20 Ocak 2015 Salı

Peki ya siz olsanız?


Bu aralar paramparça dizisinin sıkı bir takipçisiyim öyle ki bölümleri kaçırdığımda internetten izliyorum.Bilmeyenler için konusunu özetlemek gerekirse;
Aynı gün aynı hastanede doğum yapan iki kadının bebekleri karışıyor. Bebeklerden biri çok zengin, mükemmele yakın bir ailede büyüyor.Diğeri ise oldukça zor yaşam şartlarında büyüyor ve bu bebeklerin karıştığı onlar genç kız olduğunda ortaya çıkıyor.Sonrası ise tam felaket; iki arada bir derede...

Aslında bu dizi başlamadan önce de bu konu hakkında düşünüyordum. Sanırım bundan 2-3 sene önceydi; bir Türk ailenin çocuğu o dönemde Türkiye'de tatilde olan bir ailenin çocuğuyla karışmış ve bu yıllar sonra ortaya çıkmıştı. İki aile de anlaşıp çocukları değiştirmişti.Bu olayın bu kadar kolay olması şaşırtmıştı beni.. Ben olsam ne yapardım diye düşündüm; her ikisini de bırakamayacağıma karar verdim. Birisi benim büyüttüğüm çocuk diğeri öz, kanımdan... Felaket bir durum, insan işin içinden çıkamıyor ! Bir de ebeveyn olmadığım halde böyleyim düşünün...

Anneme "Sen böyle bir durumda olsan hangisini seçerdin?" dediğimde çok net cevap verdi " Büyüttüğüm çocuk benimdir bırakamam " dedi. Babam ise soruyu yanıtlayamadı. "Felaket" demekle yetindi. 

Peki siz olsanız hangisini seçerdiniz ya da ne yapardınız ?



15 Ocak 2015 Perşembe

Tablocu.com ile tablo çekilişimiz var!


Merhabalar :)  

Yepyeni bir çekilişle karşınızdayım.Tablocu.com,blogum aracılığıyla bir çekiliş yapmak istedi.Ben de hiç düşünmeden kabul ettim, hediye orijinal yağlı boya tablosu olur da hiç düşünülür mü? :) 

Öncelikle site hakkında bilgi vermek istiyorum.Tablocu.com, online yağlı boya tablolarının satışının yapıldığı bir site..Sitedekiler baskı tekniği kullanılan tablolardan değil, orijinal el emeği yağlı boya tabloları..Hatta İzmir mağazasında yağlı boya çalışmalarını canlı izleme şansınız da var. Sitede her tür yağlı boya tablosu bulmanız mümkün ; abstract / soyut  tablolar, modern art tablolar, sokak, insan,manzara tabloları...Hem de ücretsiz kargo imkanlarıyla :)



Siteden beğendiğim birkaç tabloyu da göstermeden edemeyeceğim :) Çekiliş tabloları en altta!





Üstteki tablonun adı Climp The Summit..Çok anlamlı değil mi? Tablonun detaylarını görmek için tıktık.




Sigara içmem, sevmem de...Ama aşık bir sigara tiryakisini en iyi anlatan tablo bu olurdu herhalde...Tablonun detaylarını görmek için tıktık.





Ve bir manzara tablosu..Harika değil mi? Tablonun detaylarını görmek için tıktık.



Renklerine, aseletine bayıldığım tablo!Tablonun detaylarını görmek için tıktık.




Son olarak bu şirin mi şirin müzisyenlerin olduğu tablo...Çok tatlı değil mi? Tablonun detaylarını görmek için tıktık.



Tablocu.com aracılığıyla bir izleyicime aşağıdaki gördüğünüz İzmir tablolarından birini hediye edeceğiz.Aslında ben izleyicim için en sondaki İzmir Foçayı düşünmüştüm ama kazanan izleyicimin seçmesi daha iyi olur diye karar verdim :)


Gelelim çekiliş şartlarına:


Zorunlu şartlar;


Blogumun izleyicisi olmanız.


Tablocu.com'un facebook, twitter, google + da takip etmeniz (sosyal ağ adlarına tıklayıp adreslere ulaşabilirsiniz.)


Ve bu çekilişi, herhangi bir sosyal ağda duyurmanız...


Ek haklar;


Blogunda çekilişi duyuranlar +5 hak


İntagramda @koregunluklerim  takip edip, tagleyip çekilişi paylaşırsanız da +3 hak kazanacaksınız...


Paylaşım linkini göndermeyenlerin katılımı geçersiz olacaktır.Çekiliş 20 gün sürecek ve6 şubat 23:00 da katılım sonlanacaktır :) 
İyi şanslar!!


12 Ocak 2015 Pazartesi

Born Pretty'den gelen güzellikler #3




Merhabalar! Karların erimesiyle birlikte kargolarım art arda gelmeye başladı.Gelen kargo da Born Pretty den olunca havalara uçtum.Born pretty benim en çok sevdiğim sitelerden biri; gerek ürün fiyatlarıyla gerek ürün çeşitleriyle ... 

Telefon kılıfları her zaman gözüme çarpmıştır fakat yaşadığım şehirde hem ürün az hem de telefon kılıfları çok tuzlu..Telefonu ilk aldığımda basit düz bir kılıfa 35 lira verdim ve aynısı bu sitede 6$ civarında :)
O da çok dayanmadı bana birkaç ayda kırıldı.Telefon kılıfı almak zorunlu oldu yani :)

Aşağıdaki ürünleri aldım. Arka kapaklardan biri " Aynı Yıldızın Altında" filminin sembollerini içeriyor. Filmi çok sevdiğim için hemen almaya karar verdim. Balinalı olanınsa rengine ve çizimine bayılıp aldım.



Bir de kapaklı  bir modele ihtiyacım vardı.Fazlasıyla sakar olduğum için telefonu düşürdüğümde ekranı koruması için :) Aslında benim beğendiğim hatta bayıldığım model aşağıdaki modeldi fakat stoklarda kalmamıştı.Sawako Kuronuma'a tam uygun değil mi? :)



Telefon kılıfı için tıktık.


Ben de bu kapaklı modeli seçtim.İç kapağı silikon gibi elastik bir yapıda ve telefonu geçirmek daha kolay  oluyor.Ayrıca kredi kartlarını koyacak yerleri var :) 



Aldığım kılıf için tıktık.


Diğer arka kapaklar sert bir yapıya sahip :) Ama oldukça uygun fiyattalar :)

Aynı Yıldızın Altında filminin sembollerini içeren arka kapak için tıktık.

Balinalı arka kapak için tıktık.



Bir de resmini ayrı çekmeyi unuttuğum kulaklık girişi için olan o şeker şapkalı anti dust var :) İlk resimde görebilirsiniz. :) Onun linki için de tıktık.




Siz de bu güzellikleri, rahat ve güvenilir bir şekilde Born Pretty den alabilirsiniz.Alışveriş yaparken SBET10  indirim kodunu kullanarak %10  indirim kazanacağınızı unutmayın. :)




Son olarak aldığım ürünler nasıl ? :)



10 Ocak 2015 Cumartesi

Etude House Precious Mineral BB cream Bright Fit W13-Missha Perfect Cover BB Cream No.23 Karşılaştırması


Son zamanlarda sık sık Etude House ve Missha BB cream ile ilgili mailler, sorular alıyorum; "Hangisi daha iyi? Hangisi cilt tipime uygun?Hangisini önerirsin?" diye..

Öncelikle benim cildim karma cilt ama daha çok yağlı cilde yakın..Bu yüzden her tür kozmetik ürünü bana iyi gelmiyor; cildimde, tahriş, makyajı kusma, kızarıklık, renk değişmesi gibi tepkiler hemen oluşuyor.Yazacaklarım daha çok bu cilt tipinin sorularını cevaplayacaktır ama diğer cilt tiplerine de belli başlı fikirler verecektir.





Missha, harika bir bb cream ama her cilt tipi için değil!Karma ve yağlı ciltler için uygun, kuru ciltlerde ise dağılımı çok zor.Ama yok, kuru ciltliyim illa ben Missha kullanmak istiyorum diyorsanız bir nemlendirici ile yüzünüzde kullanabilirsiniz.Missha'nın karma ve yağlı ciltler için en büyük güzelliği; ciltte ağırlık, makyajı kusma, terleme yapmaması ve cilt tonunu dengelemesi...Evet ciltte kapatıcı etkisi var ama bir fondöten kadar değil..Cilde sürdüğünüzde kızarıklar,lekeler kapanıyor ve cildiniz sanki hiçbir şey yokmuş gibi doğal bir görünüme sahip oluyor.

Etude House bb creami ise kuru ciltlere ya da parlama, makyaj kusma sorunu olmayan ciltlere tavsiye ederim.Çünkü Etude House bb cream, sıcak havalarda parlama ve kusma yapıyor.Bu da bu tip sorunları olan, ben gibi,  kişileri rahatsız edecektir.Yalnız kış aylarında böyle bir sorunla karşılaşmadım.Bir de ağustosta memlekete gittiğimizde, orada nem azdır, Etude House bb cream'i daha rahat kullandım.Nem az olduğu için cildim kurudu, Missha'nın yüzdeki dağılımı zorlaştı ama Etude House'da böyle bir sorun yoktu. 


Etude House ve Missha'nın  tenimde görünümleri;


BB creamlere birazcık dokunup dağıttığımda aldıkları görünüm..Etude House'un yapısı hem daha yoğun hem daha iyi dağıldı.Alttaki foto flaşsız

Bu da flaşlı foto :)

Tamamen dağıttığımda ikisi de tenle bütünleşti bu yüzden farkı gösterecek foto çekemedim :) Etude House daha aydınlık oldu, Missha da doğal :)



Maddeleyecek olursak



Missha bb cream; 


Karma ve yağlı ciltlere uygun

Ciltte kusma,parlama yapmaz.Cilt tonunu dengeler
Cildi hiçbir şey sürülmemiş gibi doğal gösterir.
Kuru ciltlerde dağılımı zor.
SPF42 PA+++
50 ml (Büyük boy)


Etude House bb cream;


Kuru ve ciltte parlama, kusma tepkisi göstermeyen ciltlere uygun

Kış aylarında, yağlı ve karma ciltlerde kullanıma uygun, yazları ciltte, akma, kusma yapar
Cildi porselen gibi gösterir (Ürünü kullandığımda aldığım tepki, cildin porselen gibi )
SPF30 PA ++
60 ml (Büyük boy)

Bir de BB creamler ile çok sorulan soruları da cevaplayıp yayınımı bitireyim :)


BB creamler beyazlatıyor mu?


BB creamler beyazlatıyor ama birkaç ton...Bunun sebebi de içerisinde güneşten koruma faktörünün olması..Yani kullanıp bembeyaz olacağınızı düşünmeyin.Bir de benim gibi fondöten kullandığınızda, cildiniz hemen sararıyor, rengi değişiyorsa bb cream bu tepkileri vermiyor.



BB creamlerin kapatıcılığı nasıl?


BB creamlerin kapatıcılığı, cilde göre değişir.Benim cildimde, kızarıklık, renk dağılımı ve güneş lekesi sorunu var.BB creamler bunları kapatıyor ama kesinlikle bb creamlerden bir fondöten kapatıcılığı beklemeyin.



BB creamler sivilcileri iyileştiriyor mu?


Benim kırk yılda bir sivilcem çıkar.Missha cildi yağlandırmadığı için onu kullandığımda kuruduğuna şahit oldum ama Etude House kullandığımda hiç sivilcem çıkmadı.Tam olarak bilemiyorum bu konuyu bu yüzden :)




Nasıl oluyor da Missha BB cream'in 23 numarasını kullanırken Etude House'un W13 numarasını kullanıyorsun?Boynuna da mı sürüyorsun?


BB cream sürdüğüm sürede cildim birkaç ton açıldı ve benim boynum, yüzümden daha açık tonda..Bu da yüzümdeki, güneşte daha çabuk yanma ve kızarıklık sorunundan kaynaklanıyor.O yüzden bu iki tonu da rahatlıkla kullanabiliyorum.Hatta 23 numaranın eski yüz rengime göre, şimdi bir tık daha koyu geldiğini söyleyebilirim.Bir dahaki sefere bir ton açığını almayı düşünüyorum.




Hangi BB cream'i kullanmayı daha çok seviyorsun?


Etude House BB cream'in cildimde yaptığı aydınlık, temiz, porselenimsi görüntüye bayılıyorum ama cildim yaz aylarında Etude House ile rahat etmiyor.Bu yüzden sadece Kış aylarında ve nemsiz bölgelerde kullanıyorum.Missha'nınsa cildimi rahatsız etmemesini ve ten rengimle bütünleşmesini seviyorum :) Aslında Etude House BB cream'in rengi Missha BB cream'in de cildi rahat ettirmesi bir araya gelse mükemmel olur.


Ben bu ürünleri W2beauty'den aldım.Zaten bütün Kore makyaj ürünlerimin hepsini de oradan alıyorum. Şu an aldığım missha fondöten vs. ürünlerim var ama biraz daha kullanıp fikirlerimi öyle belirtmek istiyorum :) Onun dışında başka sitelerden kozmetik alışverişi yapmıyorum.Çünkü bir sorun olduğunda bu siteyle iletişimim daha kolay ve sahibi Alice her seferinde yardımcı olmaya çalışıyor.

W2beauty, Kore menşeli ürünleri rahatlıkla bulabileceğiniz bir site...Sipariş ettiğiniz ürünler gümrükte hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla geçiyor ve evinize teslim ediliyor.


Kore menşeli ürünleri, Kore'den sipariş edebileceğiniz site olan W2beauty'e 07565312 koduyla kaydolup ve 30$ ve üzeri alışverişlerde 5$lık indirim kazanabilirsiniz!Kayıt olmanızın hemen ardından facebook sayfasını beğenirseniz 1$lık daha indirim kazanacaksınız ve toplam kazancınız 6$ olacaktır.Ayrıntılı bilgi almak için  önceki yazıma tıktık.


Nasıl kayıt olurum, nasıl alışveriş yaparım, W2beauty'nin avantajları nelerdir? sorularının cevabı için tıktık.


Etude House Precious Mineral BB cream Bright Fit W13 için tıktık. 

Missha Perfect  Cover BB Cream No.23 için tıktık.


Umarım merak edenlerin soruları cevaplanmıştır :)


Not: Burada yazanlar sadece kullandığım BB creamler için geçerlidir, her bb creamin etkisi aynı değildir...

7 Ocak 2015 Çarşamba

Steel Cold Winter / 2013


Hae Won, küçük bir kasabada akıl hastası babasıyla birlikte yaşar.O ve babası, kasabalılar tarafından dışlanmışlardır.Kasabalılara göre Hae Won, tuhaf biridir, birçok kişi hakkında gizli bilgileri bilmektedir.Ayrıca kasabada hakkında hoş olmayan dedikodular dolaşır.Bu yüzden hiçbir arkadaşı yoktur ve zamanının çoğunu buz tutmuş gölde buz pateni yaparak geçirir.


Yoon Soo'nun, Seul'de yaşadığı bir olay onun psikolojisini kötü yönde etkilediği için ailesi onu oradan uzaklaştırır ve bu kasabada eğitim almasına karar verir.Okula geldiği ilk gün, ilgi odağı haline gelir ama onun dikkatini herkesin konuşmaktan çekindiği Hae Won çeker.Ve sırlarla dolu iki gencin hayatı kesişir.Peki ya sonra?


Film, psikolojik -dram türünde, severim bilirsiniz :) Filme ilk başladığınızda geriliyorsunuz ama dramdan!Psikolojiniz alt üst oluyor.Saçma sapan, ağızdan kolayca çıkan bir dedikodunun başkalarının hayatlarını nasıl etkilediğini görüyorsunuz.Ben beğendim, özellikle dram seviyorsanız izleyin derim :)

kore diziizle kore dizi kore dizi seyret yeni kore dizileri


5 Ocak 2015 Pazartesi

DIY: Eskimiş Çoraplardan Bebek Yapalım!


İnstagram adresim: @koregunluklerim 

24 yaşında koskacaman bir bebek olarak, Bayan Uykucu Dudak'ı da kuzenimin minik kızına kaptırdıktan sonra yine bir bebek yapma girişiminde bulundum.Büyümüyorum, kabul! :D Büyümeyi de düşünmüyorum :)) Ama işin kolayına kaçtım bu sefer!Artık eskimiş çorapları atmıyoruz!Onları değerlendirebileceğimiz zibilyon işsizlikten en sevimlisini keşfettim! Aslında bunu benden önce başkaları keşfetmiş ama bana denemek şimdi nasip oldu :)


Malzemelerimiz, herkesin evinde olan malzemeler! 
1 adet ten çorap
1 adet renkli çorap 
İp, iğne, makas 
Ve iç dolgusu için pamuk :) Eğer evinizde bulunuyorsa elyaf ya da boncuk silikon gibi dolgu malzemeleri de kullanabilirsiniz :)



Yapılışı:

Ten rengi çorabın parmak ucu kısmı kesiyoruz ve diğer kısmına, birazcık pay bırakıp düğüm attıyoruz ( bu pay daha sonra saçın kakül kısmı olacak :) )

Pamuğu, top şekline getirip kafa kısmını yapacak büyüklükte içerisine koyuyoruz ve kafanın alt kısmını iple sarıp düğüm atıyoruz.Kafanın ortasından bir miktar pamuğu çekiştirip, burun için, iple sarıp bağlıyoruz.Gövde kısmını da pamukla doldurup en alt kısmını dikiyoruz. Gövde kısmını biraz bol pamukla doldurun, ben malzemeden çalmışım :D Sonrasında sıska kaldı, bebekcik :))


Bu işlemleri bitirdikten sonra, renkli çorabın lastikli kısmını ve parmak ucu kısmını kesiyoruz.Lastikli kısmın kesilen yerini tersten dikip çeviriyoruz; bu bebeğimizin şapkası oluyor :) Parmak ucu kısmının da sağ ve sol köşesinden üçgenler keserek şort şeklini almasını sağlıyoruz ve bunu bebeğe giydiriyoruz.Bebeğin gövdesinden pamuk çekiştirerek, şortun açık kalan kısmından geçirip bacak görünümü almasını sağlıyoruz ve bebeğimiz hazır :D


Benim ilk deneyimim biraz acemi işi oldu ama ben yine de sevdim :)) Sizce nasıl olmuş?

2 Ocak 2015 Cuma

Kitap Yorumu: Kutsal Mezarın Günahkar Misafiri


William Peter Blatty, "Şeytan" adlı romanından 40 yıl sonra, bu romanı ortaya çıkarmış.Ben diğer romanını okumasam da filmini izlemişliğim, o zamanlarda fazlasıyla korkmuşluğum var :) 

"Kutsal Mezarın Günahkar Misafiri" adlı romanın konusu 1970li yıllarda geçer.Arnavutluk'ta kimliği belirsiz bir adam, ajan olduğu iddiasıyla yakalanır ve türlü işkencelere maruz kalır.Hiç konuşmaz, hiçbir işkenceye tepki vermez ve tuhaf bir şekilde çevresindeki insanlarda hoş duygular ortaya çıkmasını sağlar.Hakkında tek bilinen şey, ölü bir tüccarın kimliğiyle ortaya çıktığıdır.
Esir alınan adam, gizemli bir şekilde tutsak olduğu hapisten kaçar.Arkasında kendine işkence eden görevlilerin cesetlerini bırakarak..Peki bu adam kimdir? Ajan mı, ilahi bir güç mü? Yoksa bambaşka bir şey mi?

Kitabı, hakkında hiçbir bilgim olmadan sadece adına bakarak aldım; kitap isimleri ve kapakları daima etkiler beni :)  "Kutsal Mezarın Günahkar Misafiri" adlı kitap isminin de etkilemesi imkansızdı.Kitap ilk başlarda, işkence satırlarıyla başlayınca ürküttü beni, olayların gelişmesiyle de içine çekti.Yalnız gelişme kısmı tam bir işkence gibiydi; yeni karakterler, karmaşık, alakasız görünen olaylar...Bir süre kitabı okumayı bıraktım ama; daha sonra yeniden başladım.Harika bir romandı!Akıllıca kurgulanmış, son sayfalara kadar aklınızın allak bullak olduğu bir roman...Eğer sabırlı bir insansanız, gelişme kısmındaki o çıldırtan karmaşıklığa dayanırım diyorsanız, kesinlikle okumalısınız! :)