir problem de yaşamadım.Kremle uyuyakaldım ve her şeye anında tepki verip sivilcelenen cildimde herhangi bir sivilcelenme yaşanmadı.Hatta yüzümdeki çıkan küçük sivilce bile denedikten sonra ertesi gün kurudu.Benim için sivilcelenmekten daha kötü olanı ise küçük küçük kurtulunması zor yağ bezelerinin oluşması, daha önce kullandığım kremlerin en sinir bozucu yan etkisi buydu :( Umarım onları da yok eder:)) 


Not: Bir türlü ışığı ayarlayamadım, işkence çektim resimleri çekerken, flaşlı çektim olmadı flaşsız çektim olmadı, hava da kapalıydı.Ancak bu kadar çekebildim :(



Benim etkilendiğim en önemli özelliklerden biri de Missha M Perfect Cover BB Cream'in cildimize zarar verecek yapı da değil, cildimize  yararı dokunacak bitkisel bileşenlere sahip olması!İçeriğindeki bitkisel bileşenler;


HYALURONİK ASİT BIO:Doğal nemlendiriçi ciltdeki tahrişleri onarır bakterilerden cildi korur güçlü bir bariyer oluşturur.


MACADAMİA ve JOJOBA YAĞLARI:Macadamia yağı özel nemlendirici bir yağdır,cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir,cildimiz yaşlandıkca palmitoleic asidi daha az salgılar ,macadamia fındığı dışında hiçbir bitki bu asidi içermez /JOJOBA yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır,doymamış yağ asitlerince zengindir,akneleri giderir kırışıklıklarda etkilidir,kuru ciltleri nemlendirir sivilce ve yıpranmış ciltlerde faydalıdır,deri üzerindeki yanmayı dökülmeyi hafifletirken cilde esneklik verir.Antibakteriyel ve antioksidantdır ciltde.


İNCİ TOZU:Cildin iyileşme hızının artmasına,kırışıklıkların önlenmesine,cildin parlaklık kazanmasına,pürüzsüz bir cildin oluşmasına,cildin güneş ışınlarından korunmasına,hüçre yenilenmesine,cildin elastiklik kazanmasına,cildin doğal renginin tekrar kazanmasına,aknelerin iyileşmesine,ölü hüçrelerin ciltden arıtılmasına,kızarıklıkların azalmasına,çillerin belirginliğinin azalmasına ciltde yardımcı olur.


ALG VE HAVYAR ÖZÜ:Cildin ihtiyac duyduğu minarellerin dışında proteğin desteğide sağlıyor,içerisinde bulundurduğu fosfolipid sayesinde cildi diri tutarak nem kaybını önlüyor,cilt hücrelerini destekleyerek cilde bakım yaparken cildin elastiklik kazanmasını sağlıyor. 


YOSUN ÖZÜ: Cildin nemlenmesini sağlar,derideki egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları içinde oldukça etkilidir. 


ÇİNKO ASİT: Çinko asit bir minareldir,ciltde oluşan kızarıklıkların,cilt tahrişlerinin ve yaraların iyileşmesinde büyük etken oluşturur.


GLİSERİN:Cildinizin daha nemli olmasını sağlar cildinizi yumuşatır,kuru tahriş olmuş cildi onarır ve deri hastalıklarına iyi gelir.


BALMUMU (CERA ALBA): Arıların imal ettiği sarı renkteki bu madde kolay bozulmaz,balmumu bircok temizleyici _besleyici ve nemlendirici kremde emülsiyon olarak yer alır,balmumu cilde iyice yapıştığından hava değişikliğinde cildi korur.


PAPATYA (MATRİCARİA): Cildi yatıştırıcı etkisi ciltdeki hücre onarımına ve alerjik reaksiyonu önlemeye yardımcı olur.


SANDAL AĞACI TOMURCUĞU: Ciltteki akne ve benzeri pürüzleri, kuru ciltleri ve derideki bakterileri temizler onarır.

KUŞBURNU: Cilt hücrelerini yeniler,cildi korur,kırışıklıkları giderir ve yaşlanmayı geciktirir. 

GATULİNE RC: Cildi sıkılaştırıcı nemlendirici etkisi ile metabolizmayı harekete geçirir ve cildi daha canlı enerjik yapar.


SERAMİD: Cilt üzerinde güçlü bir tabaka oluşturur ve cildin nem tutan etkisi ile cildin daha sağlıklı ve nemli olmasını sağlar.


BİBERİYE ÖZÜ: Cildin üst tabakasını sivilceleri onarır,cildin gözeneklerinin açılmasını,canlanmasını ve yenilenmesini sağlarken cildi sakinleştirir yatıştırır ve cildin yaşlanmasını önler.



Peki Missha M Perfect Cover BB Cream'in özellikleri neler?


*SPF 42 PA +++ yüksek güneş koruma faktörü 
*Kırışıklık kapatıcı ve giderici onarıcı özelliği 
*Cilt yaşlanması ve geciktirici özelliği 
*Akne /sivilce /leke/onarma ve kapatma özelliği 
*Cildi nemlendirme ve hava alma özelliği 
*Ortalama 12 saat ciltte kalma etkisi 
*Yüzde orta derece kapatma özelligi(bitkisel olduğu)için
*Ciltte ki terlemede ve sıcakta akmama özelliği
*Mükemmel bir makyaj altı fondöten krem bazlı özelliği, orta derecede kapatıcılık 
*Ölü deriyi ve hücreleri yenileme özelliği 
*İçeriğindeki inci tozu sayesinde cildi beyazlatma özelliği 
*Cildi sıkılaştırma/besleme özelliği 
*Cildin canlı parlak ve sağlıklı ışıl ışıl yapma özelliği
*Gün içerisinde temizlenip tekrar uygulanma ihtiyacı duymaz


Peki  Missha M Perfect Cover BB Cream'i  nereden alabilirsiniz?

Ben W2beauty'den aldım yani Kore'den ürünün memleketinden ve gümrükte hiçbir sorun yaşamadan elime ulaştı.Sitede free ship özelliğinin olması ve aldığım ürünlerin yanında tester gönderilmesi  de en büyük artıydı benim için:) 

Siz de  W2beauty'e "07565312" kodunu kullanarak üye olup 5 $lık indirim kazabilirsiniz, ayrıca facebook sayfasını beğenince de 1 $ daha kazanıp toplamda 6 $ lık bir indirim yakalabilirsiniz!Ayrıntılar için eski yazıma tıktık. :)

W2beauty'e üye olmak için tıktık.
Alışverişte sorun yaşayanlar için, nasıl alışveriş yapılabileceği konusunda eski yazımın sonuna ekleme yaptım.Nasıl alışveriş yapacağım ben? sorusunun cevabı için tıktık.

!Uyarı:Türkiye'deki gümrük yasağından Alice'e bahsettim ama siz yine de her ihtimale karşı, 
"koregunluklerim.blogspot.com"s owner Sibel from Turkey sponsored me and said that I won't have any problems about custom issues as long as I mention her name " yazarsanız hiçbir sorun yaşamazsınız.

Herhangi bir sorunuz olursa yazının altına yorum göndererek sorabilirsiniz.Eğer alışveriş hakkında detaylı bir soru soracaksanız bana bogurtlenrecelimiz@gmail.com adresinden mail çekerek ulaşabilirsiniz:) İyi akşamlar!

24 Ocak 2014 Cuma

Inspiring Generation / 2014




Sonunda beklenen dizi "Inspiring Generation" yayınlandı ve ben sonunda diziyi izlemeye başladım!
Dizi, bir adamın camdan bir yere fırlatılmasıyla başlar.Çok geçmeden karşısına gelen kadın, birden yer isimleri saymaya başlar "Kae Sung, Gae Hyung, Un Hae..." hemen ardından "Hepsinin manzarası güzeldir.Peki siz hangisine gömülmeyi isterdiniz" demesiyle gizlediği bıçağını çıkarır.Karşısındaki adamın sadece "Gaya" dediği duyulur...


Asıl erkek kahramanımız Jung Tae(KHJ), dövüş oyunlarından para kazanır ama yenmesi karşılığında değil yenilmesi karşılığında bu parayı kazanmaktadır.Jung Tae, yine bilinçli olarak kaybettiği dövüşten sonra bir şeyler içmek için bara gider, yara içindeki yüzüyle...Hemen ardından bara dövüşte yenildiği adam girer ve Jung Tae'ye sataşarak bilinçli yenilip yenilmesini sorar.Adam tam bir pislik tiptir, Jung Tae'nin ona cevap vermeyip bardan ayrılmaya kalkışmasıyla barda çalışan kıza vurur.Jung Tae, olduğu yerde durarak kadınlara vurulmasından nefret ettiğini söyler ve kötü adamı iyice bir pataklar.


Adam, bayıldıktan sonra mekandan ayrılıyorken karşısına iyi giyinişli bir adam çıkar ve babasının öldüğünü ve mezarını ziyaret etmesini söyler ama Jung Tae babasının onun için yok olduğunu söyler.Tam adamın yanından ayrılırken adam sadece bir eliyde onu durdurmayı başarır, şaşıran Jung Tae durduğunda ona  Şangay'da San Nagi'de onu bekleceğini söyler ve tuhaf bir şey verir.Bir süre sonra Jung Tae Şangay'a gitmek için feribota biner.
Hooooooop birden 8 sene öncesine dönülür.Jung Tae, gençtir ve araba taşımacılığı yapmaktadır, araba derken at arabalarının insan gücüyle çekilenini düşünün...Bir gün içip sızmış bir adamı arabayla taşırken genç bir kızın peşinden bir sürü erkek koştuğunu görür ve ona yardım etmek için oraya gider.

Kız, adamlar tarafından darp ediliyorken Jung Tae, gidip ona yardım eder.


                                                                     
         
Ve karşılığında ne alır biliyor musunuz?Öpücük falan değil tokat!Aptal kız, yardımlarına karşılık Jung Tae'ye tokat atar ama bizim iyi niyetli Jung Tae'miz bu davranışa karşı kızın yaralanan eline krem sürer.Kızın adı Gaya'dır ve geçimini sağlamak için kaçakçılıkla uğraşmaktadır.



Ok Ryeon, Jung Tae'yi çok seven sevimli bir kızdır.Annesi gisaeng odalarında çalışır ve kızının oradan uzak durmasını ister.Ok Ryeon ise bir lokantada çalışır, onu mutlu eden en büyük şey Jung Tae'nin gülüşüdür.



Jung Tae, bir de kız kardeşe sahiptir.Anneleri onlar küçükken öldüğü ve babalarının onları terk ettiği için kız kardeşine Jung Tae bakar.Kız kardeşi Chung Ah, kalp hastasıdır ve ameliyatı için 10.000 wona ihtiyaçları vardır.Jung Tae her gün saatlerce taşımacılık gibi ağır bir işte çalıştığı halde yeterli para kazanamaz.Öğle yemeği yerine karnını suyla doldurur, çok acıktığında yemek yerine tatlı patates yer, kız kardeşi hasta olduğu için evdeki her işi de o yapar, buna yemek de dahil...Jung Tae'nin arkadaşı, borcunu çeteye eksik ödeyince öldüresiye darp edilir, bu sırada Jung Tae olay yerine gelir ve her ikisinin borcunu da ödeyeceğini söyler ama kötü pislik adam, sanırım lakabı topuk burundu, Jung Tae'ye kötü davranarak ona vurmaya çalışır.Jung Tae artistik hareketiyle defalarca topuk burunun yumruklarından kurtulur.Topuk burunu ve adamını bayıltana kadar dövüp arkadaşını oradan uzaklaştırır.


Jung Tae, birçok işte çalışmasına rağmen kardeşinin ameliyatı için 10.000 won gibi rakam biriktirecek güçte değildir.Her şeyi çok bilen, sinir olduğum Jung Tae'nin arkadaşı yemek yemek için sokak lokantasında otururken birkaç kişinin konuşmasına şahit olur.Konuşmaya göre taşımacı olarak Dobi çetesine girenlerin 50.000 won kazanma ihtimali vardır.Tabi kolay parayı duyan sinir bozucu arkadaş hemen olayın içine atlar.



Sırada en büyük sorun kalmıştır Jung Tae'yi ikna etmek...Jung Tae kaçakçılık gibi bir işte çalışmak istemez, o alnının teriyle helal para kazanmaktan yanadır ama hain olmasının yanında çirkin, itici hem de kötü huylu arkadaş onu ikna etmek için, kız kardeşini kullanır ve  ameliyat olmazsa çok dayanmayacağını söyler ve Jung Tae'den yumruk yer!



Jung Tae, bütün gece kız kardeşinin durumunu düşünür ve en sonunda biriktirdiği bütün parasını ortaya koyarak kaçakçılık işine girmeyi kabul eder.6.000 won ödeyerek işe kabul edilirler, bütün gece eğlenerek bunu kutlarlar.Sabah olduğunda o aptal, her şeye sorup sorgulamadan atlayan sevimsiz arkadaş koşarak Jung Tae'nin yanına gelir ve ortada bir sorun olduğunu söyler.Sorun şudur; topuk burun paraları alıp topuklamıştır.



Jung Tae, parasını geri alabilmek için çetenin takıldığı yere gider ve Poong Cha'ya parasını geri vermezse orayı ona mezar yapacağını söyler ama paranın ne Poong Cha ne de çetesiyle alakası yoktur.Her şey arkadaşını kurtarırken dövdüğü adamın intikam planıdır.Jung Tae, bu gerçeği bilmez ve gerçekten dövüşme gücüne güvenmektedir ama bu sefer karşısındaki adam ondan daha güçlüdür.Jung Tae, ağır darbelerden sonra yere yığılır kalır.



*Peki işler bundan sonra Jung Tae için nasıl olacaktır?
*Sinir olduğumuz itici bir o kadar da aptal arkadaşı yüzünden dolandırıldığı parayı geri alabilecek midir?
*Kardeşini kurtarmak için gerekli parayı bulabilecek midir?
*Peki sevgilisi kim olacaktır ? Ok Ryeon mu yoksa Gaya mı?
*Babası neden onları terk etmiştir ve neden bir adam çıkıp Şangay'a gelmesini söylemiştir?
*O aptal bir o kadar da itici arkadaşla arkadaşlığını uzatmayı düşünüyor mudur?:p
*O değil de o Gaya'da var bir işler yoksa yok mudur?

Öncelikle şunu söylemeden geçemeyeceğim Kim Hyun Joong'un gençliğini oynayan çocuk onun kopyası gibi ya da ben çok benzettim, uyumlu olmuşlar.Dizi yeni başladığı için biraz karışık geliyor, akılda soru işaretleri bırakıyor, meraklandırdığı için bir sonraki bölüm ne olacak diye düşünüyorsunuz.Bu dizi tarihi dram ve Khj sevenler için harika bir tercih olacaktır.Dram sevmeyenlerin bile ilgisini çekeceğini düşünüyorum, dram sevmeyen ben bile göz attığıma göre:)) İzlemelisiniz!



21 Ocak 2014 Salı

W2Beauty alışverişim :)


Merhaba arkadaşlar daha önce size W2beauty adında, Kore kozmetik ürünlerini rahatlıkla bulabileceğiniz ve gümrükten sorunsuzca geçirebileceğiniz bir siteden bahsetmiştim-Yazı için tıktık-.



Sipariş ettiğim ürünler bugün elime ulaştı ve bana takip numarası olmadan freeship seçeneğiyle geldi.Christmas, yeni yıl falan derken üzerine bir de bulunduğum şehrin kargo dağıtım merkezi değişince ürünlerin bana gelmesi 1 ay sürdü, aslında 1 haftadır postanedeymiş ama takip etme şansım olmadığı için beklemek zorunda kaldım:))

Takip numaralılar daha hızlı geliyor, yaklaşık 10-14 gün gibi hatta 8 günde bile eline ulaşan var.Eğer benim gibi heyecanlı biriyseniz "Ayy nerede kaldı bu kargo?" diye diken üstünde oturmak istemiyorsanız, kesinlikle takip numarası olan seçenekle alın, yoksa 2-3 $ için çekilecek çile değil.Ayrıca s
ite hakkında hiçbir kuşkunuz olmasın; sitenin sahibi Koreli, yani ürünleri ilgili olduğu ülkeden orijinal almış oluyorsunuz ve paypal ile güvenli alışveriş yapabiliyorsunuz.

Alışveriş yaptıktan sonra en büyük korkularımdan biri, kutunun içerisindekilerin zarar görmesiydi.Biliyorsunuz ki ptt kargoları taşırken pek de nazik sayılmaz, daha önce Türkiye içi siparişlerimde ürünün zarar gördüğü de oldu.Kutu elime ulaştığında sadece biraz ezilmişti.




Ama Alice, ihtimalleri düşünerek o kadar sıkıca sarmalamış ki ürünleri, kutu zarar görse bile içerisindekilere bir şey olacağını sanmıyorum :))


Peki neler aldım?

Missha M Perfect Cover BB Cream No;23

A'Pieu Kissable Tint Stick SPF14/PA+

Etude House - Bling Bling Eye Stick

Alice, bunların dışında 4 adet küçük tester ve bir adet şeker göndermiş :)



Aldığım ürünler hakkında en kısa sürede yazı hazırlayacağım.Eğer siz de W2beauty'den alışveriş yapmak istiyorsanız, W2beauty'e üye olurken  "07565312" kodunu kullanarak üye olup 5 $lık indirim kazabilirsiniz, ayrıntılar için eski yazıma tıktık. :)

*W2beauty ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yorum yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım, bir dahaki post da görüşmek üzere :) 

19 Ocak 2014 Pazar

Cinayet



Dizi, karanlık bir ormanda genç ve güzel kızın, korkarak kaçmasıyla başlar.Genç kızın adı Gonca'dır ve özel bir okulda burslu okumaktadır ve bölüm birincisidir.



Komiser Zehra, cinayet şubede çalışan, mesleğinde başarılı bir polistir.Aşık olduğu adamla evlenebilmek için 1 yıllık ücretsiz izine ayrılıp Bakü'de evlenmeyi düşünür.Yalnız oğlu Kaan ve Komiser Zehra'nın babası, bu duruma karşıdır.Kaan, Bakü'ye gitmek istemez ama yapabileceği hiçbir şey yoktur.Zaten, eşyalar toplanmış ve gidecekleri gün gelmiştir.




Komiser Zehra, her şeyi ardında bırakıp gitmeye hazırlanıyorken sabahın erken saatlerinde telefonu çalar.Birisi cinayete kurban gitmiştir ve üç sarhoş genç bunu polise ihbar etmiştir.Olay yerine gittiğinde korkusuzca karanlık depoya tek başına girer.Sakızını ağzına alıp duvara bulaşan kanları umursamadan depodaki bir odaya gelir.Odada üstünde kanlı çarşafla asılan biri bulunmakta ve yüzü görünmemektedir.Komiser Zehra, daha da yakınlaştığında çarşaf çığlık sesiyle fırlatılır.Aslında bu olay ona meslektaşlarının veda hediyesidir.   



Komiser Zehra arkadaşlarıyla eğlendikten bir süre sonra ofisindeki eşyaları toplamaya başlar.Çok geçmeden içeriye daha önce tanışmadığı bir adam kapıyı çalmadan dalar.Hemen kendini tanıtır, adı Yılmaz'dır ve o bölüme yeni atanmıştır.Hemen ardından müdür gelir odaya, ormanlık bir alanda kanlı giysilere ve kırık bir dişe rastlanmıştır ama etrafta ceset yoktur.Giysi kanlı bir kadın kazağıdır ve bir de Tahir Borova adına kayıtlı bir kredi kartı bulunmuştur.Çalışanlar o bölgeyi en son cuma günü temizlediklerinde o kazağın orada olmadığını söylerler.Yani olay cumartesi ya da pazar günü gerçekleşmiştir.



Zehra ve Yılmaz Komiser, kredi kartı sahibi Tahir Borova'ya ulaşmak için evine sorguya giderler.Evinde onları Tahir Borova'nın eşi karşılar.Tahir Borova aslında bir nakliye şirketinde çalışıyordur ve belirtilen tarihlerde ülke dışındadırlar.Sadece kızları Gonca, Türkiye'de kalmıştır, cumartesi gecesi kostüm partisine katılmak için ve babası kredi kartını kızına vermiştir.




Zehra ve Yılmaz Komiser, edindikleri son bilgiler karşısında şüpheleri cinayet konusuna kayar.Zaten Gonca'nın annesi  kızından birkaç gündür haber alamıyordur.Telefonun şarjı bittiği için ulaşılamadığını düşünür ve şüphelenmez.Tek bildiği kızının hafta sonu için arkadaşı Leyla'da kalacağıdır.Komiser Zehra'nın aramasından sonra kızının okulda olmadığını ve arkadaşı Leyla'da kalmadığını öğrenir.



Zehra ve Yılmaz Komiser, Gonca'nın arkadaşlarını sorgulamak için okula gittiklerinde arkadaşı Leyla ortamdan uzaklaşır.Eve geldiğinde karşısında Gonca'nın babası belirir ve Gonca'nın peşinde olan eski erkek arkadaşıyla birlikte olabileceğini söyler.Babası, hem aldığı cevabın etkisiyle hem de kızının başına geleceklerin korkusuyla kızının  eski sevgilisinin evinin yolunu tutar-çocuğun adını bir türlü hatırlayamadım:))-Eve geldiğinde cam kapıyı kırarak üst kata çıkar, çocuğun oraya girme demesine aldırmadan...Odada yarı çıplak bir kız yüz üstü yatıyordur, saçları Gonca'nın saçlarıyla aynıdır.Kız kafasını kaldırdığında Gonca'nın babası onun kızı olmadığını görür.



Zehra ve Yılmaz Komiser, bölgeyi detaylı aramalarına rağmen cesedi bulamazlar.Merkezden müdür onları geri çağırır, ceset yoksa cinayet de yoktur diye...Komiser Zehra, ormandan geçen balıkçıları görür görmez telefonu müdürünün yüzüne kapatır ve ekiplere yerini öğrendiği gölü aratır.Çok geçmeden gölün içerisinden bir araba çıkarılır.Bagajı açıldığında karşılarında elleri ve ayakları bağlanmış bir şekilde Gonca'nın cesedi çıkar.Araç bağımsız bir siyasetçinin, seçim için kiralanan arabalarındandır.Peki ya Gonca'yı kim öldürmüş olabilir?




*En yakın arkadaşı olan ve şüpheli davranan Leyla mı?Neredesin mesajı çekmesine rağmen bu kadar şüpheli davranması tuhaf değil mi?

*Ona takıntılı olan eski sevgilisi mi?Saplantı insana neler yaptırmaz ki?

*Peki ya bağımsız aday olan bir siyasetçi?

Diziyi çok beğendim, zaten böyle polisiye,cinayetli dizileri görünce dayanamam kendimden geçip izlerim. Dizinin aslı, Danimarka dizisi "Forbrydelsen", bizimkisi uyarlama...Açıkçası "Forbrydelsen"i daha önce izlemedim, dizimag kapandığından beri de izlediğim yabancı dizileri bile takip edemiyorum.Ayrıca Türk uyarlamasının yayınlanan iki bölümünü de izledim, güzel geldi izlemeye devam edeceğim yani :)


Bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim...Gonca'nın annesi ne kadar cool takılıyor en başlarda...Yok kızın telefonunun şarjı bitmiş de ondan açmadığını düşünmüş!Ben bir kere telefonu sessizde unutmuştum, annem kaldığım yurdu, oda arkadaşımı, numarasını bulduğu sınıf arkadaşlarımın hepsini aramış, hatta bir kısmına kuzenime facebooktan mesaj göndertmişti...Hiç cool takılmıyor bizimkisi :))